Arad Bihor Cluj Infrastructura Timiș Turism Ultimele stiri

Alianța Vestului – primele măsuri: abonamentele pentru parcare și cele pe mijloacele de transport în comun, valabile pe raza celor patru orașe

*Reprezentanții primăriei vor ca orădenii, clujenii și arădenii să aibă și parcare gratuită în Timișoara.

Formarea Alianței Vestului de cei patru primari din Timișoara, Oradea, Cluj-Napoca și Arad va aduce gratuitate pentru parcarea și transportul public în Timișoara celor ce vin din celelalte orașe și invers, anunță tion.ro.

Administrația Robu vrea ca orădenii, arădenii și clujenii care au abonament general de transport public în orașele lor să circule gratuit și la Timișoara.

„Ca urmare a constituirii alianței între orașele Timișoara, Arad, Oradeași Cluj-Napoca – «Alianța Vestului», se consideră oportună inserarea unei prevederi în HCL nr. 151/2018, prin care abonamentele generale pe mijloacele de transport în comun din celelalte orașe semnatare, Cluj-Napoca, Oradea și Arad, să fie valabile pe raza municipiului Timișoara. Prevederea se aplică în condițiile în care municipiul Oradea, municipiul Arad și municipiul Cluj-Napoca adoptă hotărâri de consiliu prin care abonamentul general de pe raza municipiului Timișoara să fie recunoscut în aceste orașe”, se arată într-un proiect de hotărâre ce va ajunge în dezbatere în Consiliul Local Timișoara.

Primarul Nicolae Robu și șeful Direcției Edilitare din primărie susțin că „această completare va întări relațiile de prietenie și încredere existente între cele patru orașe și în scopul încurajării creșterii vizitatorilor între cele patru orașe și adâncirii relațiilor între cetățenii orașelor menționate”, precizează publicația citată.

Related posts

Direcţia Apelor Banat s-a dotat cu o dragă şi două barje în valoare de 721.000 de euro, cu bani europeni

Robert Bloancă

Două dintre cele patru grupuri ale centralei de la Iernut se opresc definitiv

redactia

Google susține mediul întreprinzător românesc. Proiect educaţional gratuit în Cluj-Napoca şi Timişoara

Stefana Muresan

Leave a Comment