Cluj Finante-banci Ultimele stiri

Banca Transilvania şi Bancpost au devenit o singură bancă

”Suntem bucuroşi să anunţăm că Banca Transilvania şi Bancpost au devenit o singură bancă, după fuziunea realizată cu succes în 31 decembrie 2018 şi parcurgerea unui plan ambiţios de integrare Bancpost în activitatea BT, pe parcursul a doar nouă luni.

Este un pas înainte în povestea băncii noastre, în care achiziţiile Bancpost, Victoriabank şi Volksbank România au un loc aparte. 2009 este un alt reper în istoria Băncii Transilvania pentru că modelul de business a fost adaptat contextului economic de atunci. Prima reinventare BT a avut loc în anul 2001, odată cu începerea extinderii la nivel naţional a reţelei de unităţi.

Avem curajul, experienţa şi resursele necesare pentru noi reinventări ale băncii noastre, dacă provocările economice o vor cere sau, pe de altă parte, dacă vor apărea oportunităţi pe piaţă.

Bun venit la BT!

Spunem bun venit la Banca Transilvania clienţilor şi angajaţilor Bancpost. Avem încredere că va fi o acomodare rapidă, mai ales că ambele bănci au ADN românesc şi istorie cu multe aspecte în comun. De asemenea, dorim să ducem mai departe punctele forte întâlnite la Bancpost, apreciate de clienţi şi echipă.

Responsabilitatea Băncii Transilvania faţă de clienţi, acţionari şi economie

Ştim că, fiind cel mai mare finanţator al economiei naţionale, al IMM-urilor şi al planurilor persoanelor fizice, BT are de acum înainte o responsabilitate tot mai mare faţă de cei 3 milioane de clienţi ai băncii, 10.000 de angajaţi ai Grupului Financiar Banca Transilvania, aproape 30.000 de acţionari şi faţă de economia românească. De asemenea, vom continua implicarea noastră în creşterea Victoriabank din Republica Moldova şi în consolidarea sistemului bancar din ţara vecină.

În cei 25 de ani de când a început povestea BT, Banca Transilvania a reinvestit în România, în creşterea businessului său, aproape tot profitul obţinut, reuşind astfel să susţină economia, companiile, antreprenorii şi visele românilor. Doar în ultimii 10 ani BT a creditat aproape 75.000 de companii, care la rândul lor susţin 1,3 milioane de angajaţi şi familiile lor. De asemenea, tot în ultimii 10 ani Banca Transilvania a plătit taxe la bugetul de stat de peste 3,7 miliarde lei şi a investit peste 1,1 miliarde lei în dezvoltarea activităţii.

BT este unul dintre cei mai activi susţinători ai proiectelor sociale şi educaţionale, cu o medie de 23 milioane de lei investiţi anual în sport, comunităţi şi educaţie. Suntem suporterul numărul 1 al baschetului românesc şi partenerii numărului 1 mondial în tenis, Simona Halep. Susţinem anual peste 1.000 de proiecte de implicare şi responsabilitate socială. La rândul ei, Bancpost a fost prima bancă din România privatizată integral şi un jucător activ în comunitate. Banca Transilvania va continua această direcţie şi îşi asumă responsabilitatea ca principal susţinător al dezvoltării economiei, al companiilor şi al oamenilor prin acordarea de finanţări şi contribuţia la realizarea unor planuri individuale.

Priorităţile noastre se vor întrepta şi de acum încolo spre inovaţie şi tehnologie, pentru a simplifica şi eficientiza relaţia clienţilor cu BT.

Mulţumim clienţilor noştri că sunt şi au fost alături de noi inclusiv pe parcursul acestei integrări. Îi asigurăm că lucrează cu o bancă antreprenorială, pentru care experienţa pozitivă oferită este pe primul plan.

De asemenea, mulţumim celor care au contribuit la succesul acestei achiziţii, integrări şi fuziuni: echipele BT şi Bancpost, autorităţi, consultanţi şi avocaţi. Cu toţii au făcut posibil acest moment istoric pentru Banca Transilvania şi pentru sistemul bancar românesc.

Banca Transilvania are CURAJ. Povestea BT merge mai departe”.

Horia Ciorcilă

Preşedinte, Consiliul de Administraţie

Ömer Tetik

Director General”

Related posts

Programul de migrație a șomerilor: Nord-Vestul se dezvoltă cu forță de muncă din Nord-Est

redactia

Șimleu Silvaniei are proiecte europene de 10 milioane de euro

Nora Dumitrescu

Premieră în România: Consiliul Județean Cluj preia un spital privat

Nora Dumitrescu

Dacia a demarat la uzina de la Mioveni cea mai mare extindere din ultimii 15 ani. Capacitatea anuală va depăși 400.000 de mașini

redactia

The Landmark, in administrarea Colliers

Ionut Oprea

Arad: 300 de biciclete pentru elevi, din bani europeni

Stefana Muresan

Topul clinicilor private. Serviciile medicale private, una dintre cele mai rentabile afaceri

redactia

Oboseala la români: peste 9 din 10 persoane din mediul urban suferă de ea

Ligia Voro

Vitacom Electronics încheie primul trimestru cu afaceri de 13,5 milioane lei, în creştere cu 25%

Stefana Muresan

USAMV Cluj a scos prima serie de cârnați picanți, sub brandul Gourmeticus Academicum

redactia

Universitatea de Științe Agricole din Timișoara – proiect de finanțare a noilor afaceri, valoare totală de 15,4 mil. lei

Stefana Muresan

Fără la cozi la ANCPI. Extrasul de plan cadastral se poate obţine online

Traian Dan

SJ | Cu restanțe mari la plata ratelor

Transilvania Business

Cei mai buni oameni de afaceri din Timis, premiati la Topul Firmelor

redactia

România pentru a șaptea oară la EXPO REAL München

redactia

IFM, donație de 50.000 de euro pentru Spitalul Județean Sibiu. Campania de fundraising se extinde către alte spitale

Papuc Irina

Autonet Import, cel mai mare furnizor de piese auto din România, cifră de afaceri de peste 277 mil. euro

Stefana Muresan

BNR a amânat colectarea contribuțiilor anuale la fondul de rezoluție bancară

Traian Dan

Școli din Brașov, Mureș și Sibiu, dotate și reabilitate din fonduri europene

redactia

Parc industrial în locul fermei de porci Nutripork de lângă Oradea

Traian Dan

12 hectare de noi spații verzi în valoare de 8 milioane de euro la Oradea

Traian Dan

Botoșănenii de la TEHNIC ASIST, lucrări de cca. 10 mil. euro la Colibița

Stefana Muresan

UMF Tîrgu Mureș, rol important în formarea specialiștilor

Stefana Muresan

Orase durabile – Cum pregătim tranziția ?

Stefana Muresan

Leave a Comment