Fonduri Europene Ultimele stiri

Implementarea Regio – Programul Operațional Regional 2014 – 2020 în Regiunea Vest la sfârșitul anului 2018

Până în prezent, în Regiunea Vest, în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020 au fost depuse 886 de proiecte cu o valoare a finanțării nerambursabile de peste 1,15 miliarde euro. Toate aceste proiecte au fost procesate sau sunt în curs de procesare, pentru o parte din acestea fiind deja semnate contractele de finanțare.

Au fost semnate contracte de finanțare pentru 361 de proiecte, având o valoare a finanțării nerambursabile de 337 milioane euro. Alte 68 de contracte în valoare de 237 milioane euro sunt transmise către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice spre semnare și se estimează că vor fi semnate în primele două luni ale anului 2019.

Anul 2018 este primul an în care contractele POR semnate au început să producă efecte în mod consistent. În 2018 concentrarea activității a fost în zona de evaluare și contractare de proiecte finanțate din Regio – POR 2014 – 2020, dar și continuarea dialogului din anii anteriori pentru pregătirea și informarea beneficiarilor cu scopul de a depune proiecte calitative, dar și relevante pentru Regiunea Vest.

Pentru IMM-uri, pe apelurile 2.1 – Microîntreprinderi și 2.2 – IMM-uri, 253 de firme au semnat contracte de finanțare și beneficiază de proiecte în valoare de peste 58 milioane euro. Dintre acestea, 95 de proiecte au fost deja finalizate, investițiile fiind încheiate în totalitate. Ca tipologie, aceste proiecte au vizat zona de construire/ extindere/ modernizare spaţii de producţie/ prestare de servicii; achiziționare mijloace fixe corporale: echipamente tehnologice, utilaje, instalații de lucru, mobilier; instalații/ echipamente pentru eficiență energetică/ surse regenerabile; achiziția de active necorporale: sisteme informatice, licențe, brevete, instrumente de comercializare on-line a serviciilor/ produselor proprii. Cele mai notabile rezultate ar fi: crearea deja a peste 900 locuri de muncă și menținerea a peste 3.500 locuri de muncă, accesul la tehnologie de ultimă generație pentru multe din afacerile din regiune.

Prin proiectele depuse s-au acoperit și depășit alocările financiare pe majoritatea apelurilor de proiecte care au fost deschise. Obiectivele pentru anul 2019 sunt legate de finalizarea activității de evaluare și contractare de proiecte. Obiectivul este de a ajunge la nivelul de 200% proiecte contractate la nivel de alocare regională a Regio – POR 2014 – 2020.

Mai mult, proiectele municipiilor reședință de județ din Regiunea Vest, estimate la peste 250 milioane de euro, care se așteaptă să fie depuse, urmează să producă efecte semnificative în special în zona de dezvoltare și mobilitate urbană.

Related posts

UVT: șapte milioane de euro pentru dezvoltare instituțională

Stefana Muresan

Gusturile Iernii, în cadrul Programului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană

redactia

Aria naturală protejată „Coasta Lunii” din Cluj, ținta unui proiect european de conservare

redactia

Smart City Expo World Congress 2018 eyes a record-breaking edition under the theme Cities to live in

Ionut Oprea

Aproape 266 de milioane de euro, fonduri europene, pentru sistemul de înregistrare a terenurilor în zonele rurale din România

redactia

Patru oferte pentru linia de sortare a Poștei Române din Cluj

Nora Dumitrescu

Cea mai mare firmă românească de construcții donează Spitalului Județean Sibiu o linie de testare pentru coronavirus

Papuc Irina

Mureș: Senzaționala transformare a unei case vechi de 500 de ani în pensiune

redactia

Platforma românească de recrutare pentru medici primeşte o finanţare de la fondatorul reţelei Regina Maria şi este evaluată la 1 milion euro

Stefana Muresan

Test RT PCR cu rezultat în doar 60 minute, la Spitalul Municipal din Oradea

Traian Dan

O şansă la viaţă pentru copiii bolnavi de cancer: Renumit oncolog pentru copii din Turcia vine la Iași

redactia

Pubele speciale pentru deșeuri biodegradabile

Traian Dan

Portalul ANAF – adaptat pentru mobil, iar accesul la Spațiul Privat Virtual și arhiva pentru eliberarea documentelor – optimizate: 9 milioane de euro

Ion Surdu

O nouă structură va analiza cauzele ce împiedică companiile românești să acceadă pe piața altor state UE

Papuc Irina

USAMV Cluj a scos pe piață un iaurt produs în laboratoarele universității

Stefana Muresan

Investitorii internaționali din Cluj s-au aliat oficial

Nora Dumitrescu

New buildings to transform Bucharest?

Ionut Oprea

Elite în business. Județul Mureș. MOȘTENITORII. Andrei Oltean, director de dezvoltare IRUM SA: „Pentru a avea produse competitive la nivel mondial, este nevoie de o muncă în zona de cercetare și dezvoltare”

Ligia Voro

La Dacia, Uzina Viitorului, s-a încheiat interimatul

redactia

Primăria și Centrul Cultural Clujean dezvoltă prima Divizie de Inovare Urbană din Estul Europei

redactia

Industrial Park Brasov, still expanding

Ionut Oprea

CJ Cluj: Proiectul de modernizare cu fonduri europene a Drumului Apusenilor, depus spre finantare

Stefana Muresan

Cei mai buni elevi informaticieni din Balcani, premiați la UVT

Stefana Muresan

CJ Sibiu: Hotărâre pentru dezvoltarea Aeroportului Internațional Sibiu – reduceri pentru companiile aeriene și redeschiderea unor rute suspendate

Papuc Irina

Leave a Comment