Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Turcii de la Karsan Otomotiv vor livra Brașovului 105 autobuze

Autobuzele care vor fi livrate municipiului Brașov de către turcii de la Karsan, care au câștigat licitația derulată de către RATBV, sunt produse în cele două fabrici pe care compania le deține în orașul Bursa (Turcia). Primul lot de autobuze, din totalul de 105 contractate, a plecat deja din fabrică și ar urma să ajungă la Brașov luna aceasta, după cum a precizat primarul George Scripcaru, relatează bizbrasov.ro.

Primarul a precizat că până în luna aprilie ar urma să ajungă la Brașov toate cele 105 autobuze, astfel încât parcul auto al operatorului de transport să fie reînnoit. În primul lot vor fi livrate autobuze standard.

În total, vor fi achiziționate 30 de autobuze midi (10 m lungime), 40 de autobuze standard (12m lungime) și 35 de autobuze articulate (18m lungime). Pentru cumpărarea acestora, RATBV a contractat de la BERD un împrumut în valoare de 114 milioane de lei (aproximativ 24,4 milioane de euro) Împrumutul acordat de BERD ar urma să fie rambursat pe o perioadă de 10 ani, primul an fiind de grație. Ca parte a pachetului de finanțare, BERD va asigura si asistenţa tehnică necesară pentru modernizarea transportului local. Conform precizărilor RATBV, autobuzele care fac obiectul acestei oferte sunt produse după un concept, proiect şi design al unui producător italian Menarinibus, dar sunt asambalte și livrate de către firma Karsan Otomotiv.

Sursa foto: karsan.com.tr

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Învățarea relevantă: Cum învăță diferit 43.700 elevi din România?

Articolul următor

Kotys, zeița tracă a furtunii, dă numele celui mai puternic supercalculator din mediul universitar din țară, cumpărat de UBB Cluj cu bani europeni

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share