Transilvania Business
Arad Fonduri Europene Infrastructura Ultimele stiri

Proiect de 49 milioane de euro, fonduri europene, pentru Arad

Unul dintre cele mai mari proiecte pe fonduri europene din România urmează să se realizeze la Arad.

Este vorba despre o investiţie în valoare de 223.153.097,77 lei, TVA inclus ( peste 49 milioane de euro) care va consta în amenajarea unui nou traseu de transport public de călători ce va asigura legătura între zona UTA și strada Ștefan Cel Mare.

Ambiţiosul proiect al administraţiei locale presupune construirea unui nou pod peste Mureş şi achiziţionarea a 10 autobuze electrice.

Mai mult decât atât se are în vedere amenajarea de străzi noi (continuare str. A. Șaguna – str. Câmpia Turzii, continuare str. Ticu Dumitrescu) şi reabilitarea străzii Andrei Șaguna între str. Condurașilor și str. Barbu Lăutaru.

De asemenea proiectul municipalităţii presupune construirea a două stații de alimentare pentru autobuzele electrice, construirea și modernizarea a 23 de staţii de transport public de călători şi nu în ultimul rând amenajarea unor piste pentru biciclete pe zona cuprinsă între str. Andrei Șaguna şi noul pod și de la intersecția cu str. Economului până la str. Ogorului. Investiţia se va realiza în 5 ani de zile, din momentul semnării contractului.

„Vorbim de unul dintre cele mai mari proiecte, pe fonduri europene. Practic vom asigura o nouă legătură rutieră între cartierele Aurel Vlaicu şi Aradul Nou.

Proiectul în valoare de 49 milioane de euro include şi construcția unui nou pod peste râul Mureş, care va diminua considerabil traficul pe Podul Traian.

De altfel putem spune că proiectul per ansamblu va genera schimbări majore în ceea ce priveşte traficul la nivelul întregului oraş.

În timp ce în nordul municipiului transport în comun va fi asigurat de tramvaie, în sudul municipiului acesta se va face cu autobuze electrice.

Odată cu acest proiect, putem spune că administrăm peste 120 milioane de euro, fonduri europene pe care Primăria Arad a reuşit să le atragă în ultimii ani”, a declarat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

Comentarii

Comentarii

Related posts

Trameco SA şi Drumuri Bihor SA, printre constructorii celor două tronsoane ale Autostrăzii Borş – Suplacu de Barcău

redactia

Școala duală, peste universități, în Timișoara

redactia

Arad: Investiţii de peste 18 mil. euro pentru modernizarea a 63 km de drumuri judeţene

Stefana Muresan

Comentarii

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More