Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Restaurantul Hotelului de Gheaţă va purta, în acest an, numele „Ferdinand I al României”

Zăpada abundentă din ultimele zile, precum şi temperaturile foarte scăzute înregistrate la Bâlea au creat condiţiile propice începerii lucrărilor la Hotelul de Gheaţă, care sunt programate să fie gata până în Ajunul Crăciunului, au anunţat responsabilii Proiectului de Marketing Turistic „Hotel of Ice Bâlea Lac”, potrivit Agerpres.

„Startul lucrărilor a fost dat joi, când muncitorii au stabilit detaliile referitoare la amplasarea obiectivului, s-au tăiat primele „cărămizi” din gheaţa lacului Bâlea şi s-a început clădirea primilor pereţi. Pentru începerea lucrărilor la cel de-al paisprezecelea Hotel de Gheaţă, la Bâlea Lac a fost urcată o echipă de 30 muncitori, o parte dintre aceştia participând şi la construirea obiectivelor din sezoanele anterioare”, se arată în comunicat.

Bucăţile de gheaţă au o grosime de 20-30 de centimetri şi sunt transportate cu săniile la locul şantierului hotelului. În loc de mortar, constructorii folosesc apă.

Spre deosebire de anii trecuţi, muncitorii vor ridica în acelaşi timp hotelul de gheaţă şi complexul de igluuri, pentru ca toate camerele de gheaţă să fie gata în Ajunul Crăciunului. Constructorii vor înălţa şi în acest an şi o biserică doar din gheaţă, în vecinătatea spaţiilor de cazare. În hotelul de gheaţă va exista şi în acest an un restaurant de gheaţă, cu mese, scaune, pahare, farfurii şi un bar de gheaţă.

„În premieră pentru acest proiect, restaurantul ce va fi amenajat în holul principal al Hotelului de Gheaţă va purta un nume distinct, ales special pentru a marca aniversarea Centenarului României Mari: „Ferdinand I al României”. De asemenea, meniul disponibil la acest restaurant va fi adaptat cum se cuvine, astfel că, printre băuturile şi felurile de mâncare disponibile vor putea fi găsite şi anumite preparate inspirate din meniurile regiunilor ce au format România Mare”, se precizează în comunicat.

Hotelul de gheaţă de la Bâlea Lac este rezervat deja în procent de 70%, majoritatea turiştilor fiind din Marea Britanie. Tariful pe noapte într-o cameră dublă în hotelul de gheaţă este de 100 de euro, iar în iglu, de 150 de euro.

Hotelul de Gheaţă este singurul obiectiv turistic de acest fel din zona de sud est a Europei. Iarna, la Bâlea Lac, se înregistrează cel mai mare strat de zăpadă dintr-o zonă turistică din România unde există o staţie meteo. Stratul de zăpadă măsoară vineri, la Bâlea Lac, 35 de centimetri şi se înregistrează o temperatură de minus cinci grade.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Lanţul internaţional Marriott deschide hotel de patru stele la Cluj-Napoca și Timișoara

Articolul următor

Clujul va găzdui Comitetul European al Regiunilor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share