Agricultura Ultimele stiri

Importantă sumă de bani în 2019 pentru agricultorii și crescătorii de animale

Fermierii și crescătorii de animale vor primi sume bune de bani pentru dezoltarea afacerilor. Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale acordă pentru sectorul zootehnic 162, 52 milioane de euro și pentru cel vegetal 105,94 de milioane de euro, pentru anul de cerere 2018.

Astfel, plăţile pentru ajutoarele naţionale tranzitorii în sectorul zootehnic care se acordă pentru anul de cerere 2018 sunt de 162,52 milioane euro (758 milioane lei), bani care se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul aprobat Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pe anul 2019.

Din suma totală, 22,22 milioane euro sunt pentru schema decuplată de producţie, specia bovine, în sectorul lapte, iar 93,41 milioane euro pentru schema decuplată de producţie, specia bovine, în sectorul carne, în timp ce 46,87 milioane euro sunt pentru schema cuplată de producţie, speciile ovine/caprine.

De asemenea, plafoanele maxime ale ajutoarelor naţionale tranzitorii în sectorul vegetal pentru culturile amplasate pe teren arabil şi pentru alte culturi se vor acorda pentru anul de cerere 2018, în limita sumei de 105,94 milioane euro (echivalentul a 494,1 milioane lei), ce se vor asigura tot de la bugetul de stat, prin bugetul aprobat Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pe anul 2019.

Suma va fi distribuită astfel: 102,36 milioane euro, pentru culturile amplasate pe teren arabil; 6.600 euro pentru in pentru fibră şi cânepă pentru fibră; 1,65 milioane euro pentru tutun; 100.800 euro pentru hamei; 1,81 milioane euro pentru sfeclă de zahăr.

Culturile amplasate pe teren arabil sunt: grâu, secară, orz, orzoaică, porumb boabe, sorg, orez şi alte cereale; mazăre, fasole şi alte leguminoase pentru boabe; cartofi, sfeclă de zahăr, rădăcinoase furajere şi alte rădăcinoase; plante industriale (in pentru fibră, cânepă pentru fibră); plante uleioase (floarea-soarelui, rapiţă, soia boabe, in pentru ulei); alte plante industriale: tutun, plante medicinale şi aromatice; legume: tomate, ceapă, usturoi, varză albă, ardei, pepeni verzi şi galbeni şi alte legume; furaje verzi în teren arabil; căpşunerii; loturi semincere; alte culturi amplasate pe teren arabil, inclusiv în sere şi solarii.

Related posts

Platforma industrială a Zalăului devine comercială

Nora Dumitrescu

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri acordă sprijin companiilor şi sectorului financiar prin preluarea parţială a riscurilor de credit

Papuc Irina

[Enjoy Transylvania!] 10 reasons to visit Maramureș

Transilvania Business

Concertele Classic Unlimited încep o nouă călătorie prin țară la sfârșitul lunii octombrie

Ligia Voro

Draxlmaier, cel mai mare angajator din Satu Mare, și-a reluat activitatea

Traian Dan

FOTO: Ceragrim Ungheni, Mureș – După 25 de ani

Ligia Voro

Mugur Isărescu: Sistemul bancar românesc este solid și funcționează peste mediile europene

Traian Dan

Comisia Europeană: internetul este suprasolicitat

Nora Dumitrescu

Amar pentru mierea românească

Traian Dan

Prime Kapital va construi un centru comercial pe terenul fostei fabrici Armătura Zalău

redactia

Zalăul a accesat proiecte europene de 100 de milioane de euro

Nora Dumitrescu

Studiul de fezabilitate pentru Complexul Sportiv de la Oradea, aprobat de CL

Traian Dan

Caravană de promovare a roboticii în județul Sălaj

Nora Dumitrescu

Băutură produsă în Satu Mare, vândută cu 2000 de euro în străinătate. Este ambalată cu fir din aur

redactia

349.425,907 mii lei, subvenția la motorină

Stefana Muresan

Constantin Pogăcean: „Va fi o restartare, important e să nu vină altcineva să ne fure startul”

Transilvania Business

POZITIV TB: Adrian Farcaș – „Aceste crize eu le văd ca pe niște oportunități în dezvoltarea de produse și acapararea de piețe noi”

Traian Dan

Ziua Studentului la fabrica Bosch din Blaj

Ligia Voro

Furgoane de marfă, transformate în autospeciale pentru situații de urgență într-o fabrică din Cluj. Deltamed țintește să devină cel mai apreciat carosier din Europa de Est

redactia

Alexandra Crivineanu, noul director de dezvoltare și marketing în cadrul RMN – Diagnostica

redactia

”Oscar” în zona medicală, din Cluj în Transilvania

Stefana Muresan

Fermierii campioni la porumb din județele Alba și Sibiu

redactia

Reportaj Autostrada Sibiu-Pitești. Optimism pe șantierul Sibiu-Boița: „Stadiul fizic al lucrărilor, aproape dublu față de estimarea inițială”

Ion Surdu

Șapte oraşe din Europa vor învăţa de la Alba Iulia cum și-a construit strategia de brand

redactia

Leave a Comment