Fonduri Europene Ultimele stiri

Zona centrală a municipiului Reșița modernizată cu fonduri europene

Ioan Popa, primarul municipiului Reșița și Sorin Maxim, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest-Organism Intermediar pentru POR 2014-2020 în Regiunea Vest, au semnat contractul de finanțare pentru ”Proiect complex de revitalizare a zonei centrale a Municipiului Reșița”.

Proiectul va fi finanțat în cadrul Regio-Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020, Axa prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane Prioritatea de investiții 4.1 – Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă – apel dedicat proiectelor nefinalizate. În cadrul apelurilor de proiecte nefinalizate se finanțează proiecte cu lucrări demarate, cu contracte de execuție încheiate.

Proiectul va fi implementat pe parcursul a 12 luni. Implementarea proiectul se realizează în mai multe zone ale Municipiului Reșița. Astfel, proiectul este structurat pe trei componente:

Componenta 1 – Modernizarea pietonală în zona dalei urbane centrale a Reșiței – Legătura pietonală între spațiile viitorului traseu al tramvaiului (Centrul Civic).

În cadrul acestei componente se va moderniza pavajului din zona pietonală a Centrului Civic, se vor realiza zone specifice pentru vârstnici și copii, se vor amplasa rastele de parcare pentru biciclete și va reface instalația de iluminat public.

Componenta 2 – Amenajare piste de biciclete și alei pietonale pe străzile de legătură dintre arterele majore de circulație – B-dul Revoluția din Decembrie și B-dul A.I. Cuza pentru acces la stațiile de transport în comun.

Rezultatele așteptate în cadrul acestei componente sunt: realizarea de benzi dedicate bicicletelor și amenajarea de alei pietonale pe străzile de legătură dintre cele două artere majore de circulație, amplasarea de semafoare și indicatoare rutiere aferente deplasărilor cu bicicleta, precum și rastele de parcare pentru biciclete în punctele de interes. De asemenea, prin proiect se propune transformarea străzii Bielefeld în spațiu pietonal crearea și amenajarea de piațete de cartier și zone de întâlnire și repaos.

Componenta 3 – Modernizare trotuar B-dul Revoluția din Decembrie (Pod 7 Noiembrie – Stație MOL)
Lucrările aferente acestei componente sunt deja în curs de execuție și vizează refacerea integrală a trotuarului, amenajat cu pistă pentru bicicliști, precum și refacerea zonei verzi.

În urma implementării acestui proiect se vor realiza 2,9 km piste pentru biciclete, 3.8 km trasee / zone pietonale modernizate, vor fi plantați 205 arbori. La nivelul primului an de după finalizarea proiectului (2020) se așteaptă creșterea numărului de deplasări cu bicicletele cu 15,8%, creșterea numărului de pietoni cu 11,8%, și reducerea traficului de autoturisme individuale cu 6,7%.
Valoarea finanţării nerambursabile a proiectului este de 48.335.529,58 lei, iar valoarea totală a acestuia este de 52.550.538,74 lei.

La nivelul Regiunii Vest, în cadrul Regio – POR 2014-2020, au fost contractate până în prezent 361 proiecte, în valoare totală de 421,34 milioane euro și 337,21 milioane euro valoarea finanțării nerambursabile.

Related posts

Clujul va găzdui cel mai mare TEDx din Sud-Estul Europei

Nora Dumitrescu

Reprezentanții băncilor vorbesc despre negocierile cu consumatorii

Ligia Voro

Conferința anuală DAFCOCHIM Agro: Limagrain se bazează pe calitate

Ligia Voro

Ocolitoarea Zalăului, funcțională din 2022

Nora Dumitrescu

Danezii de la Rockwool demarează construcţia celei mai mari fabrici de vată minerală din România. CON-A, antreprenor general

Stefana Muresan

MADR: Peste 5.000 de crescători și 188 de furnizori, înregistrați în programul de susținere a raselor de porci Mangaliţa şi Bazna

Stefana Muresan

CE alocă 265 de milioane de euro pentru construirea unei autostrăzi care va lega Ungaria de România

Stefana Muresan

Reprezentanți ai mediului de afaceri au creat o platformă pentru spitalele care au nevoie de ajutor

Ion Surdu

D'Imago lansează volumul "Capitalism luminat: Eliberarea spiritului eroic al afacerilor"

Ligia Voro

Două noi loturi din Autostrada Transilvania, scoase la licitație: 25 km, 240 mil. €

Stefana Muresan

Romgaz ar putea investi într-o centrală în cogenerare, la Oradea

Stefana Muresan

Eveniment oficial de prezentare a Corteva Agriscience™, Divizia de Agricultură a DowDuPont, la Teatrul Național București

redactia

CUM ÎȘI VINDE ROMÂNIA PRODUCȚIA DE CIREȘE – PRIMUL GHID AGROTRENDS DEDICAT SECTORULUI POMICOL

Stefana Muresan

Autostrada Transilvania, la granița cu Ungaria: CNAIR a semnat contractul pentru construcţia lotului Biharia – Borş. Termen asumat: martie 2020

redactia

Situația la zi a acordurilor de mediu pentru proiectele de infrastructură rutieră

Stefana Muresan

Certificatele de urgenţă nu mai sunt necesare pentru obţinerea şomajului tehnic

Traian Dan

Brandul ALISIA ENCO lanseaza colectia de pulovere cu motive traditionale romanesti

Ionut Oprea

Vizita vicepremierului Ana Birchall la Departamentul Energiei

Stefana Muresan

Investiții de 230 milioane euro în sectorul de apă și apă uzată din județul Satu Mare

Stefana Muresan

CJ Sibiu: Un producător chinez de jucării, interesat să deschidă o fabrică în Europa

redactia

Primăria Cluj-Napoca implică, din nou, cetățenii pentru proiectele orașului

Ligia Voro

Rețeaua de sănătate Regina Maria: extra măsuri de siguranță pentru pacienții și personalul maternităților: peste 350 de medici oferă consultații în „Clinica Virtuală”

Papuc Irina

Timișoara Fashion Week

Ligia Voro

PRIA IT&C and Intellectual Property

Transilvania Business

Leave a Comment