Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Labradors Residence, un proiect de super case la câteva minute de Târgu-Mureș

“New entry” pe piața imobiliară, dar bazându-se pe experiența și suportul unor specialiști care au realizat proiecte mari în Târgu-Mureș, Labradors Residence vine cu oferte care se adresează clienților interesați de calitate și dotări de top. Detalii ne-a oferit Cristina Curtifan, manager de proiect.

Reporter: Vă rog să ne faceți o descriere a proiectului rezidențial pe care îl aveți.

Cristina Curtifan: Labradors Residence este un cartier cu design minimalist de tip scandinav, situat în Sângeorgiu de Mureș, într-o zona liniștită, departe de zonele industriale poluante ale Târgu-Mureșului. De pe drumul Tofalăului se desprinde pe stânga, după ce trecem de arhicunoscutul deal Cinege, fosta pârtie de schi a copilăriei noastre, o stradă numită Strada Lungă. Pe această stradă situată într-o oază de liniște își are adresa cartierul modern, compus din mai multe tipuri de spații construite.

Dezvoltarea acestui proiect imobiliar este făcută în colaborare cu Alfaconstruct S.A., constructorul care a fost implicat și în dezvoltarea proiectului rezidențial “Citadela Residence”, despre care ați mai relatat și dumneavoastră, în edițiile anterioare.

Rep.: Cui vă adresați cu acest proiect?

C.C.: Labradors Residence este un proiect rezidențial care se adresează celor ce caută calitate, fiind realizat cu mult bun gust, cu locuințe nu foarte mari, dar spațioase și ușor de mobilat. De asemenea, prin faptul că sunt foarte bine izolate, cu ferestre de calitate, furnizate de producătorul german Schüco, cu încălzire prin pardoseală, cu echipamente premium ale celor de la Rehau, putem vorbi de case care beneficiază de un consum de energie redus.

Proiectul cuprinde :

*5 case independente – tip parter, cu suprafața construită de aproximativ 150 mp, pe un lot teren de 400 mp.

*8 case cuplate – singur în curte – parter și mansardă cu suprafață utilă de aproximativ 120 mp, cu un lot de teren de 475 mp pentru 2 case cuplate.

*2 vile cu locuințe colective – parter + 2 etaje + etaj retras, în care vor fi 8 locuințe/vilă, iar la parter zona comercială (cabinet medical, farmacie, alimentară, cafenea, after school etc.). Pe cele 2 etaje se vor construi 6 locuințe:

– 2 cu câte 2 camere, bucătărie, baie, dressing, cămară, în suprafață de 82 mp, la care se adaugă o terasă de 12 mp.

– 2 cu câte 3 camere, bucătărie, 2 băi, dressing, în suprafață de 106 mp, la care se adaugă o terasă de 12 mp.

– 2 cu câte 3 camere, bucătărie, 2 băi, dressing și cămară, în suprafață de 119 mp, la care se adaugă o terasă de 12 mp.

– la etajul retras există 2 penthouse-uri spațioase, cu terase mari.

Suprafață totală spații verzi: 3.542 mp.

Suprafață drumuri, alei, parcări: 2.760 mp, pavate cu pavele înierbate.

Accesul în cartier se face pe străzile private, două la număr, cu sens unic de circulație. Ambele drumuri, atât cel de la intrare, cât și cel de la ieșirea din cartier, prezintă spre str. Lungă câte o barieră de acces, controlată prin telecomandă.

Iluminatul public: în cartier vor fi montați stâlpi de iluminat cu led și încărcare solară.

Piscina: La solicitarea locatarilor, va fi executată o piscină cu acces limitat, doar pentru locatarii din cartier.

Etapele construirii cartierului:

Etapa 1: – 5 case parter.

Etapa 2: – 2 vile, cu funcțiuni multiple: parter – zonă comercială și locuințe la etaj.

Etapa 3: – 8 case cuplate.

Rep.: Ce atuuri au casele construite de Labradors Residence?

C.C.: Casele sunt realizate din materiale de foarte bună calitate, cu nivel superior de izolație, cu zone vitrate mari, pentru o foarte bună iluminare naturală, au o curte cochetă și o terasă acoperită. În afara acestei terase, care se deschide din living, există pe acoperișul casei o terasă înierbată, circulabilă.

Cu ce venim pe piață, ca noutate, aș zice că este sistemul de încălzire prin pardoseală Rehau, controlat de o pompă de căldură aer-apă. Aceste pompe de căldură sunt la fel de eficiente, atât în încălzirea locuințelor, cât și în răcirea lor pe timp de vară.

Pompa de căldură are avantajul că se instalează ușor, are costuri de instalare și întreținere reduse și nu necesită verificări periodice, cum este în cazul centralelor termice. Ele funcționează cu energie electrică, ce poate fie produsă cu ajutorul panourilor fotovoltaice.

Construcțiile vor avea dotări de calitate: Fundație din beton, nu din bolțari, cărămidă Porotherm și izolație de vată minerală, tâmplărie termopan cu 3 straturi de sticlă, cu coeficient termic excelent – produse de Schüco – Germania, ușă de intrare metalică, încălzire prin pardoseală Rehau, pompă de căldură aer-apă, instalații electrice/date și cablu TV, prize și întrerupătoare, pereți vopsiți în alb, pardoseală pregătită pentru montajul finisajului.

Casele vor avea acoperiș în două ape, dar o parte din el va fi cu o terasă înierbată (acoperiș circulabil), iluminarea naturală de excepție, bucătărie tip open-space sau închisă (după dorința clientului), terasă acoperită cu acces din bucătărie/living de aproximativ 20 mp, 2 sau 3 băi, cu ventilație naturală, baia de serviciu cu cabină de duș, baia matrimonială cu loc pentru cadă pe colț, au prevăzute loc pentru șemineu și vor fi dotate cu car port.

La cerere, executăm finisajul pardoselii, gresie și faianță, putem întocmi proiecte pentru design-ul interior, pentru designul curților și oferim soluții pentru amenajarea spațiilor interioare sau amenajarea curților.

Etapa 2 – Vila 1, Apartamente de lux spațioase predate la stadiul de semifinisat

Dotări: – cărămidă Porotherm și termoizolație, pereții vopsiți în alb, instalația electrică/date și cablu TV, prize și întrerupătoare, centrală termică în condensație Viessmann, ușă intrare metalică, pardoseală pregătită pentru montajul finisajului (la cerere se poate executa finisajul), tâmplărie termopan Schüco Germania, ce conferă iluminarea naturală de excepție, bucătărie tip open-space sau închisă, după dorința clientului, zone de depozitare.

Inclus în preț, va fi un loc de parcare. Dacă cineva dorește să aibă și al doilea loc de parcare, acest lucru este posibil contra cost.

Aspectul la care am insistat în proiectare este acela ca aceste locuințe să aibă o iluminare naturală, de excepție, iar toate băile să aibă ventilație naturală, adică ferestre în loc de sistemul de ventilare.

Rep.: De ce ați ales această zonă?

C.C.: Sângeorgiu de Mureș este o zonă mai puțin poluată, situată la distanță de zona industrială a Târgu-Mureșului, îndeajuns de aproape totuși de centrul municipiului, unde se ajunge pe un drum cu două benzi pe sens, în aproximativ 7 minute, în aproape orice moment al zilei. Traficul în această direcție nu este atât de aglomerat ca și în restul intrărilor în oraș, zona este liniștită, cu multă verdeață și cu mult aer curat. Cartierul va fi un cartier închis, cu administrare proprie, adică va exista o asociație de locatari, care se va îngriji ca toate spațiile comune și drumurile din cartier să fie mereu bine întreținute.

Rep.: Care sunt primele impresii ale clienților?

C.C.: Primele impresii despre zonă și cartier au fost foarte bune. Feedback-ul unora cu care am discutat până acum a fost unul pozitiv, ca atare 3 dintre case au fost deja vândute și se află în executare, două dintre ele fiind aproape de stadiul de predare.

Sunt și persoane cărora casele li se par scumpe la prima vedere, dorindu-și locuințe ceva mai ieftine, însă noi vrem să renunțăm la standardele pe care le-am proiectat. Casele s-ar putea ieftini, prin renunțarea la anumite dotări, însă noi nu dorim acest lucru.

Pentru informatii suplimentare clienții se pot documenta pe : https://www.facebook.com/LabradorsScandinavianDesign/ sau ne pot scrie pe adresa de e-mail : office@orthotrend.ro

A consemnat Florin Marcel SANDOR

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Se înființează Registrul Laptelui

Articolul următor

Crăciun în România, afacere de 18 milioane de euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share