Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cehii de la Penta Investments, deținătorii Sensiblu, cumpără jumătate din farmaciile Belladonna

Deținătorii grupului de farmacii Sensiblu intenționează să cumpere jumătate din rețeaua unui concurent de pe piață. Belladonna a anunțat că vinde jumătate din farmaciile deținute, iar tranzacția se va parafa numai după ce Consiliul Concurenței își va da avizul.

Sensiblu este deținută începând de anul trecut de compania cehă Penta Investments, care a cumpărat în 2018 grupul A&D Pharma, din care fac parte farmaciile Sensiblu. Cehii vor să cumpere 4-50 de farmacii Belladonna, grup deținut de oamenii de afaceri Florin şi Alina Gheorghiţă.

„Suntem interesaţi să vindem jumătate din farmacii, fapt pentru care am iniţiat discuţii cu mai mulţi potenţiali cumpărători. În momentul în care tranzacţia va fi perfectată şi aprobată de Consiliul Concurenţei, o vom putea face publică. Păstrăm restul de farmacii şi brandul Belladonna”, a declarat pentru zf.ro Florin Gheorghiţă.

Sensiblu are o reţea naţională de circa 650-700 de farmacii.

Lanţul de farmacii Belladonna, înfiinţat în 2001, a raportat afaceri totale de 185 de milioane de lei în 2017 cu două companii – General Next Pharm SRL şi Action C Prod Impex SRL, profit de 0,4 milioane de lei şi datorii de 53 mil. lei în total, potrivit datelor Ministerului Finanțelor.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Una dintre cele mai puternice femei de afaceri din România vrea să aducă învățământul românesc în top 10 european

Articolul următor

Lucrările de transformare a râului Bega în curs navigabil până la granița cu Serbia încep în acest an. Investiție totală de 14 mil. euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share