Fonduri Europene Sibiu Ultimele stiri

Primaria Sibiu – 23 de proiecte, de peste 320 de milioane de lei, depuse la ADR Centru

Primaria municipiului Sibiu a depus 23 de proiecte, in valoare de peste 320 de milioane de lei, la ADR Centru, pentru obtinerea de finantari europene nerambursabile. Potrivit administratiei, acestea se adauga investitiilor cu finantare de la bugetul local si vizeaza domenii precum cele ale educatiei (74,39 milioane de lei), sanatatii (10,07 milioane de lei), al cresterii mobilitatii locuitorilor (203,15 milioane de lei), al crearii de spatii publice cu functiuni de agrement, odihna si sociale (23,62 milioane de lei), dar si pentru cresterea eficientei serviciilor publice (3,37 milioane de lei).

Astfel, investitiile in domeniul educational au o valoare cumulata de aproape 75 milioane de lei si vizeaza:
-Reabilitarea cladirilor a patru unitati de invatamant in vederea cresterii eficientei energetice: Liceul Constantin Noica si scolile generale 1, 21 si Radu Selejan. Contractele de finantare sunt deja semnate, iar lucrarile includ izolarea termica a fatadelor, modernizarea sistemelor de utilitati, instalarea de panouri fotovoltaice si a pompelor de caldura aer-apa pentru producerea energiei, repararea acoperisurilor si instalarea unui sistem de management si control al consumului de energie.
-Extinderea cladirilor in care functioneaza scolile Nicolae Iorga, I.L. Caragiale si Regele Ferdinand si constructia de sali de sport la scolile N. Iorga si Regele Ferdinand. Contractul pentru scoala N. Iorga se afla in etapa de precontractare, celelalte doua fiind inca in evaluare, in diverse stadii. Scopul principal al acestora este crearea de noi sali de clasa care sa elimine invatamantul in doua schimburi.
-Constructia a doua noi crese, una in cartierul Tiglari, langa gradinita nr. 36, si alta in cartierul Strand, langa scoala nr. 1, care vor crea inca 200 de locuri pentru prescolari. Contractul de finantare pentru cresa din Tiglari este in etapa de precontractare, celalalt aflandu-se, inca, in evaluare.
-Reabilitarea internatului Colegiului Tehnic Independenta, pentru a sprijini elevii care urmeaza cursurile invatamantului dual.

Printre proiectele din domeniul sanatatii, care au o valoare cumulata ce depaseste 17 milioane de lei, se afla:
-Cresterea capacitatii medicinei de urgenta pediatrica, in spatiile existente in Spitalul de Pediatrie Sibiu. Proiectul presupune reconfigurarea spatiilor destinate primirii urgentelor si modernizarea acestora, dar si dotarea corespunzatoare.
-Dotarea ambulatoriilor existente ale Spitalului de Pediatrie pentru ortopedie, chirurgie, ORL, oftalmologie, dermatologie situate pe str. G. Baritiu, nr.2 si a noilor departamente de endocrinologie si alergologie.

In domeniul cresterii mobilitatii locuitorilor sunt prevazute proiecte cu o valoare cumulata de peste 203 milioane de lei, printre care se regasesc:
-Modernizarea transportului public, inclusiv achizitia de autobuze si tramvaie.
-Crearea de coridoare favorabil deplasarii cu bicicleta pe malul Cibinului si pentru conectarea cartierului –Strand cu zona centrala si parcul Sub Arini.
-Amenajarea unui sistem automat de inchiriere a bicicletelor in regim de self-service – Sibiu Bike City -, cu 44 de centre si peste 500 de biciclete.
-Modernizarea strazii Calea Dumbravii, prima strada pe care se va introduce o banda dedicata transportului public, se vor amenaja piste pentru biciclete si se vor reabilita trotuarele, zonele verzi si locurile de parcare.

La capitolul crearii de spatii publice, s-au prevazut proiecte cu o valoare totala de 23,62 milioane de lei, printre care se afla:
-Crearea unui centru multifunctional in zona strazii Otelarilor, destinat comunitatilor marginalizate.
Crearea unui spatiu multifunctional de recreere, sport si educatie activa in cartierul Gusterita, pe strada Podului.
-Amenajarea unui parc cu o suprafata de 40.000 mp in zona cartierului Tilisca, in spatiul delimitat de strazile Preot Bacca si prelungirea strazii Sacel, prin reconversia unui vechi depozit de materiale de constructii.
-Reabilitarea energetica a trei cladiri de blocuri din Sibiu, lucrarile incluzand izolarea termica, modernizarea sistemelor de utilitati si instalarea unor sisteme inteligente de monitorizare a consumului. Acest proiect se afla in etapa de precontractare.

Pentru cresterea eficientei serviciilor publice, municipalitatea din Sibiu propune proiectul “SALT – Sibiu: Administratie de calitate, Accesibila Locuitorilor prin Tehnologie”, in valoare de 3,37 milioane de lei, care presupune, printre altele, digitalizarea arhivelor institutiei pentru un acces mai facil, solicitarea online si generarea automata a unor documente, simplificarea serviciilor de plata electronica, dar si formarea profesionala a angajatilor.

Related posts

Maurer Imobiliare, nou proiect rezidențial cu 36 de imobile în Brașov

Stefana Muresan

Misiune economică în Iordania, organizată la Cluj, sub patronajul Casei Regale a României

Stefana Muresan

PRIA Fire Safety in Buildings, joi – 28 mai, LIVE, începând cu 11: 30

Papuc Irina

Marc O’Polo, primul magazin mono-brand din România în Bucureşti Mall

Ligia Voro

Reabilitarea reței de apă-canal din Gherla costă 9 milioane de euro

Nora Dumitrescu

Fabrica Terapia va angaja elevii direct de pe băncile școlii

Nora Dumitrescu

UMFST din Târgu Mureș – într-o nouă clasificare mondială de prestigiu

Ligia Voro

Consiliul Investitorilor Străini: Pilonul II, instrument esențial de economisire pentru pensie

Stefana Muresan

Soluții digitale dedicate antreprenorilor prin noua ofertă Orange

Ligia Voro

Primăria Cluj vrea aproape 5 mil. euro, fonduri europene, pentru a amenaja “Parcul Tineretului – Pădurea Clujenilor” pe 21 de hectare

redactia

La inițiativa Asociației ProAfaceri, o delegație de oameni de afaceri au vizitat șantierul viitorului Aeroport Internațional Brașov

Nicolae Pop

Premieră în administrația publică: Angajații de la Fondurile Europene merg în spitalele Covid19 pentru a ajuta medicii să acceseze mai rapid finanțări: Suma disponibilă: 350 de milioane de Euro

Papuc Irina

Presiuni pentru construirea ocolitoarei Someș Express

Nora Dumitrescu

Takata recrutează 380 oameni pentru fabrica din Arad

Stefana Muresan

Huedinul își reface canalizarea pe banii Europei

Nora Dumitrescu

Banca Mondială: Peste 200.000 de români şi-ar dori să se mute la Braşov

redactia

ANRE va prelungi termenul pentru alegerea furnizorului de energie

Traian Dan

Alin Nica, noul președinte al CJ Timiș are planuri mari: „Județul are un potențial enorm, ceea ce îi lipsește este direcția”

Robert Bloancă

Moment aniversar pentru Asociația OncoHelp, care împlinește 15 ani de existență

Nicolae Pop

Ziua Europeană a Parcurilor, marcată de Romsilva la Centrul de Vizitare al Parcului Național Călimani

Stefana Muresan

Mihai Daraban, președinte al CCIR pentru un mandat de cinci ani

Stefana Muresan

Untold a distribuit alimente și echipament medical în Apuseni și Maramureș

Nora Dumitrescu

Credit de 14 milioane de euro pentru viitorul Radisson Blu Cluj

Nora Dumitrescu

Grupul japonez Asahi, investiții de 22 de mil. de euro în fabricile de bere din Timișoara și Brașov

Stefana Muresan

Leave a Comment