Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Șapte primării din Cluj, acord de asociere pentru trenul metropolitan. Dezvoltare imobiliară fără precedent în jurul municipiului Cluj Napoca

Dezvoltarea imobiliară în jurul municipiului Cluj Napoca va putea crește fără precedent dacă edilii vor reuși să își realizeze planul de a introduce trenul metroplitan. Astfel pentru ”Trenul Metropolitan Gilău – Florești – Cluj-Napoca – Baciu – Apahida- Jucu – Bonțida”, mai multe primării se vor asocia pentru a realiza în parteneriat studiile de prefezabilitate, fezabilitate, impact asupra mediului și evaluarea strategică adecvată, scrie arenaconstruct.ro.

Unul dintre obiectivele politicii pentru dezvoltarea infrastructurii de mobilitate și acces prevăzut în Strategia de dezvoltare a municipiului Cluj-Napoca 2014-2020 are în vedere o mai bună conectare a orașului în teritoriu către obiectivele administrative, sociale și economice din rnunicipii, precum și din teritoriul metropolitan către alte județe, notează sursa citată.

Dezvoltarea investițiilor în infrastructura feroviară inclusiv în implementarea unui tren metropolitan in municipiul Cluj Napoca și localitățile limitrofe este justificată de faptul că această categorie de transport public în comun de călători este sigură, modernă, rapidă și funcțională.

Trenul urban este un mijloc de transport, care circulă atât in interiorul orașului, în regim de distanțe scurte, cu opriri dese, cât și în afara lui, în regim de distanțe medii, cu stații mai rare, combinând astfel avantajele rmetroului cu cele ale unui tren regional.

Cele șapte primării implicate în proiect își asumă mai multe obligații prin noul acord de parteneriat, și anume:
– asigurarea finanțării din bugetul propriu sau din alte surse, inclusiv din fonduri europene, a cheltuielilor pentru elaborarea studiilor de prefezabilitate, fezabilitate, impact asupra mediului si evaluare strategicá adecvată pentru tronsoanele de cale ferată și metrou situate pe raza lor teritorial – administrativă;
– derularea procedurile de achiziție publică privind contractarea serviciilor de elaborare a studiilor;
– asigurarea finanțării din bugetul propriu sau din alte surse, inclusiv din fonduri europene, a cheltuielilor legate de serviciile de consultantă în vederea elaborării caietului de sarcini, evaluarea ofertelor și recepția la finalizarea prestării serviciilor;
– recepționarea documentațiilor tehnice care fac obiectul acordului de asociere, din comisia de receptie făcând parte în mod obligatoriu câte un reprezentant al fiecărei părți semnatare ale acordului de asociere.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Uniunea Geodezilor din România are o nouă conducere

Articolul următor

Satul de marmură din Hunedoara, unic în România. De aici s-a extras marmura pentru Casa Poporului din București

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share