Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cetatea Orăştiei, reabilitată cu 5 milioane de euro, fonduri europene

Cetatea Orăştiei, monument istoric din secolul XV, va fi reabilitată cu fonduri europene în baza unui contract de finanţare în valoare de circa 5 milioane de euro pe care l-a câştigat administraţia locală, documentele necesare fiind semnate miercuri la sediul Consiliului Judeţean Hunedoara.

Proiectul prevede, printre altele, restaurarea, conservarea şi consolidarea Cetăţii Orăştiei, lucrări de reconstituire sau reîntregire a zidurilor şi turnurilor, dar şi amenajări exterioare, cum ar pavaje, alei şi mobilier urban. În proiect mai este prevăzută realizarea iluminatului în zona cetăţii şi a circuitului de vizitare, toate completate cu o reţea de infrastructură pentru apă şi canalizare.

“Reabilitarea cetăţii din Orăştie este un obiectiv foarte important care cred că va schimba în bine oraşul, în ideea în care acesta este în coordonare cu alte proiecte pe care primăria le are în vedere şi în diferite faze de implementare. Este un proiect care însumează aproape 5 milioane de euro şi care, în perioada următoare, va trece prin parcursul de proiectare şi construcţie”, a declarat directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Vest, Sorin Maxim.

Municipalitatea din Orăştie a început lucrul la acest proiect în urmă cu aproape cinci ani, având în vedere că obiectivul propus pentru finanţare este un monument istoric. Proiectul va trebui pus în practică în următoarele 44 de luni.

“Cetatea Orăştiei este una dintre cele şapte cetăţi care apar pe stema României. Acest proiect aduce şi pune în valoare cetatea, aşa cum merită. Ne bucurăm că am obţinut această finanţare. Este un lucru extraordinar pentru că am muncit foarte mult împreună cu personalul din primărie”, a spus primarul municipiului, Ovidiu Bălan.

Potrivit acestuia, reabilitarea cetăţii face parte dintr-un ansamblu de proiecte prin care centrul istoric al municipiului Orăştie se va schimba radical, în zonă urmând să fie construit un muzeu al civilizaţiei dacice şi un centru multicultural pentru care se speră ca finanţările, în sumă de 10 milioane euro, să fie obţinute la începutul anului viitor.

Până acum Primăria Orăştie are depuse 17 proiecte cu finanţare europeană, în valoare totală de 37,8 milioane euro, dintre care pentru opt proiecte au fost semnate deja contractele de finanţare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cluj, Oradea, Arad și Timișoara- platformă comună pentru a lega municipiile pe partea de IT şi de destinaţii

Articolul următor

Investiție de aproape 7 milioane de euro în Aeroportul Timișoara: nou Terminal Sosiri Curse Externe

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share