Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Soluţie verde pentru filtrele de particule

Sistemul Carbon Clean, prezent în toată Europa, oferit de Recmotor ppd, pe lângă economiile în buzunarul şoferilor, contribuie la menţinerea unui mediu curat.

Tot mai multe service-uri auto apelează la metode neortodoxe când vine vorba despre filtrele de particule. Unele sunt tăiate pur şi simplu, renunţându-se la ele, altele se înlocuiesc cu costuri mari.

„Când se înfundă un filtru de particule, lumea îl taie, îl elimină, intervine în soft, îl anulează. Acest lucru poate duce, pe lângă costuri ridicate și la poluarea crescută a mediului, la amenzi uriaşe, care pot ajunge la 10.000 de lei. Noi am venit cu soluţia. Dispunem de nişte dispozitive de curăţat filtrele de particule, Carbon Clean, importate din Marea Britanie. Cu Carbon Clean, filtrul de particule se curăţă şi poate fi utilizat în continuare. Oferim soluţie de curăţare şi protecţie în acelaşi timp. Dacă la 90.000 – 100.000 de kilometri filtrul este curăţat, nu va mai trebui schimbat niciodată. În reţeaua Carbon Clean România, o curăţare de filtru costă circa 100 – 150 de euro, iar un filtru nou de la 1.500 de euro în sus. Este o diferenţă considerabilă. Tocmai de aceea se ajunge la eliminarea lui. Dar, aceasta duce la creşterea consumului de combustibil, la majorarea costurilor de întreţinere şi, implicit, la creşterea poluării”, spune Dorin Culic, administrator Recmotor ppd, firma care reprezintă compania engleză Carbon Clean în România.
Orice service care vrea să achiziţioneze acest dispozitiv de curăţare a filtrelor de particule poate apela la Recmotor ppd. Partenerii Recmotor din reţeaua Carbon Clean România pot să furnizeze servicii oricărui service auto.

Cum funcţionează

„Sistemul de curăţare pe care-l comercializăm noi, DCS 16, 17, 18, 20 este o soluţie rapidă şi convenabilă de curăţare pentru toate tipurile de filtre de particule şi catalizatoare pentru orice tip de maşini”, spune Dorin Culic.

Acesta este conceput special pentru a elimina în siguranță orice impurități din funcționarea internă a filtrului de particule diesel. Filtrul este sigilat cu un dop și umplut cu soluția PRO-Cleaner, după care este lăsat să stea timp de 20 minute, până la o jumătate de oră. Soluţia reacționează cu blocajul filtrului eliminând reziduurile de funingine şi cenuşă de pe fiecare suprafață a elementelor de filtrare. Filtrul este apoi conectat la sistemul de curățare DCS – care acţionează cu jeturi de aer la presiuni ridicate pentru spălarea şi curăţarea lui de toate impuritățile.
Sistemul dispune de cea mai recentă tehnologie Nano-Catalyst pentru a menține filtrele de particule curate pentru o perioadă mai îndelungată de timp. Ca urmare a tratamentului, filtrul de particule uscat este alimentat încet cu soluţia Power Protect și este rotit pentru a asigura o acoperire uniformă de protecție. Lichidul este absorbit de către filtrul de particule. Cu ajutorul Nano Tehnologiei la temperaturi mai scăzute (400 C° în loc de 650 C°) se încetineşte acumularea impurităților și creşte eficiența filtrului.
Avantajele folosirii sistemului Carbon Clean sunt multiple. De la economii în bani, la reducerea consumului de combustibil şi a costurilor de întreţinere, până la contribuţia adusă la menţinerea unui mediu curat.
Sistemul comercializat de Recmotor ppd a fost prezentat şi în cadrul Salonului Auto Bucureşti & Accesorii 2018, care a avut loc în perioada 11 – 21 octombrie, şi a trezit interesul participanţilor şi vizitatorilor.

Ce spune legea?

Ordonanţa Guvernului 82 din 2000 privind autorizarea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de reparaţii, de reglare, de modificări constructive, de reconstrucţie a vehiculelor rutiere, precum şi de dezmembrare a vehiculelor scoase din uz, actualizată, precizează atât condiţiile de autorizare cât şi sancţiunile care se pot aplica firmelor care încalcă legea.
În sensul prezentei ordonanţe, prin activităţi care pot influenţa parametrii constructivi, funcţionali şi de calitate ai vehiculelor rutiere se înţelege: activităţi de reparaţii, întreţinere şi reglări funcţionale ale vehiculelor rutiere; activităţi de reparaţii, recondiţionări, montări, verificări şi etalonări ale componentelor şi echipamentelor vehiculelor rutiere; modificări constructive şi reconstrucţia vehiculelor rutiere; activităţi de dezmembrare a vehiculelor rutiere scoase din uz, în vederea comercializării şi reciclării. Activităţile menţionate anterior se pot desfăşura numai în ateliere specializate, în baza autorizaţiei tehnice. Conform actului normativ, sancţiunile pentru efectuarea activităţilor punctate anterior, fără autorizaţie tehnică de funcţionare, sunt cuprinse între 4.000 de lei şi 10.000 de lei.

Recmotor ppd

Are o experienţă de peste 15 ani în domeniul pieselor de schimb și a serviciilor de reparații. „Am creat această companie pentru a putea oferi o soluție convenabilă și corectă din punct de vedere tehnic și, în același timp, situată în zona de confort economic, pentru subansamblele costisitoare de pe mașinile din România. Produsele oferite de noi sunt remanufacturate în atelierele autorizate de către producătorii acestora, având specialiști acreditați, folosind componente de origine pe standuri cu informații actualizate direct de la producător”, a precizat Dorin Culic.
Gama Recmotor cuprinde: pompe de injecție; injectoare; turbosuflante; casete de direcție; cardane; etriere de frână; volante cu masă dublă.
„Toate aceste produse, după remanufacturare având caracteristici tehnice similare cu produsul de origine, ne determină să putem oferi cu adevărat o garanție în funcționarea lor. Pe lângă aspectul economic, folosind produsele noastre, contribuiți împreună cu noi la protejarea mediului, prin faptul că piesele remanufacturate nu sunt fabricate de la zero, astfel fiind economisite materii prime valoroase și consumată mai puţină energie”, subliniază Directorul de vânzări Marius Moise al Recmotor ppd.
Atelierele sunt dotate cu echipamente Hartridge, Bosch, care garantează generarea noilor coduri și funcționarea corectă a motorului. „Echipamentele pe care le deținem ne permit să oferim injectoare reparate care au aceeași calitate și garanție precum injectoarele originale: DELPHI, DENSO, SIEMENS VDO, BOSCH sau STNADYNE.
Avem pe stoc cele mai uzuale repere pentru Delphi și Bosch, iar în cazul în care pentru reparaţie este nevoie de o componentă mai puţin uzuală, termenul de livrare este de cinci zile”, susţine Dorin Culic.
Pentru toate sistemele Diesel, Recmotor ppd oferă servicii de calibrare și testare conform specificațiilor producătorului pentru pompe mecanice și commonrail precum și pentru toată gama de injectoare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Zona centrală a municipiului Reșița modernizată cu fonduri europene

Articolul următor

Lansare Start-Up Nation 2018

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Air Oradea caută partener privat

Compania Air Oradea, înființată de municipalitate în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, caută un partener privat care să…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share