Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

BVB a a deschis în scădere puternică şedinţa de miercuri

Bursa de la Bucureşti a deschis în scădere şedinţa de miercuri, iar BET, indicele care arată evoluţia celor mai lichide 15 companii, era pe minus cu 7,51%, la o jumătate de oră de la deschidere, în contextul anunţării unor măsuri care vizează, prin altele, introducerea de noi taxe pentru bănci şi limitarea preţului gazelor.

Totodată, indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, era în scădere cu 7,35%, în timp ce indicele BET-FI al SIF-urilor înregistra o depreciere de -2,77%. BET-NG, indicele celor 10 companii din sectorul energetic şi al utilităţilor, consemna o scădere de 5,61%.

Indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a scăzut cu 6,76%, în timp ce reperul de randament al fondurilor de investiţii, BET-BK, a consemnat o depreciere de 5,24%.

Valoarea totală a schimburilor realizate miercuri, până la ora 10:30, pe Bursa de Valori Bucureşti, se situa la aproape 778,98 milioane de lei (167.602.561 de euro).

Potrivit Agerpres, cele mai mari scăderi erau consemnate la Oltchim, de 14,89%, Banca Transilvania (-14,89% ) şi Teraplast (-10,07%).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Lista măsurilor fiscal-bugetare anunţate de ministrul Economiei

Articolul următor

Mai am un singur dor/Să circul pe A8

Citește si:
Citeste mai mult

Cardurile emise de BT devin eco-friendly

Banca Transilvania a emis primul card de debit Visa Classic din România din elemente reciclabile. Instituția bancară își…
Total
0
Share