Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

România aşteaptă investiţii străine în valoare de 2,5 mld. euro care vor genera 24.000 de noi locuri de muncă

SmartDreamers

România va beneficia de proiecte de investiţii în valoare de aproximativ 2,5 miliarde de euro, care ar urma să creeze 24.000 de noi locuri de muncă, potrivit estimărilor InvestRomania, agenţia din cadrul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat care promovează România ca destinaţie de investiţii şi atrage investitorii străini, scrie zf.ro.

„Noile proiecte de investiţii anunţate până în prezent pentru anul 2019 sunt în domeniile auto şi com­ponente auto, IT, servicii financiare şi outsourcing. Obiectivul strategic pentru 2019 este creşterea volumului de investiţii străine, în special din zona non-UE (Asia, America, Africa, Orientul Mijlociu)“, a spus Paula Pîrvănescu, secretar de stat în cadrul InvestRomania – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antre­prenoriat, potrivit sursei citate.

În primele zece luni din 2018, valoarea investiţiilor străine din România a fost de 4,55 mld. euro, în creştere cu 8% faţă de perioada similară din 2017, arată cele mai recente date disponibile ale Băncii Naţio­nale. Industria auto, sectorul IT şi centrele de servicii suport au fost domeniile care au atras cele mai multe investiţii noi. Totodată, la finalul lunii octombrie a anului trecut efectivul de angajaţi a ajuns la 4,94 milioane de persoane, în creştere cu 96.400 de salariaţi de la începutul anului.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Orădenii se vor încălzi cu energie geotermală. ANRM a emis licența de exploatare

Articolul următor

Autostrada Sibiu – Pitești, investiție de 3,34 miliarde de euro : A fost emis acordul de mediu, documentul care deblochează cel mai important proiect rutier al României

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share