Fonduri Europene Ultimele stiri

Zona centrală a municipiului Reșița modernizată cu fonduri europene

Ioan Popa, primarul municipiului Reșița și Sorin Maxim, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest-Organism Intermediar pentru POR 2014-2020 în Regiunea Vest, au semnat contractul de finanțare pentru ”Proiect complex de revitalizare a zonei centrale a Municipiului Reșița”.

Proiectul va fi finanțat în cadrul Regio-Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020, Axa prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane Prioritatea de investiții 4.1 – Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă – apel dedicat proiectelor nefinalizate. În cadrul apelurilor de proiecte nefinalizate se finanțează proiecte cu lucrări demarate, cu contracte de execuție încheiate.

Proiectul va fi implementat pe parcursul a 12 luni. Implementarea proiectul se realizează în mai multe zone ale Municipiului Reșița. Astfel, proiectul este structurat pe trei componente:

Componenta 1 – Modernizarea pietonală în zona dalei urbane centrale a Reșiței – Legătura pietonală între spațiile viitorului traseu al tramvaiului (Centrul Civic).

În cadrul acestei componente se va moderniza pavajului din zona pietonală a Centrului Civic, se vor realiza zone specifice pentru vârstnici și copii, se vor amplasa rastele de parcare pentru biciclete și va reface instalația de iluminat public.

Componenta 2 – Amenajare piste de biciclete și alei pietonale pe străzile de legătură dintre arterele majore de circulație – B-dul Revoluția din Decembrie și B-dul A.I. Cuza pentru acces la stațiile de transport în comun.

Rezultatele așteptate în cadrul acestei componente sunt: realizarea de benzi dedicate bicicletelor și amenajarea de alei pietonale pe străzile de legătură dintre cele două artere majore de circulație, amplasarea de semafoare și indicatoare rutiere aferente deplasărilor cu bicicleta, precum și rastele de parcare pentru biciclete în punctele de interes. De asemenea, prin proiect se propune transformarea străzii Bielefeld în spațiu pietonal crearea și amenajarea de piațete de cartier și zone de întâlnire și repaos.

Componenta 3 – Modernizare trotuar B-dul Revoluția din Decembrie (Pod 7 Noiembrie – Stație MOL)
Lucrările aferente acestei componente sunt deja în curs de execuție și vizează refacerea integrală a trotuarului, amenajat cu pistă pentru bicicliști, precum și refacerea zonei verzi.

În urma implementării acestui proiect se vor realiza 2,9 km piste pentru biciclete, 3.8 km trasee / zone pietonale modernizate, vor fi plantați 205 arbori. La nivelul primului an de după finalizarea proiectului (2020) se așteaptă creșterea numărului de deplasări cu bicicletele cu 15,8%, creșterea numărului de pietoni cu 11,8%, și reducerea traficului de autoturisme individuale cu 6,7%.
Valoarea finanţării nerambursabile a proiectului este de 48.335.529,58 lei, iar valoarea totală a acestuia este de 52.550.538,74 lei.

La nivelul Regiunii Vest, în cadrul Regio – POR 2014-2020, au fost contractate până în prezent 361 proiecte, în valoare totală de 421,34 milioane euro și 337,21 milioane euro valoarea finanțării nerambursabile.

Related posts

Primăria Oradea restaurează statuia lui Emanuil Gojdu

Stefana Muresan

myhive, the address for business refined

Ionut Oprea

Filmele de la TIFF, încărcate pe o platformă de streaming

Nora Dumitrescu

„Mica Germanie“, comuna din județul Satu Mare, magnet pentru fonduri europene

redactia

Cei mai buni elevi informaticieni din Balcani, premiați la UVT

Stefana Muresan

Tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova-Pitești a fost trimis la ANAP

Ligia Voro

DTZ Echinox: 2016, an cu livrari record

Ionut Oprea

Familia Bîcu din Alba, afaceri de 5 mil. euro cu brandul de lactate De la Ferma

redactia

WDP: Investiții suplimentare de 75 de milioane de euro în România

redactia

Liber la Hotelul Privo pe malul Someșului

Nora Dumitrescu

Țiriac Collection, la 5 ani: „Singura colecție care are prima mașină din 1899, iar ultima e venită, mai ieri, de la Porsche”

redactia

Romgaz: Cooperarea regională – cheia dezvoltării politicilor în domeniul energetic

redactia

Producătorul de mobilă Ecolor din Jucu mizează pe o cifră de afaceri de 73 mil. euro

Stefana Muresan

Nou lider în economia Maramureșului. Aramis bate Eaton

Nora Dumitrescu

BVB urmează trendul internațional și urcă la maxime istorice

Ligia Voro

Terapeutica din Arad cumpără un complex balnear de 3 stele în Moneasa cu 1,5 milioane euro

Stefana Muresan

Adoptă transformarea digitală strategică la cea de-a 8a ediție GoTech World

Ligia Voro

APIA a autorizat la plată suma totală de 385,4 mil. euro pentru 576.220 fermieri

Stefana Muresan

Italienii conectează autostrada A10 de A1

Nora Dumitrescu

Comuna din România care a absorbit cele mai multe fonduri realizează 50% din venituri din fonduri proprii, pe una din cele mai puternice platforme industriale din Alba

redactia

Plățile cu cardurile emise de băncile românești și valoarea tranzacțiilor s-au dublat în ultimii 4 ani

Papuc Irina

Delgaz Grid investeşte peste 7 mil. lei în echipamente moderne de detectare a eventualelor scăpări de gaze

Stefana Muresan

Grupul farmaceutic Dona a recrutat un manager cu experienţă în auto

Stefana Muresan

FOTO: Brandul Herlitz aniversează 30 de ani cu o primă surpriză: programul “Profesori fericiți pentru România”  

Ligia Voro

Leave a Comment