Investitii Ultimele stiri

Ajutoare de stat în valoare de 98 de milioane de lei pentru cinci companii cu proiecte de investiţii de 230 de milioane de lei

Cinci companii cu proiecte de investiţii de 230 de milioane de lei vor primi ajutoare de stat în valoare de 98 de milioane de lei, acordurile de finanţare în acest sens fiind semnate vineri de ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, potrivit agerpres.ro.

“Proiectele aprobate vor crea 354 noi locuri de muncă, au o valoare totală de peste 230 milioane de lei, iar ajutorul de stat pentru finanţarea acestora este de 98 milioane de lei. Aceste proiecte vor contribui cu 103,3 milioane lei la dezvoltarea regională, prin taxele şi impozitele suplimentare plătite”, se arată într-un comunicat al Ministerului Finanţelor.

Beneficiarii celor cinci noi acorduri de finanţare sunt: Pet Star Recycling SRL – proiectul vizează investiţia de tip greenfield pentru producţia de granule şi fulgi din reciclarea deşeurilor PET pentru fabricarea flacoanelor PET, iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 39,5 milioane de lei; Varta Microbattery SRL – proiectul de investiţii vizează extinderea capacităţii de producţie pentru acumulatori şi baterii pentru aparate auditive ce vor fi obţinute prin noi tehnologii de fabricaţie, iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 25,3 milioane de lei; President Premium Medcenter SRL – proiectul vizează înfiinţarea unui spital de recuperare medicală (neurologică şi ortopedică) prin realizarea unei construcţii şi achiziţionarea de echipamente, iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 15,6 milioane de lei; GMB România Auto Industry SRL – proiectul vizează înfiinţarea unei noi unităţi de producţie pentru componente de motor automobile (pompă de apă şi corp valvă), prin realizarea unei construcţii şi achiziţionarea de instalaţii tehnice şi echipamente, iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 9,9 milioane de lei; Oil Services Limited Eastern Europe SRL – proiectul vizează înfiinţarea unui nou amplasament de producţie pentru fabricarea de piese metalice şi subansamble componente din metal pentru utilaje utilizate în industria extractivă petrolieră, iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 7,67 milioane de lei.

Ajutoarele de stat sunt acordate în baza schemei de ajutor de stat pentru stimularea investiţiilor majore (807/2014).

“Am reuşit să semnăm în mai puţin de patru luni 19 proiecte de investiţii, cu o valoare totală de aproximativ 2,6 miliarde lei. Este o premieră din 2014 de la deschiderea schemei de ajutor de stat. Ajutorul de stat acordat de Guvernul României pentru cele 19 investiţii este important – 948 milioane lei. Toate aceste investiţii aduc valoare adăugată economiei româneşti, dar şi beneficii sociale importante prin crearea a peste 3.500 de locuri de muncă. Vom continua să încurajăm mediul economic din România şi anul viitor prin alocarea de sume importante de ajutor de stat”, a declarat Eugen Teodorovici.

Ministerul Finanţelor Publice administrează schema de ajutor de stat, instituită prin H.G. nr. 807/2014, care are ca obiectiv dezvoltarea regională prin stimularea investiţiilor cu impact semnificativ în economie prin finanţarea activelor corporale şi necorporale aferente proiectelor de investiţii.

Bugetul total alocat, în 2018, schemei de ajutor de stat a depăşit 1,6 miliarde de lei.

“Pentru a facilita accesul la finanţare pentru cât mai multe proiecte de investiţii cu impact major în economie, MFP a adoptat o serie de modificări de flexibilizare şi simplificare a schemei de ajutor de stat 807/2014 iar una dintre cele mai importante este diminuarea plafonului minim al proiectelor de investiţii eligibile la 1 milion de euro”, precizează Ministerul Finanţelor.

Related posts

Fermierii din Covasna au primit în ultimii ani subvenții de 325 de euro de persoană. APIA: Sumele totale depășesc bugetul CJ

Ion Surdu

Romanian Gastronomy in the XXI Century – O carte manifest pentru gastronomia românească a secolului XXI

redactia

The Woman 2020. Panel mamă-fiică: Moștenirea constă în felul în care educăm generațiile viitoare de lideri

Nicolae Pop

Farmecul internetului. Vânzări anuale în creștere cu 46%

Nora Dumitrescu

CA IMMO: Peste 30.000 mp inchiriati in Bucuresti in 2017

Ionut Oprea

Frații Micula au pierdut cel de-al doilea proces intentat statului român

Traian Dan

Au demarat lucrările de reabilitare a coridorului Nufărul – Cantemir

Traian Dan

Prelungire de mandate la Teraplast

Ligia Voro

Profitabilitatea Grupului TeraPlast a crescut cu 26%  

Ligia Voro

Dedeman cumpara AFI Park cu 164 mil. euro

Stefana Muresan

Castelul Thobias este scos din nou la licitație. Prețul de pornire: 62.500 euro

Papuc Irina

Cezar Ioan: ” VINUL NU ESTE UN MOFT, vinul este – alături de gastronomie și de specificurile regionale – un important vector de bunăstare”

Stefana Muresan

Cele mai căutate limbaje de programare sunt SQL, Java și JavaScript

Traian Dan

Aeroportul Timişoara, primul din România cu tur virtual în Google Maps

redactia

Capitala şi judeţele Braşov, Cluj şi Prahova, cei mai mulți turiști în primele 4 luni

Stefana Muresan

S-a dat startul lucrărilor de reabilitare a DN76 între Vârfurile și Ștei

Traian Dan

Conferință Anuală a FBN România – 29 octombrie 2018, București, Athenee Palace Hilton

redactia

Olandezii de la Dietsmann vor opera pe câmpurile petrolifere din Crișana

Nora Dumitrescu

UMF Cluj intră într-un proiect de 25 de milioane de euro

Nora Dumitrescu

Tipografia din Apahida a trecut la producția de etichete 3D și antifurt

Nora Dumitrescu

Forumul anual SUERD, în Capitală

Ligia Voro

„Asociația Italiani in Bihor”, sare în ajutorul Spitalului Județean din Oradea

Traian Dan

New Kopel Car Import, parte a Sixt Group România, va livra 9 autobuze electrice și 12 stații de încărcare în Buzău

Nicolae Pop

Terenuri gratuite oferite de Primăria Lugoj

redactia

Leave a Comment