Brașov Infrastructura Ultimele stiri

Documentaţia licitaţiei pentru construirea terminalului Aeroportului Braşov-Ghimbav, avizată de ANAP

Documentaţia licitaţiei pentru construirea terminalului Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav (AIBG) a fost avizată de Autoritatea Naţională pentru Achiziţii Publice (ANAP), după ce a fost respinsă de două ori, în 26 noiembrie şi 7 decembrie 2018, a informat miercuri, printr-un comunicat de presă, Consiliul Judeţean (CJ) Braşov.

Conform sursei menţionate, CJ a primit undă verde să desfăşoare procedurile de achiziţie pentru realizarea terminalului. În prezent, documentaţia este postată pe sistemul electronic de achiziţii publice, iar data de deschidere a documentelor este 27 ianuarie 2019. Valoarea totală a proiectării şi execuţiei terminalului este de 184,671 milioane lei. Totodată, preşedintele CJ Braşov, Adrian Ioan Veştea, precizează că în cadrul procedurii de achiziţie pentru proiectarea şi execuţia celor nouă obiective din cadrul aeroportului s-au desfăşurat etapele de evaluare tehnică şi financiară, urmând ca până la sfârşitul anului să fie anunţat rezultatul licitaţiei şi să fie transmise comunicările pentru firmele participante.

Din caietul de sarcini reiese că după semnarea contractului, firma câştigătoare va avea la dispoziţie trei luni pentru activităţile de proiectare şi opt luni pentru execuţia lucrărilor de construcţie a celor nouă obiective. Astfel, anul viitor vor fi proiectate şi construite clădirea energetică, remiza PSI, posturile de control acces, gospodăria de apă, parcarea auto şi drumul de acces terminal-DJ 103C, drumurile tehnologice interioare, împrejurimile şi porţile, reţelele interioare în aeroport şi platforma antisuflu, se precizează în comunicat.

”O altă veste bună în proiectul AIBG este primirea avizului de principiu de la Autoritatea Aeronautică Civilă Română (AACR) pentru Master Planul Aeroportului. Astfel, documentaţia pe care Institutul IPTANA a realizat-o pentru Consiliul Judeţean Braşov a fost certificată de către autoritatea în domeniu, ceea ce înseamnă că toate caracteristicile viitorului aeroport sunt clar definite în conformitate cu cerinţele AACR. Avem toate premisele să fim încrezători că în anul 2019, vom construi mare parte din componentele aeroportului. În paralel facem demersurile pentru certificarea AIBG şi pregătim documentaţiile necesare încheierii protocolului cu ROMATSA, în vederea asigurării infrastructurii pentru serviciile de navigaţie aeriană”, a mai spus preşedintele (CJ) Braşov, citat în comunicat.

Viitorul terminal al aeroportului va fi construit pe trei niveluri, subsol, parter şi etaj. Potrivit documentaţiei, aerogara trebuie să aibă capacitatea de a asigura servicii aeroportuare pentru 720 de pasageri, la orele de vârf câte 360 la plecări şi sosiri.

Până acum, la Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav a fost terminată pista în lungime de 2.850 metri şi 45 metri lăţime, inaugurată în toamna anului 2014. În luna august 2018 au început lucrările pentru execuţia căii de rulare Alfa, platforma de îmbarcare-debarcare şi extinderea reţelelor de canalizare şi drenaj aferente pistei de decolare-aterizare. Lucrările au fost sistate în perioada iernii.

Preşedintele CJ Braşov a susţinut la întâlnirile de până acum organizate pe tema aeroportului că acesta va devenit funcţional în anul 2020.

Related posts

Direcția de drumuri a demarat lucrări de estetică pe arterele din Cluj

Nora Dumitrescu

Drumuri județene modernizate prin Regio-POR 2014-2020: peste 26 de milioane de euro finanțare pentru DJ608 din județul Caraș-Severin

Stefana Muresan

Ingredientul “X” pentru succes în afaceri

Ligia Voro

Search Corporation (România) şi Acciona (Spania) se bat deja pentru tronsonul de munte din autostrada Târgu Mureş-Iași

Stefana Muresan

Cifră de afaceri record pentru Grupul Marquardt

Stefana Muresan

Șantierele drumurilor naționale din Bihor călcate de ministrul Lucian Bode

Traian Dan

Peste 117 milioane de euro investiți în imobiliare, în T1

Ligia Voro

Romgaz: Cooperarea regională – cheia dezvoltării politicilor în domeniul energetic

redactia

Centura de Sud a Timișoarei are castigator. Lucrările încep în 2019

Stefana Muresan

Primăria Oradea, nou contract de infrastructură – investiție de peste 18 mil. lei

redactia

Draxlmaier se extinde la Codlea

Stefana Muresan

Laborator de nanotehnologie, inaugurat la UBB

redactia

Distribuția gazului în Maramureș, supervizată de o asociație de dezvoltare

Nora Dumitrescu

I, Robot

Ionut Oprea

Sibiul a preluat oficial titlul de Regiune Gastronomică Europeană, în cadrul unei ceremonii cu sute de kilograme de mâncare

redactia

E.ON vine la Sports Festival cu “E.ON Energy Lab” şi multe premii!

Ligia Voro

Zacaria: the opportunity to adapt to client’s needs

Ionut Oprea

Maramureșenii vor să aducă investitori și turiști din Israel

Nora Dumitrescu

Rondocarton țintește afaceri de 100 mil. euro

Stefana Muresan

Prime Kapital / MAS REI si Mitiska, duel pentru cele mai multe retail parks

redactia

Nouă loturi de autostradă, însumând 100 km, se vor recepţiona în acest an

Stefana Muresan

Publicistul Stelian Tănase elogiază Oradea: „Cum ar fi ţara asta dacă toate oraşele s-ar afla la nivelul de civilizaţie întâlnit la Oradea?”

Stefana Muresan

Investiții în valoare de 32 mil. euro în domeniul apelor, la Ineu

Stefana Muresan

Raport de admitere în comisia de transporturi pe Autostrada Târgu Mureş-Iaşi

redactia

Leave a Comment