Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Drumul de legătură între Oradea şi viitoarea autostradă Transilvania prinde contur. Investiţie de 150 milioane euro

Comisia Tehnică a Companiei Naţionale de Infrastructură Rutieră a aprobat, în vinerea de dinaintea Crăciunului, indicatorii tehnico-economici ai drumului cu patru benzi lung de 19,5 kilometri care va lega Oradea de viitoarea autostradă Transilvania, scrie ebihoreanul.ro.

Proiectul viitoarei legături a municipiului de pe Crişul Repede cu viitoarea autostradă a fost susţinut în cadrul Comisiei Tehnice de către directorul Zonei Metropolitane Oradea. Avizul comisiei este şi cel mai important pas pentru finanţarea lucrării.

“Pentru ca o investiţie guvernamentală să devină realitate, cel mai important pas îl constituie avizul Comisiei Tehnice. Ulterior, o comisie a Ministerului Transporturilor şi o comisie interministerială verifică dacă nu sunt probleme cu proiectul. În paralel se lucrează la emiterea unei Hotărâri de Guvern care, având un caracter tehnic, ar trebui să meargă destul de repede”, a declarat, joi, pentru Bihoreanul primarul Ilie Bolojan.

Potrivit edilului, investiţia ar putea fi scoasă la licitaţie încă din primul trimestru al anului viitor.

“Dacă nu vor apărea probleme deosebite, în primul trimestru din 2019 am putea avea Hotărea de Guvern pe baza căreia să poată fi demarată procedura de licitaţie pentru proiectarea şi execuţia viitoarei căi de legătură. Apoi, cel târziu în toamnă, am putea avea desemnat un consorţiu care să execute lucrările cu termen de predare de 24 de luni”, a spus edilul.

Primarul de Oradea a apreciat că, investiţie de 150 milioane euro, noua cale de legătură ar putea fi dată în folosinţă în acelaşi timp cu noua autostradă Transilvania, la care se va şi racorda.

Noua cale rutieră se va intersecta prin giraţii atât cu noua legătură cu comuna Sântandrei, pornind din sensul giratoriu de la intersecţia străzii Cazaban cu şoseaua de centură, cât şi cu prelungirea drumului expres, care în prezent este proiectat să se oprească la giraţia de lângă Real II.

Noua cale de legătură cu autostrada va deservi nu doar Oradea, ci tot judeţul Bihor.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Consiliul Județean Sibiu cofinanțează soluțiile pentru fluidizarea traficului către Cartierul Arhitecților

Articolul următor

Zonă de agrement de 5 hectare în Arad, investiție din fonduri europene

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share