Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Deputatul Valeriu Steriu propune scutirea jurnaliştilor de la plata impozitului pe venit

Deputatul Valeriu Steriu anunţă, într-un interviu acordat News.ro, o iniţiativă legislativă de modificare a Codului Fiscal prin care şi jurnaliştii sunt incluşi în categoria profesiilor care beneficiază de scutire de la plata impozitului pe venit. Proiectul său, pe care îl califică drept “un balon de oxigen” pentru domeniul presei, propune contopirea cele două forme de plată existente în prezent – contractul de muncă şi contractul de drept de autor – “scutind într-o formă mult mai vizibilă partea de drepturi de autor, dar asigurând că orice jurnalist îşi plăteşte contribuţia pentru sistemul de asigurări sociale şi pentru pensii”.

În prezent, Codul Fiscal asigură scutiri la plata impozitului pe venit în funcţie de calitatea persoanei sau de activitatea desfăşurată. Deputatul PSD propune extinderea scutirii pe baza criteriului activităţii desfăşurate la activitatea de jurnalism şi cumularea veniturilor din Contractul de muncă cu cele din Contractul de drepturi de autor, urmând să şi definească beneficiarii modificării Codului Fiscal – jurnaliştii şi tehnicienii în radiodifuziune şi televiziune.

“Îmi dau seama că este mai mult decât oricând necesar să motivăm presa tradiţională”, afirmă deputatul, care invocă fenomenul fake news şi riscul ca presa să fie “invadată de oameni care vor like-uri, rating”.

El precizează că îşi doreşte susţinerea cât mai multor colegi, de la cât mai multe partide, pentru că nu vrea ca proiectul său să fie promovat ca un proiect politic, ci ca unul al Parlamentului.

Valeriu Steriu spune că prin iniţiativa sa legislativă îşi propune ca nici angajatul, nici angajatorul şi nici statul să nu piardă.

“Evident, nu există, aşa, o formulă magică, însă am găsit o formă de a optimiza variantele”, subliniază el.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Dragos Petrescu, proprietarul grupului City Grill, intentioneaza sa intre pe piata hoteliera din Romania

Articolul următor

A fost lansat proiectul Deva 750

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share