Arad Bihor Cluj IT&C Timiș Ultimele stiri

Cluj, Oradea, Arad și Timișoara- platformă comună pentru a lega municipiile pe partea de IT şi de destinaţii

Primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan a declarat miercuri că primul proiect din cadrul Alianţei Vestului se referă la digitalizare, Oradea fiind reprezentată la întâlnirea de joi, 20 decembrie, de la Arad, de către directorul general al Zonei Metropolitane Oradea (ZMO), Adrian Foghiş.

“La primul proiect derulat prin Alianţa Vestului se întâlnesc responsabilii noştri de IT pentru digitalizare. Pe noi ne reprezintă domnul Foghiş, directorul Zonei Metropolitane Oradea. Vor urma alte întâlniri ale Alianţei Vestului pe fiecare domeniu. Probabil că cumulând toate bunele practici în digitalizare din cele patru oraşe se va extinde în toate oraşele ceea ce avem mai bun fiecare. Veţi constata că anumite lucruri pot fi făcute mai uşor, mai facil atât la Timişoara, cât şi la Oradea, şi la Arad şi la Cluj-Napoca”, a declarat, pentru Agerpres, primarul Bolojan.

La rândul său, directorul general al ZMO, Adrian Foghiş a precizat, pentru AGERPRES, că la întâlnirea de la Arad se va discuta, mai întâi, partea de instituţionalizare, partea de statut, privind toţi paşii premergători realizării entităţii juridice în care se constituie Alianţa.

“Partea de digitalizare va fi o întâlnire separată ce va avea loc după pregătirea documentaţiei de înregistrare a entităţii, tema digitalizării fiind propusă de colegii de la Timişoara, oraş care va deveni capitală europeană culturală în anul 2021, şi care intenţionează ca din segmentul de planificare pe care îl au pe partea de IT să-l logăm pe partea de Alianţă”, a precizat Foghiş.

Reprezentantul Primăriei Oradea va propune crearea unei platforme comune pentru a lega municipiile pe partea de IT şi de destinaţii, de a avea un fel de city-break-uri în toate zonele din cadrul alianţei, pentru a face o trecere în revistă a ceea ce există ca platformă pe partea de soft-ware şi hard-ware şi modul în care se poate realiza un fel de circuit în zona alianţei.

“Dacă tot avem partea de promovare a Timişoarei ca şi capitală culturală europeană în 2021, discuţia era ca să introducem şi pe platforma alianţei aceste circuite de care discutăm, ca să le promovăm şi în cadrul evenimentului din anul respectiv. Digitalizarea este de altfel de interes şi la nivel naţional, pentru că pe perioada mandatului la Consiliul European România a propus ca şi temă principală digitalizarea. Dar mai multe voi putea spune doar mâine”, a spus Adrian Foghiş.

În mod concret, pe această platformă comună, se vor putea accesa, de exemplu, anumite trasee sau circuite turistice, corelate între ele, cu tot ce înseamnă acces la partea rutieră, feroviară, transport în comun şamd.

La Arad, vor fi prezenţi reprezentanţii municipiilor reşedinţă de judeţ, respectiv din Timişoara, Nicolae Robu, Arad, Gheorghe Falcă, de la Cluj-Napoca un reprezentant al primarului Boc şi Adrian Foghiş, de la Oradea, alături de specialişti din departamentele IT şi digitalizare din cele patru municipii.

Related posts

Turiștii cazați la hotelurile și pensiunile din Alba Iulia vor plăti o taxa de promovare turistică

Stefana Muresan

Germanii de la Dalli au produs, la Timișoara, detergent de peste 70 mil. euro

Stefana Muresan

Remarul 16 Februarie Cluj-Napoca cumpără, cu aproape 1 mil. de euro, Uzina de Vagoane Aiud

Stefana Muresan

Vox Technology Park, certificare finala, BREEAM – Excellent

redactia

Nemții de la Reinert, investesc 5 milioane de Euro în Eurobusiness I Oradea

Traian Dan

O nouă platformă de staţionare aeronave la Aeroportul Internațional Cluj

Stefana Muresan

Un miliardar suedez de 92 de ani controlează circa 1.200 ha de teren agricol în Banat

Stefana Muresan

CFR SA a testat noul sistem centralizat de semnalizare şi dirijare a traficului feroviar, pe tronsonul Arad-Curtici

Stefana Muresan

Zeci de specialisti, la UVT, pentru a dezbate tematici privind producția agroalimentară, nutriția și securitatea alimentară

Stefana Muresan

[Enjoy Transylvania!] The Municipality of Blaj – continuity of evolution, from historical importance to economic power

Transilvania Business

Hartă gastro-turistică a municipiului Sfântu Gheorghe, realizată de Asociaţia pentru Dezvoltarea Turismului

redactia

Compania bistrițeană Record, trei contracte importante pe final de an

Stefana Muresan

Unique Smile, centrul de îngrijire dentară cu servicii stomatologice premium, echipă interdisciplinară și echipamente de ultimă generație

Stefana Muresan

Decizii comerciale de evitat în contextul pandemiei de COVID-19 pentru a preîntâmpina o investigație din partea Consiliului Concurenței

Ligia Voro

WTM London 2016: 10 Reasons To Attend

Transilvania Business

Încă un pas spre un centru de transport intermodal la Oradea

Ligia Voro

Polonezii de la Solaris, singurii care au făcut o ofertă pentru cele 50 de troleibuze de la Cluj

Stefana Muresan

La RAR poate fi aflat istoricul daunelor vehiculelor înmatriculate în România

Traian Dan

Cons Electrificarea Instal din Timișoara, electricieni din Serbia

Stefana Muresan

Tradiţiile şi meșteșugurile româneşti, promovate la Bran timp de trei zile

Ligia Voro

Continental în România

redactia

ROBOR, cel mai mic nivel din ultimele 7 luni

redactia

Wizz își va deschide baza de la Timișoara în 29 mai

Nora Dumitrescu

ACAROM: Uzina Dacia de la Mioveni, creştere a producţiei de 6,8%, depăşind 330.000 vehicule

redactia

Leave a Comment