Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Orădenii se vor încălzi cu energie geotermală. ANRM a emis licența de exploatare

Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM) a emis în favoarea municipiului Oradea licenţa de explorare a apei geotermale din zăcământul oraşului. Până acum, această apă geotermală a fost explorată doar de un operator privat. Astfel, Municipiul Oradea se află acum printre primele administraţii locale care deţin acest tip de licenţă.

Conform capital.ro, lucrările efective ar urma să înceapă în primăvara sau vara acestui an. Proiectul e limitat, geografic, de străzile Constantin Noica, Nufărului şi Bumbacului – Morii şi afectează 13.600 de orădeni. Proiectul include patru puţuri, două de extracţie şi două de reinjecţie, din care unul nou, de extracţie, se va fora în strada Meiului, în spatele bisericuţei din strada Nufărului, la o adâncime de 2.900 m.

Al doilea foraj este pe strada Depozitului, în gestionarea Transgex, acolo unde se va amenaja şi staţia geotermală în care va ajunge apa extrasă din cele două foraje. Sunt două puţuri de reinjecţie, unul pe strada Peneş Curcanul, al Transgex, şi unul în zona pasajului Ciheiului, lângă Centură.

În valoare de 19 milioane euro, proiectul prevede şi construirea unei reţele noi de termoficare, în lungime de 15 km. Cele 7 puncte termice care deservesc azi zona ar urma să fie dezafectate şi înlocuite cu module termice în fiecare scară de bloc, 276 în total.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cluj-Napoca: Cum vor schimba spaniolii malurile Someşului

Articolul următor
SmartDreamers

România aşteaptă investiţii străine în valoare de 2,5 mld. euro care vor genera 24.000 de noi locuri de muncă

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share