Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Primaria Sibiu – 23 de proiecte, de peste 320 de milioane de lei, depuse la ADR Centru

Primaria municipiului Sibiu a depus 23 de proiecte, in valoare de peste 320 de milioane de lei, la ADR Centru, pentru obtinerea de finantari europene nerambursabile. Potrivit administratiei, acestea se adauga investitiilor cu finantare de la bugetul local si vizeaza domenii precum cele ale educatiei (74,39 milioane de lei), sanatatii (10,07 milioane de lei), al cresterii mobilitatii locuitorilor (203,15 milioane de lei), al crearii de spatii publice cu functiuni de agrement, odihna si sociale (23,62 milioane de lei), dar si pentru cresterea eficientei serviciilor publice (3,37 milioane de lei).

Astfel, investitiile in domeniul educational au o valoare cumulata de aproape 75 milioane de lei si vizeaza:
-Reabilitarea cladirilor a patru unitati de invatamant in vederea cresterii eficientei energetice: Liceul Constantin Noica si scolile generale 1, 21 si Radu Selejan. Contractele de finantare sunt deja semnate, iar lucrarile includ izolarea termica a fatadelor, modernizarea sistemelor de utilitati, instalarea de panouri fotovoltaice si a pompelor de caldura aer-apa pentru producerea energiei, repararea acoperisurilor si instalarea unui sistem de management si control al consumului de energie.
-Extinderea cladirilor in care functioneaza scolile Nicolae Iorga, I.L. Caragiale si Regele Ferdinand si constructia de sali de sport la scolile N. Iorga si Regele Ferdinand. Contractul pentru scoala N. Iorga se afla in etapa de precontractare, celelalte doua fiind inca in evaluare, in diverse stadii. Scopul principal al acestora este crearea de noi sali de clasa care sa elimine invatamantul in doua schimburi.
-Constructia a doua noi crese, una in cartierul Tiglari, langa gradinita nr. 36, si alta in cartierul Strand, langa scoala nr. 1, care vor crea inca 200 de locuri pentru prescolari. Contractul de finantare pentru cresa din Tiglari este in etapa de precontractare, celalalt aflandu-se, inca, in evaluare.
-Reabilitarea internatului Colegiului Tehnic Independenta, pentru a sprijini elevii care urmeaza cursurile invatamantului dual.

Printre proiectele din domeniul sanatatii, care au o valoare cumulata ce depaseste 17 milioane de lei, se afla:
-Cresterea capacitatii medicinei de urgenta pediatrica, in spatiile existente in Spitalul de Pediatrie Sibiu. Proiectul presupune reconfigurarea spatiilor destinate primirii urgentelor si modernizarea acestora, dar si dotarea corespunzatoare.
-Dotarea ambulatoriilor existente ale Spitalului de Pediatrie pentru ortopedie, chirurgie, ORL, oftalmologie, dermatologie situate pe str. G. Baritiu, nr.2 si a noilor departamente de endocrinologie si alergologie.

In domeniul cresterii mobilitatii locuitorilor sunt prevazute proiecte cu o valoare cumulata de peste 203 milioane de lei, printre care se regasesc:
-Modernizarea transportului public, inclusiv achizitia de autobuze si tramvaie.
-Crearea de coridoare favorabil deplasarii cu bicicleta pe malul Cibinului si pentru conectarea cartierului –Strand cu zona centrala si parcul Sub Arini.
-Amenajarea unui sistem automat de inchiriere a bicicletelor in regim de self-service – Sibiu Bike City -, cu 44 de centre si peste 500 de biciclete.
-Modernizarea strazii Calea Dumbravii, prima strada pe care se va introduce o banda dedicata transportului public, se vor amenaja piste pentru biciclete si se vor reabilita trotuarele, zonele verzi si locurile de parcare.

La capitolul crearii de spatii publice, s-au prevazut proiecte cu o valoare totala de 23,62 milioane de lei, printre care se afla:
-Crearea unui centru multifunctional in zona strazii Otelarilor, destinat comunitatilor marginalizate.
Crearea unui spatiu multifunctional de recreere, sport si educatie activa in cartierul Gusterita, pe strada Podului.
-Amenajarea unui parc cu o suprafata de 40.000 mp in zona cartierului Tilisca, in spatiul delimitat de strazile Preot Bacca si prelungirea strazii Sacel, prin reconversia unui vechi depozit de materiale de constructii.
-Reabilitarea energetica a trei cladiri de blocuri din Sibiu, lucrarile incluzand izolarea termica, modernizarea sistemelor de utilitati si instalarea unor sisteme inteligente de monitorizare a consumului. Acest proiect se afla in etapa de precontractare.

Pentru cresterea eficientei serviciilor publice, municipalitatea din Sibiu propune proiectul “SALT – Sibiu: Administratie de calitate, Accesibila Locuitorilor prin Tehnologie”, in valoare de 3,37 milioane de lei, care presupune, printre altele, digitalizarea arhivelor institutiei pentru un acces mai facil, solicitarea online si generarea automata a unor documente, simplificarea serviciilor de plata electronica, dar si formarea profesionala a angajatilor.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Inaugurări autostrăzi 2019 - 2022: harta României cu încă 580 kilometri de drumuri de mare viteză

Articolul următor

2018, an record pentru agricultura românească: România, pe locul trei în UE, după Franța și Germania, la producția de cereale

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share