Sibiu Ultimele stiri

Dezbatere europeana la Sibiu

Peste 60 de sibieni au participat azi la dezbaterea găzduită de Consiliul Județean Sibiu privind un angajament local pentru viitorul Europei, eveniment ce și-a propus un dialog între autorități și cetățeni în cadrul procesului european de reflecție asupra viitorului integrării europene. Dezbaterea a fost organizată de Comitetul European al Regiunilor (CoR), Delegația Națională a României la CoR și platforma CaleaEuropeană.ro, făcând parte dintr-o serie de peste 180 de evenimente locale organizate în ultimii 2 ani în majoritatea statelor membre, la inițiativa președintelui Consiliului Europei.

La dezbatere a fost prezent Christophe Rouillon, Primar al comunei Coulaines și membru al Delegației Naționale a Franței la Comitetul European al Regiunilor (PES, FR), care alături de președinta Consiliului Județean Sibiu Daniela Cîmpean a răspuns la întrebările și chestiunile ridicate de cei prezenți în sală. A fost prezent și consulul Germaniei la Sibiu, Hans Tischler. Primarul Roillon a remarcat importanța unor astfel de dezbateri pentru a preveni dezinformările precum cele la care au fost supuși cetățenii britanici, care văd acum cu întârziere efectele negative ale BREXIT. Președinta Consiliului Județean Sibiu a subliniat că „pentru Sibiu și pentru România beneficiile integrării europene sunt de necontestat” și-a exprimat încrederea în sibieni, care au arătat de-a lungul timpului o implicare activă cu privire la problemele europene și un spirit civic tot mai prezent.

În debutul întâlnirii, Dan Cărbunaru, directorul platformei Calea Europeană a prezentat sondajul online „Reflectând asupra Europei” ce colectează din 2017 părerile europenilor despre Uniune în toate țările membre. Conform rezultatelor de până acum, europenii au cea mai mare încredere (43%) în autoritățile locale și regionale, urmată apoi de încrederea în autoritățile de la nivel european (36%), pe ultimul loc plasându-se încrederea în guvernele naționale (21%). Sondajul relevă și faptul că românii consideră că e nevoie de mai mare solidaritate în Europa, prin reducerea disparităților dintre țările bogate și cele sărace.

Printre subiectele aduse în discuție de cei prezenți în sală s-au remarcat problemele tineretului, cu accent pe soluțiile necesare pentru a păstra în țară tinerii valoroși, oferind în același timp șanse de integrare reală și tinerilor șomeri care nu participă în niciun program de formare. Au luat cuvântul lideri ai organizațiilor de tineret, iar George Cune, președintele Consiliului Consultativ al Tinerilor a vorbit celor prezenți despre oportunitatea de implicare oferită de Consiliul Consultativ al Tinerilor, o structură activă pe lângă Consiliul Județean Sibiu, în contextul în care puține județe au înființate astfel de structuri, precum și o agendă de finanțare a proiectelor de tineret. Directoarea Direcției Județene de Tineret Nicoleta David a avansat propunerea ca Sibiu să devină capitală națională a tineretului în 2020. Pe lângă organizațiile de tineret, la eveniment au participat primari, consilieri județeni, directori ai instituțiilor de cultură, lideri ai unor formațiuni politice locale, dar și oameni de afaceri, care au subliniat că Europa este o sursă de bune practici, iar România trebuie doar să învețe să își asume mai activ rolul de partener în această structură asociativă care este Uniunea Europeană.

Related posts

Philip Morris, investiții uriașe și angajări masive în țară

Stefana Muresan

Fermierii campioni la porumb din județul Timiș

redactia

Contractul pentru un nou lot al Autostrăzii de Centură București, semnat de CNAIR

Stefana Muresan

Farmacist de 27 de ani din Alba Iulia face concurenţă marilor companii

Stefana Muresan

OUG 114 nu a redus factura la gaze, potrivit FPPG

Ligia Voro

Corteva Agriscience, sponsor principal al Farming Simulator League

Ligia Voro

Ministerul Energiei a virat Romgaz aproape 21 milioane de lei pentru CTE Iernut

Ligia Voro

Italienii de la Ditre, angajări masive pentru fabrica din Arad

Stefana Muresan

Cluj-Napoca: Metrou și tren metropolitan – licitație pentru studii de prefezabilitate/fezabiltate

Stefana Muresan

Taparo își caută personal pentru automatizare

Nora Dumitrescu

Fondul american de investiții PHI Group vine în Transilvania să cultive cannabis medicinal

Stefana Muresan

Încă un credit record, de 43.000 de CHF, șters cu ajutorul negocierii CSALB

Traian Dan

Banca Transilvania a bătut palma cu APIA

Nora Dumitrescu

Creștere cu aproape 40% a traficului intern pe Aeroportul Satu Mare

redactia

Delfingen Industry preia unele active şi acţiuni ale grupului Schlemmer din Satu Mare

Ion Surdu

Virtual Property Forum 2020 – the agenda for 9th of June

Ionut Oprea

Restaurantul deschis de un clujean în Paris, inclus de revista Vogue în topul celor mai bune localuri din capitala Franţei

redactia

Continental Sibiu, cea mai importantă investiție străină în Transilvania: Bilanțul anului și proiectele de viitor

Ion Surdu

Parteneriat strategic între Federația Națională PRO AGRO și Asociația Oamenilor de Afaceri Moldoveni de Pretutindeni

Stefana Muresan

Conferința anuală DAFCOCHIM Agro: Corteva Agriscience promite tehnologie

Ligia Voro

Hartă gastro-turistică a municipiului Sfântu Gheorghe, realizată de Asociaţia pentru Dezvoltarea Turismului

redactia

Cota aplicată veniturilor brokerilor de asigurare, înjumătăţită

Stefana Muresan

Lărgirea drumului Timișoara – Moșnița Nouă a depășit o barieră birocratică majoră. Urmează licitația pentru execuție

redactia

Timișul și Aradul, pe primele poziții în topul tranzacțiilor cu terenuri agricole; Bistriţa Năsăud, la coada clasamentului

Stefana Muresan

Leave a Comment