Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

RobotX Hunedoara a castigat aurul la olimpiada mondiala de robotica

Echipa de robotica romaneasca RobotX Hunedoara a castigat Olimpiada FIRST Global Challenge 2018, din Mexic. Tinerii au reusit sa uimeasca juriul olimpiadei cu robotul lor si astfel au obtinut cel mai mare punctaj clasandu-se astfel pe primul loc de pe podium. Echipa a reuit astfel sa invinga intr-o competitie la care au participat 174 de echipe.

”Sincer încă nu realizez faptul că am câştigat atât de multe lucruri, ceea ce m-a surprins foarte mult a fost premiul Einstein Award, la care nu ne-am aşteptat, a venit dintr-o dată. Acest premiu a venit după decernarea premiului de câştigător al finalei. Nu ne venea să credem, fiindcă Einstein Award-ul este cel mai important lucru”, spune Darius Lorinczi, de la echipa RobotX Hunedoara, citat de Digi24.

Romania a mai castigat si premiul Albert Einstein, premiu care se acorda doar echipei care are cei mai performanti roboti. Astfel echipa noastra fiind extrem de apreciata de toata lumea. Ce este insa de apreciat este faptul ca robotul cu, care s-au prezentat la olimpiada a fost construit in doar 3 luni de munca. Lucru care ne face extrem de mandri si bucurosi ca am reusit o asemenea performanta.

”Robotul trebuie să ia obiecte de diverse forme şi diverse dimensiuni şi să le ducă cât de repede se poate în alte locuri, uneori şi la altă înălţime, tot concursul era o metaforă legată de energie, avea de alimentat diverse centrale electrice, fie că era vorba de panouri solare, turbine de vânt, centrale de combustie sau centrale nucleare, totul contra cronometru şi contra adversarilor tăi”, a precizat Mircea Nistor, antrenorul tehnic al echipei RobotX Hunedoara, pentru sursa citată.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Programul de sprijin pentru tomatele românești: MADR alocă 50 de milioane de euro în 2019

Articolul următor

Ministerul Agriculturii analizează măsuri de plafonare a prețului la produsele de bază

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share