Transilvania Business
Energie Ultimele stiri

Turbinele eoliene, principala sursă de energie a țării

Energia eoliană este pe primul loc în topul surselor de electricitate, vineri dimineaţă, cu o pondere de aproximativ o treime din totalul producţiei la nivel naţional, potrivit datelor postate pe site-ul Transelectrica.

Mai exact, la ora 10:15, energia eoliană asigura 27,4% din totalul producţiei, cu 2.450 de MW. Cea mai mare pondere a energiei eoliene în această dimineaţă s-a înregistrat la ora 6:25, când au funcţionat 2.720 de MW, acoperind 34% din total.

La ora 10:15, consumul de energie electrică ţării era de 8.297 de MW, iar producţia, de 8.905 MW, diferenţa fiind exportată, anunță Agerpres.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, vineri dimineaţă, o avertizare nowcasting cod galben de vânt puternic pentru zona de litoral a judeţelor Constanţa şi Tulcea, regiune unde sunt concentrate cele mai multe parcuri eoliene de pe teritoriul României.

Codul galben este valabil până la ora 14:00. În zonele avertizate, se vor semnala intensificări ale vântului care vor atinge viteze de 65 – 80 km/h la rafală.

Comentarii

Comentarii

Related posts

SEE Property Forum 2018, 29th of March, Radisson Blu

Ionut Oprea

Școala duală, peste universități, în Timișoara

redactia

Grand Hotel Italia, afaceri de 28 mil. lei, plus 23%

Stefana Muresan

Comentarii

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More