Arad Bihor Cluj IT&C Timiș Ultimele stiri

Cluj, Oradea, Arad și Timișoara- platformă comună pentru a lega municipiile pe partea de IT şi de destinaţii

Primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan a declarat miercuri că primul proiect din cadrul Alianţei Vestului se referă la digitalizare, Oradea fiind reprezentată la întâlnirea de joi, 20 decembrie, de la Arad, de către directorul general al Zonei Metropolitane Oradea (ZMO), Adrian Foghiş.

“La primul proiect derulat prin Alianţa Vestului se întâlnesc responsabilii noştri de IT pentru digitalizare. Pe noi ne reprezintă domnul Foghiş, directorul Zonei Metropolitane Oradea. Vor urma alte întâlniri ale Alianţei Vestului pe fiecare domeniu. Probabil că cumulând toate bunele practici în digitalizare din cele patru oraşe se va extinde în toate oraşele ceea ce avem mai bun fiecare. Veţi constata că anumite lucruri pot fi făcute mai uşor, mai facil atât la Timişoara, cât şi la Oradea, şi la Arad şi la Cluj-Napoca”, a declarat, pentru Agerpres, primarul Bolojan.

La rândul său, directorul general al ZMO, Adrian Foghiş a precizat, pentru AGERPRES, că la întâlnirea de la Arad se va discuta, mai întâi, partea de instituţionalizare, partea de statut, privind toţi paşii premergători realizării entităţii juridice în care se constituie Alianţa.

“Partea de digitalizare va fi o întâlnire separată ce va avea loc după pregătirea documentaţiei de înregistrare a entităţii, tema digitalizării fiind propusă de colegii de la Timişoara, oraş care va deveni capitală europeană culturală în anul 2021, şi care intenţionează ca din segmentul de planificare pe care îl au pe partea de IT să-l logăm pe partea de Alianţă”, a precizat Foghiş.

Reprezentantul Primăriei Oradea va propune crearea unei platforme comune pentru a lega municipiile pe partea de IT şi de destinaţii, de a avea un fel de city-break-uri în toate zonele din cadrul alianţei, pentru a face o trecere în revistă a ceea ce există ca platformă pe partea de soft-ware şi hard-ware şi modul în care se poate realiza un fel de circuit în zona alianţei.

“Dacă tot avem partea de promovare a Timişoarei ca şi capitală culturală europeană în 2021, discuţia era ca să introducem şi pe platforma alianţei aceste circuite de care discutăm, ca să le promovăm şi în cadrul evenimentului din anul respectiv. Digitalizarea este de altfel de interes şi la nivel naţional, pentru că pe perioada mandatului la Consiliul European România a propus ca şi temă principală digitalizarea. Dar mai multe voi putea spune doar mâine”, a spus Adrian Foghiş.

În mod concret, pe această platformă comună, se vor putea accesa, de exemplu, anumite trasee sau circuite turistice, corelate între ele, cu tot ce înseamnă acces la partea rutieră, feroviară, transport în comun şamd.

La Arad, vor fi prezenţi reprezentanţii municipiilor reşedinţă de judeţ, respectiv din Timişoara, Nicolae Robu, Arad, Gheorghe Falcă, de la Cluj-Napoca un reprezentant al primarului Boc şi Adrian Foghiş, de la Oradea, alături de specialişti din departamentele IT şi digitalizare din cele patru municipii.

Related posts

Solina se reorganizează la Sântimbru. Mesaje de susținere din străinătate, pentru angajații fabricii

Stefana Muresan

Spitalul Județean din Oradea, încălzit și ventilat cu energie din pământ

Stefana Muresan

Încep plățile pentru Programul Tomate

Traian Dan

Un nou proiect major la Oradea, pasaj suprateran peste calea ferată Oradea – Arad

Traian Dan

Mihai Huzău, Director Executiv Olimpia Travel Group: Guvernul ar trebui să se îngrijească, în primul rând, de companiile cu perspectivă de creștere, adică singurele care pot pune în mișcare economia în următoarea perioadă.

Gruita Ienasoiu

Cum avansează lucrările pe Autostrada Comarnic – Brașov

Nora Dumitrescu

POZITIV TB: Claudia Burghelea, Director Marketing Dacia Plant – „Vânzările nu au fost afectate. Noi chiar am angajat 30 de oameni care ar fi intrat în șomaj”

Ion Surdu

VO Bacău – lucrările au început cu 4 luni mai devreme 

Ligia Voro

Accesul spre Aeroportul Internaţional Timişoara se va face pe un drum extins la patru benzi

Robert Bloancă

Care vor fi marile investiții ale anului în Zalău

Nora Dumitrescu

Transgaz, investiție de 360 de mil. euro pentru realizarea conductei ce va prelua gazele din Marea Neagră

Stefana Muresan

PressHUB market – o premieră absolută în presa românească

Ligia Voro

BH | Investiţie pentru wireless în Oradea

Transilvania Business

Statistică RAR: peste 1.700 de vehicule cu risc iminent de accidente

Ligia Voro

Start la viitorul pod cu patru benzi peste Someș

Nora Dumitrescu

Situația economică a României și a Uniunii Europene, în dezbatere la UVT, în prezența unui oficial al FMI

redactia

Banatul și Transilvania își primenesc rețelele de apă cu 1,5 miliarde €

Nora Dumitrescu

Connect44 se extinde și a închiriat în total 1.000 de metri pătrați în Vox Technology Park

Papuc Irina

Blocaj înlăturat pe Autostrada Sebeș – Turda. Se mută stâlpii de tensiune

Nora Dumitrescu

Mugur Isărescu a preluat preşedinţia CA al Centrului de Excelenţă în Finanţe

Traian Dan

Regina Maria preia Endo Institute din Timişoara

Robert Bloancă

„Tax & Finance Forum București 2019”: Două zile de dezbateri despre tendințele fiscale românești și internaționale

Papuc Irina

Sinohydro, ultimul “mohican” din China de pe marile șantiere ale României

Nora Dumitrescu

Viitorii gastronomi, școliți la Universitatea de Științe Agricole

Nora Dumitrescu

Leave a Comment