Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Nouă maternitate la Timişoara din fonduri transfrontaliere, investiție de 12.5 milioane de euro

Consiliul Judeţean Timiş a atras 12,5 milioane de euro, bani din fonduri transfrontaliere cu parteneri din Ungaria, pentru construcţia unei noi maternităţi. Aici va funcţiona şi prima clinică de fertilizare in vitro dintr-un spital de stat din România, se arată în proiect, informează news.ro.

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra (PSD), a declarat pentru News.ro că până în primăvara se va semna contractul final de finanţare a noii maternităţi.

“Până în martie 2019 avem obligaţia şi termenul de a depune studiul şi de a semna contractul de finanţare final pentru proiectarea şi execuţia investiţiei”, a declarat Dobra.

Proiectul noii maternităţi înfăţişează o clădire cu patru etaje.

Banii pentru construirea maternităţii vin pe un proiect transfrontalier, cu Ungaria, mai exact un parteneriat între Spitalul Judeţean Timişoara şi Clinica Pediatrică din Szeged: “Copii fără frontiere – Proiect European transfrontalier RO-HU de îmbunătăţire a serviciilor medicale”.

Suprafaţa noii maternităţi va fi de 5.000 de metri pătraţi, iar costurile se ridică la 12,5 milioane de euro.

În noua clădire, spaţiul va fi împărţit în patru: “curat, murdar, intermediar şi neutru”, pentru a reduce riscul de infecţii nosocomiale şi pentru a mări eficienţa actului medical.

Datorită proximităţii Unităţii de Primiri Urgenţe, se va realiza o interconectare între Clinica de Obstetrică-Ginecologie şi departamentele Spitalului Judeţean. De asemenea, va fi posibilă utilizarea transportului cu salvări de la maternitate până la UPU sau de la Urgenţe până la noua maternitate.

Va avea 124 de paturi, cu 30 mai multe decât cele care deservesc în prezent Maternitatea Bega.

Totodată, personalul medical va lucra cu echipamente noi, performante, care vor fi achiziţionate în cadrul proiectului. În noua maternitate va exista şi iluminat inteligent, bazat pe controlul luminii pentru pacienţi.

Conform proiectului, în noua maternitate va funcţiona şi prima clinică din România de fertilizare in vitro într-un spital de stat.

Dacă totul decurge conform planurilor, noua maternitate din Timişoara ar putea fi finalizată în 2021.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Primul parc agroindustrial din Moldova, salvat de la eșec, devine pol agricol al regiunii. TransAgropolis, în plin proces de extindere

Articolul următor

Salina Turda a înregistrat un nou record de turiști, de aproape 690000: numărul ar putea crește în acest an

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share