Bihor Infrastructura Ultimele stiri

Noul drum de legatura intre Oradea si Santandrei, inaugurat duminica, cu 2 luni inainte de termen

Primaria Oradea informeaza ca drumul de legatura intre centura Municipiului Oradea (strada Cazaban) si comuna Santandrei (strada Raturi) a fost inaugurat duminica, 16 decembrie 2018, cu 2 luni inainte de data la care a fost preconizata initial finalizarea.

Valoarea totală a drumului executat de SC Drumuri Bihor și proiectat de SC Aqua Cons SRL se ridică la peste 9 milioane RON.

Traseul drumului de legătură pornește din intersecția giratorie dintre drumul de centură al municipiului Oradea cu străzile Cazaban și Corneliu Baba din cartierul Ioșia Nord, până la o stradă modernizată situată în partea de nord-est a localității Sântandrei – strada Râturi.

Lungimea totală a drumului de legătură este de 3.499,90 m (din care 1.599,82 m pe teritoriul UAT Sântandrei și 1.900,08 m pe teritoriul UAT Oradea), având o lățime de 2×3,5 m, la care se adaugă șanturi, podețe și iluminatul public.

Realizarea acestei investiții urmărește decongestionarea, respectiv fluidizarea traficului la trecere la nivel de cale ferată Arad-Oradea, reducerea timpului de transport prin mărirea vitezelor de circulație și eliminarea strangulărilor din fluxul de trafic, mărirea siguranței circulației, reducerea numărului de accidente și îmbunătățirea mediului din municipiu prin reducerea noxelor și a poluării sonore. De asemenea, această investiție va conduce la crearea unui mediu sănătos pentru locuitori și la realizarea unui confort pentru participanţii la trafic, atât pentru autovehicule cât și pentru pietoni.

In cursul zilei de vineri, 9 noiembrie 2018, au avut loc procedurile de montare a grinzilor de beton pentru podul prevăzut peste pârâul Peța din Santandrei.

Acest pod oblic de 75 grade va avea o deschidere de 20,3 m și lungimea totală de 28,6 m.

Related posts

Aeroportul Iasi, proiect ce are ca obiectiv diminuarea impactului produs de zgomotul din aviatie

Stefana Muresan

Prima stradă de case pasive din România se construiește la Cluj

Nora Dumitrescu

Transilvania de Nord, cea mai activă la noile proiecte industriale

Nora Dumitrescu

Leave a Comment