Cluj Real Estate Ultimele stiri

Arhitectul Șerban Țigănaș: România rămane atractivă atât privită din interior, cât și din exterior

Piata constructiilor din Romania se va inscrie, din nou, pe un trend de scadere in 2019, in timp ce evolutia sectorului din 2020-2024 va depinde fundamental, mai ales in ultima parte a perioadei, cea in care s-ar putea concretiza proiectele, de contextul politic din Romania (guvernare si administratii locale), conform opiniei arhitectului Serban Tiganas, presedintele companiei clujene de arhitectura si proiectare Dico si Tiganas si cel care a condus OAR timp de 8 ani.

“Sunt convins ca sectorul constructiilor este extrem de dependent de situatia politica din Romania, starea actuala fiind defavorabila. Din perspectiva nevoilor care genereaza piata, insa, Romania ramane atractiva atat privita din interior, cat si din exterior, fiind nedezvoltata la niciunul dintre capitolele locuinte, cladiri de productie, cladiri comerciale, cladiri publice si infrastructura. Daca, insa, privim dinspre starea si evolutia localitatilor, constatam existenta catorva, putini, poli regionali de dezvoltare si un mare numar de localitati care sunt in prag de implozie demografica, care nu atrage dezvoltare. Cred ca vom asista destul de curand la o incetinire vizibila a dezvoltarii, generata in primul rand de declinul demografic si mai ales de cel al fortei de munca de toate tipurile”, a explicat Serban Tiganas, potrivit agendaconstructiilor.ro.

In 2018, biroul de proiectare Dico si Tiganas a avut o evolutie buna, perspectivele pentru 2019 fiind favorabile, iar business-ul in linie cu realizarile de anul trecut, notează sursa citată.

Related posts

Germanii de la Kathrein vor produce la Timişoara antene 5G pentru operatori din Europa şi America

redactia

Tineri antreprenori: Mihaela Bogdan, afacere cu produse cosmetice 100% naturale.

Ionel Albu

BEI acordă Transgaz un credit de 50 de mil. de euro pentru BRUA

Stefana Muresan

Leave a Comment