Cultural Ultimele stiri

Cartea “Sărbătorind Mâncarea în jurul lumii”- proiect semnat, în scop umanitar, de soțiile șefilor unor misiuni diplomatice la București

Gastronomiile lumii au fost reunite într-o carte cu rețete culinare originale, dedicată publicului din România, sub titlul “Celebrating Food Around the World” / “Sărbătorind Mâncarea în jurul lumii”. Semnată de către Soțiile Șefilor de Misiuni la București (SPOHOM), cartea este editată în format bilingv, română și engleză. Ea prezintă rețete tradiționale si ușor de preparat, provenind din 26 de țări de pe șase continente, de la antreuri la feluri principale, garnituri și deserturi, cu ingrediente existente în plan local.

Cartea include o contribuție specială din partea Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei Române, care a avut bunăvoinţa de a semna Cuvântul Înainte, precum și una din rețetele prezentate în volum: “Cartea are o «aromă» specială. Fiecare rețetă delicioasă împărtășește o poveste dintr-o călătorie diferită. Sunt sigură că va fi o plăcere să gătiți pentru prietenii și familia voastră explorând arome culturale din întreaga lume”, a declarat Majestatea Sa Margareta, potrivit hotnews.ro.

SPOHOM este un grup informal de soții de ambasadori și însărcinați cu afaceri acreditați în România. Înființată în urmă cu mai mult de nouă ani, acesta oferă o rețea socială în care sunt cultivate prietenia, schimbul de experiență și sprijinul reciproc. Printre rețetele din carte se află preparate din Africa de Sud, Albania, Argentina, Armenia, Belgia, Brazilia, Chile, Croația, Egipt, Elveția, Estonia, Georgia, Germania, India, Italia, Japonia, Lituania, Marea Britanie, Palestina, Polonia, Portugalia, Regatul Arabiei Saudite, Republica Coreea, Rusia, Statele Unite ale Americii și Ucraina. Cartea îşi propune să ofere acces la diferite culturi, prin limbajul universal al mâncării. Îmbinând diplomaţia culturală cu strângerea de fonduri, acest proiect este în același timp o contribuție la crearea unui viitor pentru tineri şi pentru persoanele defavorizate din România, întrucât întregul preț de achiziție va fi donat organizației The Duke of Edinburgh’s International Award România (www.dofe.ro) și Asociației Our Lady of Mercy România (www.ourladyofmercy.ro), organizații dedicate dezvoltării tinerilor și sprijinirii persoanelor dezavantajate, respectiv.

Graţie generozităţii şi muncii voluntare a soţiilor de ambasadori, dar şi prin contribuţia valoroasă adusă de personalul ambasadelor şi reşedinţelor, de profesionişti şi sponsori locali, românii au ocazia să aducă în casele lor, de Sărbători și la ocazii speciale, gustul și rafinamentul unor mâncăruri specifice celor mai îndepărtate colțuri ale lumii, parcurgând în același timp, o inedită călătorie culinară cu o diversitate de arome. Fiecare rețetă este precedată de o scurtă incursiune istorică sau personală şi este însoţită de o varietate de imagini, incluzând aranjamentul unor mese din mediul diplomatic, surprinse la o parte din reședințele ambasadorilor de talentaţii fotografi Alina Miron și Bogdan Popescu.

Cu gândul la aniversări sau sărbători, SPOHOM recomandă această carte tuturor celor care doresc să îi surprindă pe cei dragi cu un gest special de Sărbători, precum și companiilor și organizațiilor care doresc să le ofere un dar special angajaților sau partenerilor lor de afaceri și, în egală măsură, copiilor defavorizați din România.

Related posts

Dacia Duster scrie instorie în Italia

redactia

Antreprenorii maramureșeni, descinderi în serie la spitale

Nora Dumitrescu

Leader Team Broker, primul jucător din piața de asigurări care lansează un serviciu de telemedicină

Ligia Voro

Trei companii vor dota spitalele sălăjene cu 16 tuneluri de dezinfecție

Nora Dumitrescu

Ambasadorul României în Franţa: Catedrala Notre-Dame din Paris “va renaşte”

Stefana Muresan

Vineri la Sibiu se dă startul celui mai frumos cros de noapte. Condiții speciale de desfășurare

Papuc Irina

UAMT Golf Cup 3’rd Edition

Ligia Voro

Continental Iasi se extinde

Stefana Muresan

Liber pe autostradă de la Alba Iulia la Sibiu

Nora Dumitrescu

Cluj-Napoca: Maurer Panoramic, un nou concept marca Maurer Imobiliare

redactia

O echipă din România, cea mai bună aplicație europeană la Technovation Girls

Traian Dan

Acord de colaborare semnat de CCIAT și Hong Kong Trade Development Council

redactia

Limp Bizkit la Electric Castle 2019

Ligia Voro

CBRE a fost desemnată să administreze proiectele imobiliare One Tower și One Mircea Eliade

Papuc Irina

Sala polivalentă din Blaj va fi construită de italienii de la Frimat Spa Roma; contract de 32 mil. lei

redactia

Premieră: PepperEscu, primul robot care lucrează într-o companie imobiliară 

Ligia Voro

Constructorii bihoreni au câștigat mai mult cu 2,54% în luna martie

Traian Dan

Trei oferte pentru Drumul National 28B, Târgu Frumos – Botoșani

Ligia Voro

Prima ofertă TAROM din acest an: zboruri de 119 euro tur-retur de Valentine’s Day şi Dragobete

Papuc Irina

PRIMER: Soluția la problema vaccinurilor e ca România să aibă propria fabrică

redactia

Sibianul Vasile Bulboacă (CON-A), inițiatorul unui program de învăţământ profesional dual: Cei mai mulți absolvenți au preferat șomajul

Stefana Muresan

Verlinne: Haine naturale, harmless, încântătoare și produse la noi în România – povestea brandului care promovează moda curată și sustenabilă

Papuc Irina

Aeroportul Internațional Iași, nou record de trafic – avans de 10% în 2018

redactia

Activele producătorului de pâine Roland, vândute mai ieftin

Nora Dumitrescu

Leave a Comment