Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Consiliul Județean Sibiu cofinanțează soluțiile pentru fluidizarea traficului către Cartierul Arhitecților

Rezidenții Cartierului Arhitecților de pe Calea Cisnădiei au primit o nouă promisiune care îi duce mai aproape de un trafic rutier mai puțin anevoios către orașul Sibiu – Consiliul Județean Sibiu va cofinanța atât investițiile în modernizarea drumului pe Calea Cisnădiei, cât și pentru realizarea unei noi legături rutiere între Cartierul Arhitecților și Șelimbăr, scrie turnulsfatului.ro.

Reprezentanții Asociației pentru Dezvoltarea Cartierului Arhitecților s-au întâlnit pe 21 decembrie cu reprezentanți ai Consiliului Județean Sibiu, printre care s-au numărat și Președintele Consiliului Județean, Daniela Cîmpean, și administratorul public al județului Sibiu, Sebastian Dotcoș. În cadrul discuțiilor a fost găsită o nouă soluție pentru rezolvarea problemei traficului intens în zona Calea Cisnădiei și anume implicarea directă a Consiliului Județean Sibiu prin co-finanțarea acestor investiții.

„Pentru actualul DJ 106C, care străbate Cartierul în acest moment, și aflat actualmente chiar în administrarea Consiliului Județean, varianta optimă din punct de vedere al modernizării infrastructurii ar fi preluarea drumului de către Primăria Cisnădie (care este o obligație prin lege a Primăriei Cisnădie în acest moment, drumul fiind aflat în intravilanul localității), urmând ca ulterior, cu sprijinul financiar al Consiliului Județean actualul drum să fie modernizat, cu toate elementele necesare: mărirea numărului benzilor de circulație, iluminat public, treceri de pietoni, sensuri giratorii etc.

Varianta în care actualul DJ 106C ar rămâne în continuare în administrarea Consiliului Județean nu ar fi de dorit, pentru că prin păstrarea caracterului de drum județean (cu rectricțiile de rigoare, conform legii), Consiliul Județean nu ar putea interveni pe partea de iluminat public, treceri de pietoni, sensuri giratorii, iar lățimea acestuia ar fi de maxim 3 benzi de circulație (fiind necesară păstrarea șanțurilor laterale). Preluarea în administrarea Consiliului Local Cisnădie ar rezolva această problemă în sensul în care drumul județean ar primi caracterul de stradă, iar profilul său ar putea fi modificat, șanțurile laterale urmând a fi folosite pentru lărgire”, se arată pe cartierularhitectilor.ro.

CJ Sibiu și-a arătat disponibilitatea cofinanțării investițiilor și la crearea legăturii dintre Cartierul Arhitecților și Selimbăr.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Brânza Brie, un nou produs al Fabricii de lactate Torockoi

Articolul următor

Drumul de legătură între Oradea şi viitoarea autostradă Transilvania prinde contur. Investiţie de 150 milioane euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share