Transilvania Business
Cultural Mureș Sibiu Ultimele stiri

Biserica fortificată din Daia va fi reparată cu banii Ambasadei SUA

*Biserica săsească din localitatea Daia, judeţul Mureş, construită în 1447 va fi reparată cu 24.900 de dolari, bani oferiţi vineri, la Sibiu, de către ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, episcopului Bisericii Evanghelice din România, Reinhardt Guib.
*Aceasta este a treia biserică fortificată care se va repara cu banii oferiți de Ambasada SUA, după ce alte două astfel de biserici săseşti au fost renovate în localităţile Movile şi Agârbiciu.

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, a declarat vineri, la Sibiu, în urma donării unui cec în valoare de 24.000 de dolari episcopului Bisericii Evanghelice din România, Reinhardt Guib, că gestul respectiv “este o modalitate de a respecta cultura României”.

“Deşi vorbim despre o sumă modestă, este vorba despre o modalitate de a respecta cultura României şi de a ajuta la conservarea ei”, a declarat ambasadorul Hans Klemm.

Banii respectivi au fost donaţi în urma înscrierii Bisericii Evanghelice la o competiţie aparţinând programului special al Departamentului de Stat “Fondul Ambasadorial pentru Conservarea Patrimoniului Cultural”.

Potrivit acestuia, şi în 2019 organizaţiile din România vor avea ocazia să acceseze fonduri din partea Ambasadei SUA, în domeniul culturii.

“Este vorba despre un fond mondial, global. În fiecare an se organizează o competiţie la care pot participa organizaţii din întreaga Românie şi din întreaga lume. Finanţarea oferită astăzi este o extensie a unei finanţări oferite iniţial în 2016, însă competiţia este în continuare deschisă, iar dacă această organizaţie reuşeşte să se înscrie în competiţie şi să concureze eficient împotriva altor organizaţii din Europa şi din România, ne-am putea reîntâlni aici cu un nou cec. În ultimii 10-15 ani am avut, probabil, circa 10 proiecte de conservare culturală (…) în întreaga Românie şi încurajez toate organizaţiile să caute informaţiile despre această competiţie pe website-ul ambasadei şi să se înscrie”, a precizat ambasadorul Hans Klemm, potrivit Agerpres.

Episcopul Guib a anunţat că, în urma donaţiei primite de la Ambasada SUA, vor putea începe, anul viitor, lucrările de conservare la biserica fortificată din Daia (judeţul Mureş), unde serviciul religios are loc doar o dată pe lună.

Cu fonduri similare de la Ambasada SUA, s-au făcut reparaţii la două biserici fortificate din judeţul Sibiu, din localităţile Movile şi Agârbiciu.

Comentarii

Comentarii

Related posts

Investiţie de 50 milioane de euro într-un nou terminal la Aeroportul Internațional Traian Vuia din Timişoara

redactia

UMF Cluj introduce una dintre cele mai apreciate examinări la nivel internaţional

redactia

Mulberry Development deschide clădirea ISHO Offices

Stefana Muresan

Comentarii

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More