Fonduri Europene Ultimele stiri

Implementarea Regio – Programul Operațional Regional 2014 – 2020 în Regiunea Vest la sfârșitul anului 2018

Până în prezent, în Regiunea Vest, în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020 au fost depuse 886 de proiecte cu o valoare a finanțării nerambursabile de peste 1,15 miliarde euro. Toate aceste proiecte au fost procesate sau sunt în curs de procesare, pentru o parte din acestea fiind deja semnate contractele de finanțare.

Au fost semnate contracte de finanțare pentru 361 de proiecte, având o valoare a finanțării nerambursabile de 337 milioane euro. Alte 68 de contracte în valoare de 237 milioane euro sunt transmise către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice spre semnare și se estimează că vor fi semnate în primele două luni ale anului 2019.

Anul 2018 este primul an în care contractele POR semnate au început să producă efecte în mod consistent. În 2018 concentrarea activității a fost în zona de evaluare și contractare de proiecte finanțate din Regio – POR 2014 – 2020, dar și continuarea dialogului din anii anteriori pentru pregătirea și informarea beneficiarilor cu scopul de a depune proiecte calitative, dar și relevante pentru Regiunea Vest.

Pentru IMM-uri, pe apelurile 2.1 – Microîntreprinderi și 2.2 – IMM-uri, 253 de firme au semnat contracte de finanțare și beneficiază de proiecte în valoare de peste 58 milioane euro. Dintre acestea, 95 de proiecte au fost deja finalizate, investițiile fiind încheiate în totalitate. Ca tipologie, aceste proiecte au vizat zona de construire/ extindere/ modernizare spaţii de producţie/ prestare de servicii; achiziționare mijloace fixe corporale: echipamente tehnologice, utilaje, instalații de lucru, mobilier; instalații/ echipamente pentru eficiență energetică/ surse regenerabile; achiziția de active necorporale: sisteme informatice, licențe, brevete, instrumente de comercializare on-line a serviciilor/ produselor proprii. Cele mai notabile rezultate ar fi: crearea deja a peste 900 locuri de muncă și menținerea a peste 3.500 locuri de muncă, accesul la tehnologie de ultimă generație pentru multe din afacerile din regiune.

Prin proiectele depuse s-au acoperit și depășit alocările financiare pe majoritatea apelurilor de proiecte care au fost deschise. Obiectivele pentru anul 2019 sunt legate de finalizarea activității de evaluare și contractare de proiecte. Obiectivul este de a ajunge la nivelul de 200% proiecte contractate la nivel de alocare regională a Regio – POR 2014 – 2020.

Mai mult, proiectele municipiilor reședință de județ din Regiunea Vest, estimate la peste 250 milioane de euro, care se așteaptă să fie depuse, urmează să producă efecte semnificative în special în zona de dezvoltare și mobilitate urbană.

Related posts

Aeroclubul României, cursuri gratuite de pilotaj şi paraşutism în mai multe județe

redactia

Parcul Feroviarilor din Cluj va fi revitalizat

Nora Dumitrescu

Tirrena, Geiger şi Strabag, constructorii cu cele mai mari progrese

redactia

“ALWAYS YES”, filosofia care definește SIXT Group România

Stefana Muresan

Se lucrează la racordarea drumurilor din incinta Aeroportului Oradea la DN 79

Traian Dan

Conferința anuală DAFCOCHIM Agro: Corteva Agriscience promite tehnologie

Ligia Voro

Endava vinde divizia fintech

Ligia Voro

La Blaj va fi deschis un hipermarket Kaufland: investiție de 28 milioane lei

Ion Surdu

Constructorii Astaldi și Max Boegl, ritm intens de lucru pe lotul dintre Iernut și Chețani (A3). Când se va putea circula

Stefana Muresan

Salvați Copiii face un apel către companii, să sprijine dotarea maternităților

Ligia Voro

Omul de afaceri austriac Michael Tojner, marele câştigător al ajutoarelor de stat. Investiții de sute de milioane de euro în Maramureș și Satu Mare

redactia

Ryanair lansează primele zboruri din Cluj

Stefana Muresan

LeasingWEB: Avantajele unui serviciu de achiziționare în rate a unui website

Ionel Albu

Scandia Food intră pe piața imobiliară și anunță intenția de a investi 30 de milioane de Euro într-un ansamblu rezidențial în Sibiu

Papuc Irina

MOL a finalizat construcția terminalului GPL în Tileagd, investiție de 2,3 mil. euro

Stefana Muresan

iFlow – Soluția completă pentru digitalizarea pontajului din compania ta

Stefana Muresan

Şcoala elitelor arădene a renăscut pe bani europeni

Stefana Muresan

Excelența Sa Iacob Prada: „Munca mea în ambasadă este să reconstruiesc raporturile economice cu ţara respectivă”

Transilvania Business

La OCPI Bihor se pot studia din nou cărțile funciare vechi: taxa 10 lei/15 minute

Traian Dan

Trei asocieri de firme, interesate de amenajarea Stațiunii balneo-climaterice de la Ocna Mureș, contract de peste 6 mil. de euro

Stefana Muresan

Sebeș, un oraș tot mai prosper. Un mare dezvoltator imobiliar oferă ca premiu un apartament în Sebeș

redactia

Provocările României în aplicarea politicilor de mediu

Ligia Voro

Rareș Bogdan: „Mâncarea poate fi un atu uluitor pe care România să-l aibă în perioada următoare”

Transilvania Business

Chimcomplex a devenit cel mai mare exportator al României

Stefana Muresan

Leave a Comment