Transilvania Business
Cluj Fonduri Europene Ultimele stiri

Clujul va găzdui Comitetul European al Regiunilor

Clujul va găzdui în 2019 una dintre cele mai importante reuniuni ale actorilor europeni. Este vorba de Comitetul European al Regiunilor. Acesta este un organism consultativ al Uniunii Europene, care este cel mai important for al autorităţilor locale şi regionale, relatează clujtoday.ro.

Reuniunea de la Cluj va avea loc în prima jumătate a anului viitor, când România va asigura preşedinţia semestrială a Consiliului Uniunii Europene. Practic, în afara Summitului Uniunii Europene de la Sibiu, din martie, reuniunea Comitetului European al Regiunilor va fi cel mai important eveniment organizat în afara Bucureştiului în timpul celor şase luni în care România se va afla la cârma Uniunii Europene.

Tema reuniunii de la Cluj va fi reprezentată de politica de coeziune a Uniunii Europene. Este vorba de un domeniu fundamental pentru România, deoarece acest instrument financiar este utilizat de autorităţile europene pentru a reduce decalajele dintre statele occidentale şi cele care s-au alăturat mai recent Uniunii Europene.

La reuniune vor participa lideri locali şi regionali din Uniunea Europeană, oficiali europeni de rang înalt şi miniştri ai statelor membre. Privilegiul de a organiza această reuniune a fost obţinut de primarul Emil Boc, care a participat recent la o întrunire a Comitetului European al Regiunilor.

Foto: facebook/ Emil Boc

Comentarii

Comentarii

Related posts

Banca Transilvania, tot mai aproape să cumpere Bancpost

Stefana Muresan

Primăria Arad va reamenaja cu 100 milioane lei o piață istorică

redactia

Investiţii de aproape 15 milioane de lei pentru amenajarea infrastructurii din Sânmartin

Stefana Muresan

Comentarii

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More