Cultural

CARAVANA DE OPERĂ își lansează filmul!

Sâmbătă, 15 decembrie 2018, de la ora 18:00, vă invităm în Scena mică a Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, la lansarea Filmului Caravanei de Operă! Evenimentul își va bucura spectatorii cu muzică, invitați speciali și momente-surpriză, marcând finalul unui proiect liric de suflet, desfășurat în așteptarea Sărbătorilor de iarnă.

Inițiat de către Asociația SHIFT – Transilvania Art Grup, în parteneriat cu Opera Națională Română din Cluj-Napoca, Caravana de Operă a pornit într-o incursiune inedită și fără precedent, din dorința de a aduce muzică celor care nu pot veni singuri spre ea.

Desfășurat pe data de 17 noiembrie 2018, proiectul liric călător a răspândit muzică și bucurie prin trei concerte de operă itinerante concentrate în aceeași zi, susținute la Casa de tip familial „Căsuța Bucuriei”, la Căminul pentru vârstnici „Casa Theodora” din Cluj și la Penitenciarul de maximă siguranță Gherla – Secția Cluj-Napoca. Concepute de regizoarea Andreea Iacob și mezzosoprana Iulia Merca, concertele au fost susținute de îndrăgita mezzosoprană clujeană, alături de invitații acesteia – tineri muzicieni din cadrul Studioului „Lya Hubic” al Operei Naționale Române din Cluj-Napoca: Diana Gheorghe, Lorena V. Puican, Oana-Maria Trîmbițaș, Alexandra Leșiu, Köpeczi Sándor-Attila, Sebastian Balaj și Bianca Murariu. Filmul evenimentului este realizat de Magdy M. Hawash, fotografiile de către Nicu Cherciu, iar producători sunt Cristian Avram alături de Radu Miron.

Arii și canzonete celebre din repertoriul național și internațional au făcut deliciul spectatorilor Caravanei. Copiii de la „Căsuța Bucuriei” au beneficiat, de asemenea, de un atelier de muzică și teatru (în perioada 10-11 noiembrie 2018) și au devenit, astfel, și ei soliști-invitați în concertul susținut la Căminul pentru vârstnici „Casa Theodora”.

Proiectul se bucură de sprijinul RMB Inter Auto – Mercedes Benz și The Place, fiind susținut de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca.

Concertele au fost precedate și urmate de o sesiune de discuții cu beneficiarii acestora – copii, vârstnici și persoane private de libertate – din dorința unei interacțiuni directe și revelatoare a universului artistic, menită să creeze o punte între artă și lumile acestor cămine mai mult sau mai puțin provizorii.

Povestea completă a celor trei călătorii muzicale a fost surprinsă de Filmul Caravanei de Operă, cu pregătirile și emoțiile din culise, dar și încântarea și uimirea din timpul concertelor. Toate acestea vor fi împărtășite acum și publicului larg prin proiecția realizată sâmbătă, 15 decembrie 2018, în Scena Mică a Operei Naționale Române din Cluj-Napoca. Evenimentul va prilejui, astfel, accesul liber tuturor iubitorilor de muzică dornici să ia contact cu proiectul, cu realizatorii, artiștii și participanții direcți ai acestuia. După proiecția filmului, soliștii vor interpreta câteva din ariile prezentate în cadrul Caravanei, iar invitați de onoare vor fi Copiii de la „Căsuța Bucuriei”. La final, vom invita publicul și participanții la o sesiune de întrebări și răspunsuri despre experiența Caravanei. Evenimentul promite multe surprize și momente-speciale, în contextul inedit al unei săli de repetiție!

Intrarea la proiecția de film este liberă, în limita locurilor disponibile, pe bază de înscriere pe site-ul: https://goo.gl/forms/4BLemoLQnaxRc4N93. Intrarea se va face începând cu ora 17:30, pe la Intrarea Artiștilor, pe baza listei de confirmări.

Related posts

UVT, între cele mai bune 1396 universităţi din 92 de ţări din lume

Ligia Voro

20.000 de euro s-au strâns la Balul Rotary Zalău pentru Casa Memorială “Iuliu Maniu”

redactia

Artmark propune un refugiu pe timp de criză

Nicolae Pop

Premiera MADAMA BUTTERFLY – Primul zbor liric al Stagiunii 2018-2019

redactia

Casa Darvas – La Roche va fi deschisă ca secție muzeală Art Nouveau în august

Traian Dan

Premianții Festivalului Internațional de Carte Transilvania

Stefana Muresan

CJ | Literatura şi marea pe viu cu Radu Niciporuc

Cea mai spectaculoasă ediție Bookfest Timișoara

Stefana Muresan

GastroArt continuă seria de conferințe dedicate Zilei Naționale a Gastronomiei și Vinului

Ligia Voro

Universitatea Babeş-Bolyai – premiul "Centenar", oferit în cadrul Galei Premiilor Radio România Cultural

Stefana Muresan

Premierul luxemburghez Xavier Bettel, oaspetele CJ Sibiu într-o incursiune în tradițiile românești și săsești

Stefana Muresan

Prime Telecom sprijină companiile din industriile educaționale, artistice și sportive cu resurse gratuite de cloud

Ligia Voro

„Ambulanța pentru Monumente” a câștigat premiul publicului în cadrul Premiilor Europene pentru Patrimoniu

Ion Surdu

UBB, prezentă din nou în clasamentele internaționale

Stefana Muresan

Statele din afara Uniunii Europene vor finanța Muzeul Transilvaniei din Cluj

Nora Dumitrescu

Kaufland România lansează un nou apel de proiecte pentru ONG-uri

Traian Dan

Cel mai mare muzeu în aer liber din România s-a redeschis pentru public

Ion Surdu

Primăria Oradea va reabilita Palatul Episcopiei Greco-Catolice, distrus de un incendiu

Ligia Voro

Casino-Centru de Cultura Urbană, un proiect european de succes pentru comunitatea clujeană

redactia

Castelul Bánffy și-a regăsit prințesa: Florence. Superstaruri si surprize

Ligia Voro

Universitatea Politehnica Timişoara a creat o platformă pentru agregarea datelor din proiectul Timişoara Capitală Culturală Europeană

Robert Bloancă

Sub zodia incandescentă a artelor ceramicii

Transilvania Business

Descoperire uriaşă în Arad: Cetatea Veche din Sântana, de patru ori mai mare decât Troia

Stefana Muresan

Opera Română îi invită pe clujeni la Balul Operei, dedicat Centenarului Marii Uniri

Stefana Muresan

Leave a Comment