Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Noul drum de legatura intre Oradea si Santandrei, inaugurat duminica, cu 2 luni inainte de termen

Primaria Oradea informeaza ca drumul de legatura intre centura Municipiului Oradea (strada Cazaban) si comuna Santandrei (strada Raturi) a fost inaugurat duminica, 16 decembrie 2018, cu 2 luni inainte de data la care a fost preconizata initial finalizarea.

Valoarea totală a drumului executat de SC Drumuri Bihor și proiectat de SC Aqua Cons SRL se ridică la peste 9 milioane RON.

Traseul drumului de legătură pornește din intersecția giratorie dintre drumul de centură al municipiului Oradea cu străzile Cazaban și Corneliu Baba din cartierul Ioșia Nord, până la o stradă modernizată situată în partea de nord-est a localității Sântandrei – strada Râturi.

Lungimea totală a drumului de legătură este de 3.499,90 m (din care 1.599,82 m pe teritoriul UAT Sântandrei și 1.900,08 m pe teritoriul UAT Oradea), având o lățime de 2×3,5 m, la care se adaugă șanturi, podețe și iluminatul public.

Realizarea acestei investiții urmărește decongestionarea, respectiv fluidizarea traficului la trecere la nivel de cale ferată Arad-Oradea, reducerea timpului de transport prin mărirea vitezelor de circulație și eliminarea strangulărilor din fluxul de trafic, mărirea siguranței circulației, reducerea numărului de accidente și îmbunătățirea mediului din municipiu prin reducerea noxelor și a poluării sonore. De asemenea, această investiție va conduce la crearea unui mediu sănătos pentru locuitori și la realizarea unui confort pentru participanţii la trafic, atât pentru autovehicule cât și pentru pietoni.

In cursul zilei de vineri, 9 noiembrie 2018, au avut loc procedurile de montare a grinzilor de beton pentru podul prevăzut peste pârâul Peța din Santandrei.

Acest pod oblic de 75 grade va avea o deschidere de 20,3 m și lungimea totală de 28,6 m.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Ferma Bioterra Doștat, aparținând omului de afaceri Mihai Miron, vrea să lanseze pe piață lapte cu proprietăţi terapeutice

Articolul următor

Dragos Petrescu, proprietarul grupului City Grill, intentioneaza sa intre pe piata hoteliera din Romania

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share