Industrie Investitii Slider Ultimele stiri

SWISS CAPITAL a intermediat vânzarea a 33,7% din ALRO printr-o ofertă de tip accelerated book build (ABB)

Un număr de 241.035.311 acțiuni ale producătorului de aluminiu ALRO Slatina au fost scoase pe piață printr-o ofertă tip accelerated book build (ABB), intermediată de brokerii de la SWISS CAPITAL. Pachetul reprezintă 33,7688% din capitalul social. Oferta a fost lansată în 14 decembrie, iar investitorii au putut să subscrie până în 18 decembrie, ora 16.00 (ora României).
Oferta a vizat investitori instituționali.

În perioada18-19 decembrie, conform prospectului, sunt stabilite prețul final și alocarea acțiunilor, in timp ce închiderea ofertei și repartizarea acțiunilor sunt programate în 21 decembrie.

Reamintim că, în iulie, oferta de vânzare de acţiuni a 54% din capitalul social al ALRO la bursă a eşuat, întrucât ruşii de la Vimetco nu s-au înţeles asupra preţului cu investitorii şi brokerii operaţiunii.

„ALRO împreună cu acţionarii săi, Vimetco N.V. şi Conef S.A. anunţă că nu s-a convenit asupra unui Acord de Preţ între Companie, Acţionari şi Coordonatori în legătură cu oferta publică secundară de acţiuni lansată de Acţionari pentru un pachet de până la 383.791.140 de acţiuni emise de Companie şi, prin urmare, nu au fost îndeplinite condiţiile pentru încheierea cu succes a Ofertei”, era informarea transmisă către piață, în perioada menționată.

Pentru tranşa de retail, interesul a fost scăzut, deşi ALRO decisese modificarea prospectului de vânzare de acţiuni prin reducerea preţului de la 6,18 lei per acţiune la 3,5-4 lei, aplicarea discountului de 7% şi prelungirea ofertei cu trei zile, adică până pe 19 iulie. Coordonatorii ofertei de vânzare de acţiuni au fost, la acea vreme, brokerii de la Deutsche Bank.

ALRO are o capitalizare bursieră de 2,419 miliarde de lei.

Aurelian GRAMA

Related posts

“Hollywood” de Cluj se pregăteşte de start

redactia

Cine sunt câștigătorii concursului organizat de Studium Green

Ionel Albu

Vânzările Eximtur au depăşit 55 de milioane de euro în 2017

Stefana Muresan

1 comment

Frații Pavăl au cumpărat aproape un sfert din acţiunile ALRO – Transilvania Business – Sursa ta de informatii Economice 20 December 2018 at 14:30

[…] Business anunța în urmă cu două zile aici că SWISS CAPITAL a intermediat vânzarea a 33,7% din ALRO printr-o ofertă de tip accelerated book […]

Reply

Leave a Comment