Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Zonă de agrement de 5 hectare în Arad, investiție din fonduri europene

Un teren viran de aproape cinci hectare, situat în imediata apropiere a cartierului Micălaca zona 300 din Arad, ar urma să fie supus reconversiei şi revitalizării astfel încât, în final, să fie transformat într-o zonă de agrement și petrecerea timpului liber. Asta presupune o investiţie de 10.334.129,92 de lei cu TVA, finanţarea urmând a fi asigurată din fonduri europene. Durata de realizare a investiţiei este de 36 de luni.

„În prezent, terenul figurează în Registrul Spațiilor verzi ca neproductiv, deoarece în ultimii ani, aici s-au depozitat necontrolat, moloz și alte deșeuri din construcții. De asemenea, pe amplasament s-a dezvoltat vegetația în mod haotic. Datorită amplasării în imediata apropiere a cartierului Micălaca 300, amenajarea și revitalizarea acestui teren reprezintă o oportunitate ce va putea crea spațiile de agrement pentru locuitorii zonei. Pornind de la oportunitatea de finanțare a acestui tip de proiecte în cadrul POR 2014 -2020, Axa 4, Prioritatea de Investiţii 4.2. – Realizarea de acțiuni destinate îmbunătățirii mediului urban, revitalizării orașelor, regenerării și decontaminării terenurilor industriale dezafectate inclusiv a zonelor de reconversie, reducerii poluării aerului și promovării măsurilor de reducere a zgomotului, Autoritatea Urbană a Municipiului Arad a selectat ca proiect prioritar, în cadrul DJFESI, acest proiect, ceea ce creează posibilitatea solicitării de finanţare. În vederea depunerii cererii de finanțare a fost întocmit studiul de fezabilitate care cuprinde propunerile de intervenție pentru amenajarea și revitalizarea zonei prin realizarea de terenuri de sport, hobby, parcuri copii, terenuri pentru pescuit, picnic/grătar, alei, piste biciclete, parcuri chinologice, utilități și spații verzi în procent de 90% din totalul suprafeței amenajate” – se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre votat în ultima şedinţă CLM din acest an, potrivit aradon.ro.

Aleşii locali au aprobat, cu unanimitate, documentația tehnico–economică și indicatorii tehnico–economici ai obiectivului de investiție „SF – Reconversia funcțională și revitalizarea terenului din zona Micălaca 300 și transformarea lui în zonă de agrement și petrecerea timpului liber”.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Drumul de legătură între Oradea şi viitoarea autostradă Transilvania prinde contur. Investiţie de 150 milioane euro

Articolul următor

Clujul ar putea deveni, în 2023, primul județ racordat 100% la apă și canalizare

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share