Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Sibiul, sub semnul Uniunii Europene și a Europei în 2019

În 2019, Sibiu va sta sub semnul Uniunii Europene și a Europei. În mod clar, evenimentul anului și nu numai pentru orașul Sibiu este cel care se va desfășura pe 9 mai 2019, respectiv Summit-ul UE.

Summit-ul UE de la Sibiu, din 9 mai 2019, este cel mai mare eveniment internațional găzduit de oraș în întreaga sa istorie. Se estimează că între 2.000 și 3.000 va fi numărul persoanelor care vor face parte din cele 36 de delegații oficiale așteptate la Sibiu, dintre care 27 vor însoții șefi de state și de guverne, potrivit turnulsfatului.ro. Totodată, se estimează că aproape 1.000 de jurnaliști vor veni aici, pentru a relata despre summit-ul organizat pentru a repune în discuție modul de funcționare al Uniunii Europene, după ieșirea Marii Britanii.

Efectiv, întrunirea liderilor Uniunii Europene la Sibiu, pentru a discuta despre viitorul construcției comunitare după Brexit, va avea loc în curtea interioară a Primăriei Sibiu, aflată în curs de amenajare. Cu toate acestea, este de așteptat ca o serie întreagă de alte evenimente colaterale (conferințe, ateliere de lucru etc) să se desfășoare în preajma centrului istoric și în celelalte două zile din preajma Summit-ului. În plus, cu ocazia preluării președinției Consiliului UE de către România, la Sibiu vor mai fi organizate și alte întâlniri diplomatice, dar de anvergură mai redusă decât cea a Summit-ului.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Un simbol al Timișoarei întră în reabilitare, la 62 de ani de la construire

Articolul următor

Taxă pentru turiştii care vizitează Clujulul, pentru promovarea orașului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share