Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Zona centrală a municipiului Reșița modernizată cu fonduri europene

Ioan Popa, primarul municipiului Reșița și Sorin Maxim, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest-Organism Intermediar pentru POR 2014-2020 în Regiunea Vest, au semnat contractul de finanțare pentru ”Proiect complex de revitalizare a zonei centrale a Municipiului Reșița”.

Proiectul va fi finanțat în cadrul Regio-Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020, Axa prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane Prioritatea de investiții 4.1 – Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă – apel dedicat proiectelor nefinalizate. În cadrul apelurilor de proiecte nefinalizate se finanțează proiecte cu lucrări demarate, cu contracte de execuție încheiate.

Proiectul va fi implementat pe parcursul a 12 luni. Implementarea proiectul se realizează în mai multe zone ale Municipiului Reșița. Astfel, proiectul este structurat pe trei componente:

Componenta 1 – Modernizarea pietonală în zona dalei urbane centrale a Reșiței – Legătura pietonală între spațiile viitorului traseu al tramvaiului (Centrul Civic).

În cadrul acestei componente se va moderniza pavajului din zona pietonală a Centrului Civic, se vor realiza zone specifice pentru vârstnici și copii, se vor amplasa rastele de parcare pentru biciclete și va reface instalația de iluminat public.

Componenta 2 – Amenajare piste de biciclete și alei pietonale pe străzile de legătură dintre arterele majore de circulație – B-dul Revoluția din Decembrie și B-dul A.I. Cuza pentru acces la stațiile de transport în comun.

Rezultatele așteptate în cadrul acestei componente sunt: realizarea de benzi dedicate bicicletelor și amenajarea de alei pietonale pe străzile de legătură dintre cele două artere majore de circulație, amplasarea de semafoare și indicatoare rutiere aferente deplasărilor cu bicicleta, precum și rastele de parcare pentru biciclete în punctele de interes. De asemenea, prin proiect se propune transformarea străzii Bielefeld în spațiu pietonal crearea și amenajarea de piațete de cartier și zone de întâlnire și repaos.

Componenta 3 – Modernizare trotuar B-dul Revoluția din Decembrie (Pod 7 Noiembrie – Stație MOL)
Lucrările aferente acestei componente sunt deja în curs de execuție și vizează refacerea integrală a trotuarului, amenajat cu pistă pentru bicicliști, precum și refacerea zonei verzi.

În urma implementării acestui proiect se vor realiza 2,9 km piste pentru biciclete, 3.8 km trasee / zone pietonale modernizate, vor fi plantați 205 arbori. La nivelul primului an de după finalizarea proiectului (2020) se așteaptă creșterea numărului de deplasări cu bicicletele cu 15,8%, creșterea numărului de pietoni cu 11,8%, și reducerea traficului de autoturisme individuale cu 6,7%.
Valoarea finanţării nerambursabile a proiectului este de 48.335.529,58 lei, iar valoarea totală a acestuia este de 52.550.538,74 lei.

La nivelul Regiunii Vest, în cadrul Regio – POR 2014-2020, au fost contractate până în prezent 361 proiecte, în valoare totală de 421,34 milioane euro și 337,21 milioane euro valoarea finanțării nerambursabile.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Producătorul de mezeluri Agra’s din Alba intră din februarie pe piaţa de „ready meal“

Articolul următor

Soluţie verde pentru filtrele de particule

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share