Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Arhitectul Șerban Țigănaș: România rămane atractivă atât privită din interior, cât și din exterior

Piata constructiilor din Romania se va inscrie, din nou, pe un trend de scadere in 2019, in timp ce evolutia sectorului din 2020-2024 va depinde fundamental, mai ales in ultima parte a perioadei, cea in care s-ar putea concretiza proiectele, de contextul politic din Romania (guvernare si administratii locale), conform opiniei arhitectului Serban Tiganas, presedintele companiei clujene de arhitectura si proiectare Dico si Tiganas si cel care a condus OAR timp de 8 ani.

“Sunt convins ca sectorul constructiilor este extrem de dependent de situatia politica din Romania, starea actuala fiind defavorabila. Din perspectiva nevoilor care genereaza piata, insa, Romania ramane atractiva atat privita din interior, cat si din exterior, fiind nedezvoltata la niciunul dintre capitolele locuinte, cladiri de productie, cladiri comerciale, cladiri publice si infrastructura. Daca, insa, privim dinspre starea si evolutia localitatilor, constatam existenta catorva, putini, poli regionali de dezvoltare si un mare numar de localitati care sunt in prag de implozie demografica, care nu atrage dezvoltare. Cred ca vom asista destul de curand la o incetinire vizibila a dezvoltarii, generata in primul rand de declinul demografic si mai ales de cel al fortei de munca de toate tipurile”, a explicat Serban Tiganas, potrivit agendaconstructiilor.ro.

In 2018, biroul de proiectare Dico si Tiganas a avut o evolutie buna, perspectivele pentru 2019 fiind favorabile, iar business-ul in linie cu realizarile de anul trecut, notează sursa citată.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

O nouă companie aeriană operează zboruri spre și dinspre Germania, de pe Aeroportul Timișoara

Articolul următor

Un bistrițean de 23 de ani, absolvent al UBB, cel mai tânăr angajat al Ministerului Economiei din Franța

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share