Transilvania Business
Fonduri Europene Ultimele stiri

Corina Crețu anunță o miză de 373 miliarde de euro chiar în mandatul României la șefia UE

Corina Crețu a declarat, joi, că, în calitate de Comisar European pentru Politică Regională, este în mod special interesată ca în perioada în care România deține Președinția, Consiliul să încheie un Acord privind Cadrul Financiar Multianual pentru perioada 2021-2027.

”În calitate de Comisar European pentru Politică Regională, sunt în mod special interesată ca în perioada în care România deține Președinția, Consiliul să încheie un Acord privind Cadrul Financiar Multianual pentru perioada 2021-2027. Sper sincer că propunerea Comisiei Europene să fie acceptată de Parlamentul European înaintea alegerilor europarlamentare. Orice întârziere în adoptarea Bugetului, va aduce cu sine întârzieri în implementarea proiectelor realizate cu fonduri europene în toate statele membre”, a scris pe Facebook Corina Crețu.

Ea a apreciat că, în ceea ce privește politică de coeziune, cu un buget de 373 miliarde de euro pentru perioada 2021-2027, această va rămâne principala sursă de investiții în perioada de după 2020, 80% din aceste resurse urmând să fie investite prin proiecte de calitate în regiunile cel mai puțîn dezvoltate.

”Comisia Europeană a propus că ”Produsul Intern Brut pe cap de locuitor” să rămână principalul indicator de alocare a resurselor Bugetului European, fapt care va aduce cu sine creșterea alocațiilor în țările care au cea mai mare nevoie de investiții, ca România, Bulgaria, Grecia, Italia sau Spania. Sunt mândră că, în ciuda tuturor provocărilor, am reușit, împreună cu colegii mei din Comisie, ca politica de coeziune să aibă cea mai mare alocare în viitorul Buget, pentru a nu lăsa nici o regiune și nici un cetățean fără șanse de dezvoltare. Sper sincer că Președinția Română să încheie acordul asupra Bugetului cât mai curând posibil, astfel încât investițiile programate pentru perioada financiară următoare să înceapă a fi realizate încă de la 1 ianuarie 2021, în beneficiul românilor și al tuturor cetățenilor europeni. Mult succes”, a conchis Corina Crețu.

Comentarii

Comentarii

Related posts

Fraţii Buzoianu, bloc cu 8 etaje pe platforma industrială a fostei fabrici Feleacul din Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Patronul Multicom, Gavril Iepure, vres să ridice un complex rezidențial-comercial în Zalău

redactia

Construcții SA Sibiu, Eldiclau SRL Craiova, UTI Grup, Porr Construct SRL București și asocierea Hidroconstrucția și AGAT Prodex SRL – ofertă pentru construția noului terminal al aeroportului din Timișoara

Stefana Muresan

Comentarii

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More