Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

CARAVANA DE OPERĂ își lansează filmul!

Sâmbătă, 15 decembrie 2018, de la ora 18:00, vă invităm în Scena mică a Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, la lansarea Filmului Caravanei de Operă! Evenimentul își va bucura spectatorii cu muzică, invitați speciali și momente-surpriză, marcând finalul unui proiect liric de suflet, desfășurat în așteptarea Sărbătorilor de iarnă.

Inițiat de către Asociația SHIFT – Transilvania Art Grup, în parteneriat cu Opera Națională Română din Cluj-Napoca, Caravana de Operă a pornit într-o incursiune inedită și fără precedent, din dorința de a aduce muzică celor care nu pot veni singuri spre ea.

Desfășurat pe data de 17 noiembrie 2018, proiectul liric călător a răspândit muzică și bucurie prin trei concerte de operă itinerante concentrate în aceeași zi, susținute la Casa de tip familial „Căsuța Bucuriei”, la Căminul pentru vârstnici „Casa Theodora” din Cluj și la Penitenciarul de maximă siguranță Gherla – Secția Cluj-Napoca. Concepute de regizoarea Andreea Iacob și mezzosoprana Iulia Merca, concertele au fost susținute de îndrăgita mezzosoprană clujeană, alături de invitații acesteia – tineri muzicieni din cadrul Studioului „Lya Hubic” al Operei Naționale Române din Cluj-Napoca: Diana Gheorghe, Lorena V. Puican, Oana-Maria Trîmbițaș, Alexandra Leșiu, Köpeczi Sándor-Attila, Sebastian Balaj și Bianca Murariu. Filmul evenimentului este realizat de Magdy M. Hawash, fotografiile de către Nicu Cherciu, iar producători sunt Cristian Avram alături de Radu Miron.

Arii și canzonete celebre din repertoriul național și internațional au făcut deliciul spectatorilor Caravanei. Copiii de la „Căsuța Bucuriei” au beneficiat, de asemenea, de un atelier de muzică și teatru (în perioada 10-11 noiembrie 2018) și au devenit, astfel, și ei soliști-invitați în concertul susținut la Căminul pentru vârstnici „Casa Theodora”.

Proiectul se bucură de sprijinul RMB Inter Auto – Mercedes Benz și The Place, fiind susținut de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca.

Concertele au fost precedate și urmate de o sesiune de discuții cu beneficiarii acestora – copii, vârstnici și persoane private de libertate – din dorința unei interacțiuni directe și revelatoare a universului artistic, menită să creeze o punte între artă și lumile acestor cămine mai mult sau mai puțin provizorii.

Povestea completă a celor trei călătorii muzicale a fost surprinsă de Filmul Caravanei de Operă, cu pregătirile și emoțiile din culise, dar și încântarea și uimirea din timpul concertelor. Toate acestea vor fi împărtășite acum și publicului larg prin proiecția realizată sâmbătă, 15 decembrie 2018, în Scena Mică a Operei Naționale Române din Cluj-Napoca. Evenimentul va prilejui, astfel, accesul liber tuturor iubitorilor de muzică dornici să ia contact cu proiectul, cu realizatorii, artiștii și participanții direcți ai acestuia. După proiecția filmului, soliștii vor interpreta câteva din ariile prezentate în cadrul Caravanei, iar invitați de onoare vor fi Copiii de la „Căsuța Bucuriei”. La final, vom invita publicul și participanții la o sesiune de întrebări și răspunsuri despre experiența Caravanei. Evenimentul promite multe surprize și momente-speciale, în contextul inedit al unei săli de repetiție!

Intrarea la proiecția de film este liberă, în limita locurilor disponibile, pe bază de înscriere pe site-ul: https://goo.gl/forms/4BLemoLQnaxRc4N93. Intrarea se va face începând cu ora 17:30, pe la Intrarea Artiștilor, pe baza listei de confirmări.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Deputatul Dinu Socotar explică legea offshore și introducerea unei taxe progresive

Articolul următor

Aplicația pentru înscrierea în Start-Up Nation 2018 se poate testa de vineri până duminică

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

IRUM a fost vizitată de tineri

Fabrica reghineană IRUM a fost unul din obiectivele vizitate de tinerii din Rotary Youth Exchange District 2241 Romania &…
Citeste mai mult

Corul Madrigal a fost în turneu în Perú

La invitația Ambasadei României în Republica Perú și cu sprijinul Ministerului Culturii și al Institutului Cultural Român, Corul…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share