Investitii Ultimele stiri

Ajutoare de stat în valoare de 98 de milioane de lei pentru cinci companii cu proiecte de investiţii de 230 de milioane de lei

Cinci companii cu proiecte de investiţii de 230 de milioane de lei vor primi ajutoare de stat în valoare de 98 de milioane de lei, acordurile de finanţare în acest sens fiind semnate vineri de ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, potrivit agerpres.ro.

“Proiectele aprobate vor crea 354 noi locuri de muncă, au o valoare totală de peste 230 milioane de lei, iar ajutorul de stat pentru finanţarea acestora este de 98 milioane de lei. Aceste proiecte vor contribui cu 103,3 milioane lei la dezvoltarea regională, prin taxele şi impozitele suplimentare plătite”, se arată într-un comunicat al Ministerului Finanţelor.

Beneficiarii celor cinci noi acorduri de finanţare sunt: Pet Star Recycling SRL – proiectul vizează investiţia de tip greenfield pentru producţia de granule şi fulgi din reciclarea deşeurilor PET pentru fabricarea flacoanelor PET, iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 39,5 milioane de lei; Varta Microbattery SRL – proiectul de investiţii vizează extinderea capacităţii de producţie pentru acumulatori şi baterii pentru aparate auditive ce vor fi obţinute prin noi tehnologii de fabricaţie, iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 25,3 milioane de lei; President Premium Medcenter SRL – proiectul vizează înfiinţarea unui spital de recuperare medicală (neurologică şi ortopedică) prin realizarea unei construcţii şi achiziţionarea de echipamente, iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 15,6 milioane de lei; GMB România Auto Industry SRL – proiectul vizează înfiinţarea unei noi unităţi de producţie pentru componente de motor automobile (pompă de apă şi corp valvă), prin realizarea unei construcţii şi achiziţionarea de instalaţii tehnice şi echipamente, iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 9,9 milioane de lei; Oil Services Limited Eastern Europe SRL – proiectul vizează înfiinţarea unui nou amplasament de producţie pentru fabricarea de piese metalice şi subansamble componente din metal pentru utilaje utilizate în industria extractivă petrolieră, iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 7,67 milioane de lei.

Ajutoarele de stat sunt acordate în baza schemei de ajutor de stat pentru stimularea investiţiilor majore (807/2014).

“Am reuşit să semnăm în mai puţin de patru luni 19 proiecte de investiţii, cu o valoare totală de aproximativ 2,6 miliarde lei. Este o premieră din 2014 de la deschiderea schemei de ajutor de stat. Ajutorul de stat acordat de Guvernul României pentru cele 19 investiţii este important – 948 milioane lei. Toate aceste investiţii aduc valoare adăugată economiei româneşti, dar şi beneficii sociale importante prin crearea a peste 3.500 de locuri de muncă. Vom continua să încurajăm mediul economic din România şi anul viitor prin alocarea de sume importante de ajutor de stat”, a declarat Eugen Teodorovici.

Ministerul Finanţelor Publice administrează schema de ajutor de stat, instituită prin H.G. nr. 807/2014, care are ca obiectiv dezvoltarea regională prin stimularea investiţiilor cu impact semnificativ în economie prin finanţarea activelor corporale şi necorporale aferente proiectelor de investiţii.

Bugetul total alocat, în 2018, schemei de ajutor de stat a depăşit 1,6 miliarde de lei.

“Pentru a facilita accesul la finanţare pentru cât mai multe proiecte de investiţii cu impact major în economie, MFP a adoptat o serie de modificări de flexibilizare şi simplificare a schemei de ajutor de stat 807/2014 iar una dintre cele mai importante este diminuarea plafonului minim al proiectelor de investiţii eligibile la 1 milion de euro”, precizează Ministerul Finanţelor.

Related posts

Audi și E.ON au pus în funcțiune cel mai mare sistem fotovoltaic de pe acoperiș din Europa

Traian Dan

Unicornul american Tradeshift: Centrul de greutate al expansiunii din IT va fi în România

redactia

Businessmenii din Baia Mare: vrem mai multe curse internaționale pe aeroport

Nora Dumitrescu

Autoritățile locale pot prelua de la guvern centurile ocolitoare și alte proiecte de infrastructură

Ion Surdu

Emerging Europe Recognises its Champions at London Awards Ceremony

Ionut Oprea

Americanii de la TE Connectivity au investit 6 mil. euro într-o fabrică de senzori la Giarmata

redactia

AFIR deschide sesiunile de primire a proiectelor de investiţii în arealul ITI – Delta Dunării, alocare de peste 21 mil. euro

redactia

Bosch inaugurează un Centru de Training la Cluj

Ionut Oprea

Cererile de negociere cu băncile aproape s-au dublat față de 2018

Ligia Voro

De Sărbători, cu cardul Up Cadou oferi ceva nou

A. I.

Proiect de 5,4 de milioane de lei, finalizat de Kodagro la Ganesti

Ligia Voro

66,5 milioane euro, fonduri europene, pentru modernizarea sistemelor de apă şi canalizare din Arad şi Mehedinţi

Stefana Muresan

Soluțiile Fomco pentru industria auto

Ioan Sandor

Oradea, Brașov și Cluj-Napoca, cele mai bune servicii de transport

Stefana Muresan

Japonezii, la Alba Iulia să caute oportunități de investiții

Stefana Muresan

Spitalul Municipal din Blaj, gata să investească până la jumătate de milion de lei pentru dotări de ultimă generație

Papuc Irina

Ministerul agriculturii declară război usturoiului chinezesc: Cultivatorii locali ar putea fi sprijiniți cu 1.000 de euro pe hectar, ca să se impună pe piață

redactia

Turcii construiesc lotul 1 din Autostrada de Centură București

Stefana Muresan

Zacaria: the opportunity to adapt to client’s needs

Ionut Oprea

Compania AGRA’S din Alba a donat 1.000 de teste rapide, în valoare de 11.000 de euro, Spitalului Județean

Ion Surdu

Parcare supraetajată lângă Spitalul Judeţean Oradea

Traian Dan

Grupul Financiar Banca Transilvania investeşte în Ebriza, start-up care digitalizează administrarea afacerii

Stefana Muresan

Start-Up Nation: Cluj, 1.223 dosare înscrise. Rata de înscriere, patru proiecte pe minut

Stefana Muresan

O nouă platformă de staţionare aeronave la Aeroportul Internațional Cluj

Stefana Muresan

Leave a Comment