Bihor Investitii Ultimele stiri

​Sala polivalentă din Oradea, prima de această anvergură realizată de Compania Naţională de Investiţii

Sala polivalentă de la Oradea, cu peste 5.000 locuri, prima de această anvergură realizată de Compania Naţională de Investiţii, va fi gata în toamna anului 2020. Anunţul a fost făcut vineri de şefa CNI, Manuela Pătrăşcoiu, aflată în vizită în judeţul Bihor. Lucrările la investiţia de 75 milioane lei au început în luna noiembrie.

Directorul CNI, Manuela Pătrăşcoiu, a prezentat proiectul sălii polivalente de la Oradea, care se va ridica pe fostul amplasament al Pieţei Obor. La conferinţa de presă, ea a fost însoţită de prefectul Ioan Mihaiu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Ioan Mang, Doru Valentin Ducan, director adjunct la CNI, Ion Erbaşu şi Mircea Toader din partea firmei Erbaşu Construcţii şi Marius Dejescu, din partea firmei Trameco, scrie cisana.ro.

Pătrăşcoiu a menţionat că aceasta este cea mai mare sală de sport pe care CNI o finanţează, fiind, totodată, prima de acest gen ce va fi construită în România. „Sala polivalentă de la Oradea este cea mai mare sală pe care o realizăm. Am semnat şi la Constanţa documentele pentru un proiect similar şi vom semna şi pentru alte localităţi. La baza acestor investiţii a stat un studiu de fezabilitate tip, care va fi adaptat la fiecare locaţie. Probabil soluţia arhitecturală ar putea fi diferită, dar funcţionalitatea va fi aceeaşi”, a declarat şefa CNI. Sala de la Oradea va avea o suprafaţă construită la sol de 9.539,80 mp şi o suprafață construită desfășurată de 17.091.50 mp. Construcţia va avea parter şi două etaje, valoarea lucrărilor fiind de 75 milioane lei. Finanţarea este asigurată de la Ministerul Dezvoltării Regionale prin CNI, cu o cofinanţare de la bugetul Oradiei. Directorul CNI a menţionat că sala va putea fi folosită pentru competiţii naţionale, europene şi mondiale de handbal, baschet şi volei, cu excepţia finalelor de campionat mondial. Mircea Toader, reprezentant al firmei Erbaşu Construcţii, firmă care este liderul asocierii care va realiza construcţia, a menţionat că la parterul imobilului vor fi amenajate o sală de antrenament şi sala principală, care va avea tribune demontabile şi va fi realizată la standarde europene. Vor fi amenajate 5.265 locuri pentru spectatori la evenimentele sportive, iar pentru spectacole locurile pot fi suplimentate până la 7.224.

La etajul I va fi amenjată zona de circulaţie, alimentaţie publică şi tribune, iar etajul II va fi destinat zonei VIP, tot aici fiind amenajate cafenele şi studiouri TV. Toader a precizat că pentru încălzirea sălii polivalente de la Oradea va fi folosită apa geotermală. De asemenea, va fi instalată o baterie de panouri fotovoltaice care vor asigura energie electrică pentru iluminatul exterior. În exterior vor fi amenajate locuri de parcare şi o zonă de promenadă. Lucrările au demarat în luna noiembrie, în prezent făcându-se excavaţii. Potrivit lui Ion Erbaşu, lucrările se vor derula şi pe perioada iernii, în funcţie de vreme.

În altă ordine de idei, şefa CNI a anunţat că instituţia pe care o conduce intenţionează să finanţeze construcţia unor cămine studenţeşti în campusul Universităţii din Oradea, numărul total de locuri avute în vedere fiind 800. Pătrăşcoiu a afirmat că, în prezent, acest proiect se află în faza de aprobare a documentaţiei. Vicepreşedintele CJ Bihor, Ioan Mang, consideră că, în aceste condiţii, căminul pe care municipalitatea orădeană inetnţionează să-l construiască pentru Universitate nu-şi mai are rostul. Pe de altă parte Manuela Pătrăşconiu a afirmat că, până acum, CNI a finalizat 57 de investiţii la nivelul judeţului Bihor – săli de sport, canalizare şi apă, reabilitare termică etc, în lucru fiind realizarea a două sisteme de alimentare cu apă, sala polivalentă din Oradea, aşezăminte culturale şi săli de sport. Totodată, vineri a fost semnat, la Săcueni, contractul de finanţare pentru reabilitarea Casei de Cultură din oraş. Valoarea investiţiei este de 3,9 milioane lei, termenul de execuţie fiind de 16 luni.

Related posts

Baumit, cu fabrică în Teiuș, profit dublu, înregistrat anul trecut

Stefana Muresan

Academia Minţilor Creative are 60 de noi absolvenţi şi îşi extinde programul în Timişoara şi Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Narcis Neaga, generalul CNAIR, a demisionat. 12 directori în 12 ani

Ligia Voro

System Innovation România deschide birou de consultanță SAP Business One la Cluj

Ionel Albu

Brașov: Germanii de la Varta, afaceri de peste 36 mil. euro

Stefana Muresan

Terenurile agricole lucrate ar putea fi scutite de la plata impozitului local

Stefana Muresan

CTP: peste 150 milioane de euro investitie in CTPark Bucharest West

Ionut Oprea

Al cincilea pod peste râul Someș, construit între Seini și Apa

Stefana Muresan

Percepția și comportamentul populației cu privire la consumul responsabil de energie și eficiența energetică în clădiri – Partea I

Ligia Voro

E.ON vine la Sports Festival cu “E.ON Energy Lab” şi multe premii!

Ligia Voro

Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj lansează zborurile către Hurghada, Egipt, operate de AlMasria Universal Airlines

Stefana Muresan

Aradul va fi gazda expoziției GastroPan 2019

Ligia Voro

Startup-ul XVision ajută medicii români să prevină răspândirea COVID 19

Traian Dan

Maramureșenii care lucrează în Italia vor să fie protejați de sindicate

Nora Dumitrescu

Tribunalul Arbitral de la Geneva îi dă dreptate lui Remus Borza

Stefana Muresan

Scrisoare deschisă adresată Guvernului României de către CBRE și proprietarii de centre comerciale de mari dimensiuni

Papuc Irina

La un an după achiziția activelor Oltchim, Chimcomplex anunță finalizarea operațiunilor de integrare și numește o nouă echipă executivă

Ligia Voro

Șoselele de mare viteză ale Transilvaniei, subfinanțate în 2020

Nora Dumitrescu

Cinematograful-dom revine în inima Sibiului, la Astra Film Festival 2019

Ligia Voro

Un hipermarket din Cluj devine producător de energie

Nora Dumitrescu

Asociaţia Nucifere Regia: Plantaţia cu care reuşeşti să-ţi recuperezi investiţia de 100 de ori

Stefana Muresan

Proiecte europene în valoare de aproape 9 mil. euro în domeniul sănătații, aprobate pentru Oradea

redactia

Gustare tradiţională din Bihor la Olimpiada culinară de la Stuttgart

Traian Dan

Concursul Național de Inovație Tehnică și IT DaVinci, în Regiunea Transilvania

Ligia Voro

Leave a Comment