Cultural Ultimele stiri

Cartea “Sărbătorind Mâncarea în jurul lumii”- proiect semnat, în scop umanitar, de soțiile șefilor unor misiuni diplomatice la București

Gastronomiile lumii au fost reunite într-o carte cu rețete culinare originale, dedicată publicului din România, sub titlul “Celebrating Food Around the World” / “Sărbătorind Mâncarea în jurul lumii”. Semnată de către Soțiile Șefilor de Misiuni la București (SPOHOM), cartea este editată în format bilingv, română și engleză. Ea prezintă rețete tradiționale si ușor de preparat, provenind din 26 de țări de pe șase continente, de la antreuri la feluri principale, garnituri și deserturi, cu ingrediente existente în plan local.

Cartea include o contribuție specială din partea Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei Române, care a avut bunăvoinţa de a semna Cuvântul Înainte, precum și una din rețetele prezentate în volum: “Cartea are o «aromă» specială. Fiecare rețetă delicioasă împărtășește o poveste dintr-o călătorie diferită. Sunt sigură că va fi o plăcere să gătiți pentru prietenii și familia voastră explorând arome culturale din întreaga lume”, a declarat Majestatea Sa Margareta, potrivit hotnews.ro.

SPOHOM este un grup informal de soții de ambasadori și însărcinați cu afaceri acreditați în România. Înființată în urmă cu mai mult de nouă ani, acesta oferă o rețea socială în care sunt cultivate prietenia, schimbul de experiență și sprijinul reciproc. Printre rețetele din carte se află preparate din Africa de Sud, Albania, Argentina, Armenia, Belgia, Brazilia, Chile, Croația, Egipt, Elveția, Estonia, Georgia, Germania, India, Italia, Japonia, Lituania, Marea Britanie, Palestina, Polonia, Portugalia, Regatul Arabiei Saudite, Republica Coreea, Rusia, Statele Unite ale Americii și Ucraina. Cartea îşi propune să ofere acces la diferite culturi, prin limbajul universal al mâncării. Îmbinând diplomaţia culturală cu strângerea de fonduri, acest proiect este în același timp o contribuție la crearea unui viitor pentru tineri şi pentru persoanele defavorizate din România, întrucât întregul preț de achiziție va fi donat organizației The Duke of Edinburgh’s International Award România (www.dofe.ro) și Asociației Our Lady of Mercy România (www.ourladyofmercy.ro), organizații dedicate dezvoltării tinerilor și sprijinirii persoanelor dezavantajate, respectiv.

Graţie generozităţii şi muncii voluntare a soţiilor de ambasadori, dar şi prin contribuţia valoroasă adusă de personalul ambasadelor şi reşedinţelor, de profesionişti şi sponsori locali, românii au ocazia să aducă în casele lor, de Sărbători și la ocazii speciale, gustul și rafinamentul unor mâncăruri specifice celor mai îndepărtate colțuri ale lumii, parcurgând în același timp, o inedită călătorie culinară cu o diversitate de arome. Fiecare rețetă este precedată de o scurtă incursiune istorică sau personală şi este însoţită de o varietate de imagini, incluzând aranjamentul unor mese din mediul diplomatic, surprinse la o parte din reședințele ambasadorilor de talentaţii fotografi Alina Miron și Bogdan Popescu.

Cu gândul la aniversări sau sărbători, SPOHOM recomandă această carte tuturor celor care doresc să îi surprindă pe cei dragi cu un gest special de Sărbători, precum și companiilor și organizațiilor care doresc să le ofere un dar special angajaților sau partenerilor lor de afaceri și, în egală măsură, copiilor defavorizați din România.

Related posts

Complexul muzeal Horea, pe lista investițiilor CJ Alba

Stefana Muresan

Colliers International își consolidează echipa locală de leadership: Cinci directori au fost promovați ca Parteneri ai companiei 

Papuc Irina

Oxygen – prima agenție națională de comunicare ce își deschide birou la Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Mai aveți câteva zile pentru a vă înscrie la seminarul „Bioeconomie și eficiență energetică în industria agroalimentară”

Ligia Voro

Falimentul unei istorii de aproape trei decenii: RAFO Onești. Și totuși…

Ligia Voro

Mihai Păduroiu numit CEO, Office Division, One United Properties

Ionut Oprea

Aparatură de peste 2,45 milioane de euro pentru Spitalul „Gavril Curteanu”

Traian Dan

Cea mai mare plantație de goji din Europa se află în Satu Mare

Stefana Muresan

Aproape 1.600 de firme din Bihor au trimis oamenii în șomaj tehnic

Traian Dan

Producătorii clujeni s-au adaptat vremurilor: trec în mediul online

Nora Dumitrescu

Zalăul a semnat Declarația de la Paris. Va deveni oraș verde

Nora Dumitrescu

Bosch Service Solutions își mută operațiunile într-o nouă clădire de birouri din Timișoara

redactia

Sibiu Quality Days 2019, a 10-a ediție

Nicolae Pop

CNAIR: 15 oferte pentru construirea secțiunii 3 din Autostrada Sibiu-Pitești. Contract de 5,3 miliarde de lei

Ion Surdu

ASF le reamintește companiilor ce obligații au în contextul pandemiei de coronavirus

Ligia Voro

Tudor Giurgiu despre cinema, modă și stilul vestimentar atipic care îi definește imaginea. „Costumele Tudor Tailor au personalitate, una care aduce destul de mult cu îndrăzneala TIFF-ului” 

Transilvania Business

Prețul aurului a depășit pentru prima dată pragul de 2.000 de dolari pentru o uncie

Ion Surdu

În laboratoarele Regina Maria se procesează 20% din totalul testelor PCR, efectuate zilnic în România: „Am depășit 10.000 de teste efectuate”

Papuc Irina

Fabrica de medicamente Europharm din Braşov a repornit producția și vinde la export

redactia

Școala profesională în sistem dual, alternativa educațională de succes

Ligia Voro

Nemții de la Reinert, investesc 5 milioane de Euro în Eurobusiness I Oradea

Traian Dan

Grupul elvetian Artemis creeaza un cluster industrial in vestul tarii

Ionut Oprea

Cine a câștigat contractele pentru primenirea apei și canalizării Turzii

Nora Dumitrescu

Bihorenii își vor afla premianții în cadrul Galei Comunității Bihorene

Traian Dan

Leave a Comment