Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

A fost lansat site-ul oficial al Președinției României la Consiliul Uniunii Europene. Pagina este disponibilă în limbile română, engleză și franceză

Ministerul Afacerilor Externe a lansat vineri site-ul oficial al Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene, mandat pe care ţara noastră îl va prelua începând cu 1 ianuarie 2019, pentru o perioadă de şase luni, scrie caleaeuropeana.ro.

Pagina web, disponibilă la adresa www.romania2019.eu, în limbile română, engleză şi franceză, conţine informaţii utile pentru jurnalişti, publicul larg şi experţi în domeniul afacerilor europene.

Astfel, utilizatorii pot consulta, prin intermediul paginii, calendarul de evenimente pentru prima jumătate a anului 2019, Programul Trio-ului România-Finlanda-Croaţia (1 ianuarie 2019 – 30 iunie 2020), prioritățile României pentru președinția Consiliului UE, precum şi detalii privind arhitectura instituţională a Uniunii Europene.

După data de 15 ianuarie 2019, pe pagina web va fi afişat şi Programul Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene, acesta urmând a fi prezentat mai întâi, potrivit cutumei, în plenul Parlamentului European.

România va asuma în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2019, în premieră, Președinția rotativă la Consiliul Uniunii Europene, într-o perioadă marcată de finalizarea procesului de retragere a Marii Britanii din UE, avansarea negocierilor pentru adoptarea Cadrului Financiar Multianual 2021-2027, summit-ul de la Sibiu de la 9 mai 2019 dedicat viitorului UE și alegerile pentru Parlamentul European din 23-26 mai 2019.

Cei patru piloni tematici care vor sta la baza agendei de lucru a Președinției României la Consiliul UE vizează „Europa convergenței: creștere, coeziune, competitivitate, conectivitate”, „Europa siguranței”, „Europa, actor global” și „Europa valorilor comune”.

Motto-ul Președinției României va fi „Coeziunea, o valoare comună europeană“.

.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Castelul Corvinilor

Paradoxul Castelului Corvinilor, locul care bate an de an recordul la turişti. Numărul lor a crescut o dată cu taxele

Articolul următor

Banca Transilvania: „Planul nostru este o colaborare pe mai mulţi ani cu Simona Halep şi, deşi încă este devreme, vom atinge mai mulţi piloni strategici pentru dezvoltarea României”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share