Cluj Importate Investitii Sanatate Slider Ultimele stiri

Rețeaua de sănătate REGINA MARIA finalizează primul spital privat cu servicii integrate din Cluj

o Investiția de peste 18 milioane de euro va fi încheiată în luna decembrie 2018
o Opt secții medicale, șase specialități chirurgicale

După 10 ani de prezență pe piața serviciilor medicale din Cluj-Napoca, Rețeaua de sănătate REGINA MARIA finalizează primul spital privat cu servicii integrate din oraș. Spitalul, a cărui construcție a început în aprilie 2017, reprezintă cea mai mare investiție a rețelei de sănătate din țară. Valoarea totală a acestui proiect de investiții depășește 18 milioane de euro.

”Suntem foarte bucuroși să finalizăm un spital pentru Cluj, un campus medical cu servicii integrate, care duce mai departe promisiunea noastră de a transforma orașul într-o nouă capitală a sănătății. Încă de la prima clinică deschisă aici, acum 10 ani, Clujul a devenit un punct strategic în dezvoltarea rețelei la nivel național, iar ulterior am direcționat aici cele mai mari bugete de investiții, după București. Doar proiectul de spital se ridică la peste 18 milioane de euro, la care se adaugă alte sume investite în policlinici, dar și achiziția unor companii locale. Așa cum știți, ne-am consolidat și mai mult poziția în Transilvania prin integrarea unora dintre cei mai buni furnizori medicali locali care vor deservi și mai bine nevoile noului spital: laboratorul de anatomie patologică Santomar, serviciul de ambulanță Prompturg, centrul de kinetoterapie și fizioterapie Kinetic.
Le mulțumesc medicilor, unii dintre cei mai buni, care ni s-au alăturat și care vor lucra de acum în noul spital. Acest spital pune la dispoziția clujenilor cea mai modernă tehnologie medicală, axată pe chirurgie clasică și minim-invazivă, aceasta din urmă devenind un standard în toată lumea în ceea ce privește chirurgia. În primul an de funcționare, estimăm un flux de peste 20.000 de vizite medicale în spital și în ambulatoriu”, a punctat Fady Chreih, CEO-ul Rețelei de sănătate REGINA MARIA.

Noul spital este localizat în centrul orașului, pe Calea Dorobanților nr. 29, oferind astfel acces rapid la servicii medicale, atât clujenilor, cât și pacienților din județele limitrofe. În acest moment, echipa întregului campus medical REGINA MARIA Cluj numără 423 de angajați, din care 184 sunt cadre medicale, iar compania are în vedere și alte angajări în cursul anului viitor.

”Sunt onorat să coordonez echipa de medici a Spitalului REGINA MARIA din Cluj. Suntem aici o echipă unită, formată din profesioniști cu experiență dobândită inclusiv în afara țării. Alături de ei, și bazându-ne pe dotările de ultimă generație ale noului spital, misiunea noastră, de a asigura pacienților servicii medicale la standarde occidentale, este mult mai ușor de îndeplinit. În spital vom trata adulți și copii, având avantajul oferit de un spital monobloc, în care, de la diagnosticul la tratamentul celor mai complicate cazuri, își aduc aportul echipe multidisciplinare, ce vor conlucra pentru rezolvarea optimă, individualizată, a fiecărui caz.
Cred că viitorul este al medicinei centrate pe pacient și am certitudinea că, alături de colegii mei, vom continua să facem cinste îndelungatei tradiții medicale clujene. Construim relația medic-pacient bazată pe încredere, demnitate și respect reciproc. Asigurăm o alternativă viabilă, prin profesioniști cu experiență, dotări și condiții de cazare, pacienților care își caută sănătatea în spitalele vestice.”, a declarat Prof. Univ. Dr. Constantin Ciuce, Director Medical al Spitalului REGINA MARIA din Cluj.

Cu o suprafață de peste 7.000 mp, construcția ocupă șapte niveluri: parter, patru etaje supraterane și două subterane. Pentru realizarea spitalului au lucrat 170 de oameni.

Spitalul REGINA MARIA Cluj

Aparatura disponibilă în spitalul REGINA MARIA din Cluj este una de ultimă generație, menită să asigure servicii medicale la cele mai înalte standarde de calitate. Cele mai avansate echipamente sunt cele din dotarea departamentelor de imagistică, neonatologie și chirurgie. Printre acestea se numără un ecograf adus în premieră în România – un sistem premium cu ultrasunete care utilizează tehnologia unică UltraFast™.

Spitalul dispune, de asemenea, de un sistem complet de imagistică General Electric, cu aplicații în chirurgie, pediatrie, ginecologie și ortopedie. Totodată, din primul trimestru al anului viitor, spitalul va deveni centru de referință General Electric în imagistică dedicată patologiei sânului, iar laboratorul va integra un departament de genetică moleculară – al doilea după cel din București, precum și o divizie specializată de anatomie patologică.

Grija față de sănătatea celor mici se reflectă în noul spital de la Cluj prin secția de pediatrie. Aceasta cuprinde departamentul de specialități chirurgicale pediatrice extins pe un întreg etaj, precum și ambulatoriul dedicat exclusiv copiilor, compus din 7 cabinete de consultații și cameră de gardă 24/7.

Maternitatea integrată în spital asigură pacientelor îngrijire într-un mediu sigur și prietenos – echipele de medici răspund solicitărilor într-un timp foarte scurt datorită sistemului performant de apelare, aflat în dotarea fiecărui salon. Pentru că primele clipe din viața copilului sunt foarte importante, medicii doresc să implementeze tehnica ”contact piele-la-piele” (skin-to-skin). Astfel, imediat după naștere, copilul este plasat la pieptul mamei, interacționând direct cu ea. De asemenea, specialiștii REGINA MARIA acreditați internațional IBCLC în consultanță în alăptare, oferă suport proaspetelor mame în primele ore de viață ale nou-născutului.

Spitalul oferă clujenilor și locuitorilor din regiune o gamă complexă de specialități medicale, axate pe chirurgia minim-invazivă laparoscopică, printre care: ginecologie, chirurgie generală, ortopedie. În plus, spitalul dispune de un centru de imagistică, un laborator integrat de analize medicale și cameră de gardă. Ambulatoriul reunește specialități medicale aflate în conexiune strânsă cu secțiile spitalului, astfel încât pacienții beneficiază de investigații complete și sunt pregătiți pentru o intervenție chirurgicală sau supravegheați postoperator.

Rețeaua de sănătate REGINA MARIA în Cluj

Compania este prezentă pe piața serviciilor medicale din Cluj-Napoca încă din anul 2008 și a raportat creșteri constante de la an la an. Numărul clienților care au accesat abonamentele medicale oferite de REGINA MARIA este de peste 35.000 și provin de la companii din Cluj. Odată cu deschiderea noului spital, angajații companiilor abonate vor putea beneficia și de discount-uri la serviciile medicale accesate în spital, în funcție de pachetul contractat.

Despre Rețeaua de sănătate REGINA MARIA

Rețeaua de sănătate REGINA MARIA reunește peste 5.000 de angajați și colaboratori în cele 56 de locații proprii din Bucureşti şi din țară. REGINA MARIA și-a câștigat poziția de lider pe piața medicală românească datorită calității serviciilor oferite și a numărului de unități medicale prin intermediul cărora deservește peste 2,8 milioane de pacienți. Totodată, REGINA MARIA are un portofoliu de peste 500.000 de abonamente medicale. În cifre, Rețeaua de sănătate REGINA MARIA înseamnă: 56 de locații proprii, 6 spitale, 4 centre cu spitalizare de zi, 3 maternități, 8 campusuri medicale, 19 centre de imagistică, 33 de laboratoare de analize, bancă proprie de celule stem și peste 290 de policlinici partenere în țară.

Related posts

Piața imobiliară mondială de clădiri comerciale se menține pe creștere

Traian Dan

S-au redeschis cinematografele publice din Cluj-Napoca

Nora Dumitrescu

Peste 6.500 de participanți la „școala” națională online, organizată de JA

Traian Dan

Autostrada Sebeș -Turda, gata în 2020

Nora Dumitrescu

Motivele care au dus la deficitul de Euthyrox pe piața din România: în luna aprilie s-au cerut cantități duble, față de luna martie

Papuc Irina

Diferit a finalizat o arteră cu stații de încărcare de vehicule electrice

Nora Dumitrescu

Extinderea firmelor în Zona Industrială Vest Sibiu a determinat Primăria să investească în dezvoltarea infrastructurii

Papuc Irina

S IMMO AG: Friedrich Wachernig’s management contract renewed

Compa Sibiu, producător de componente auto, vrea să intre pe piața hotelurilor

Papuc Irina

Grupul TeraPlast vrea să demareze trei investiţii în valoare de 15 milioane euro

redactia

Bălțata, vedetă europeană la Târgu Mureș

Ligia Voro

Primul hotel de cinci stele al Clujului va fi resuscitat

Nora Dumitrescu

ROMANIAN AGRIBUSINESS CONFERENCE

Transilvania Business

USA to connect the Amazon network in Poland to the port of Constanta?

Ionut Oprea

FieldBook AgriApps, un nou standard în agricultura de precizie

Ligia Voro

Arad: Cea mai tânără femeie edil din România, fostă vedetă MTV, oferă spaţiu gratuit firmelor care doresc să creeze locuri de muncă

Stefana Muresan

Brexit: Parlamentul European a ratificat acordul de retragere a Regatului Unit din UE

Papuc Irina

Caravană de promovare a roboticii în județul Sălaj

Nora Dumitrescu

Yonder a dotat cu echipament IT o școală din Cluj

Nora Dumitrescu

UVT – laureată a Galei Premiilor Elsevier: Premiul pentru Excelență în Colaborările Internaționale

Stefana Muresan

Transportul public din Cluj, integrat cu închirierea de biciclete

Nora Dumitrescu

Gala Best of Business: Consiliul Județean Alba premiază cei mai valoroşi promotori ai economiei judeţului

redactia

Negocierile dintre bănci și consumatori continuă online și telefonic în timpul pandemiei

Ligia Voro

Spaces închiriază 3.000 mp în Unirii View

Stefana Muresan

Leave a Comment