Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Compania Națională de Investiții, peste 550 de obiective în lucru

Compania Nationala de Investitii (CNI) avea in lucru, la 31 decembrie 2018, peste 550 de obiective de investitii, aflate in diverse stadii privind documentatia in vederea promovarii indicatorilor tehnico-economici, potrivit datelor incluse in Raportul de Activitate din perioada octombrie 2017 – ianuarie 2019 al MDRAP, scrie agendaconstrutiilor.ro.

Printre acestea se afla finantarea a 30 de camine studentesti cu 10.244 de locuri de cazare pentru 30 de institutii de invatamant superior de stat, din 13 orase cu centre universitare. In acest moment, sunt contractate serviciile de proiectare pentru 16 proiecte din cele 30, astfel incat sa fie avizati indicatorii tehnico-economici si, ulterior, sa fie demarata procedura de achizitie publica pentru lucrarile de executie, conform CNI.

Tot in etape pregatitoare se afla investitii majore, precum Stadionul Dinamo (necesar infrastructurii Euro2020), salile polivalente de la Timisoara, Suceava si Turda (judetul Cluj), patinoarul artificial de la Gheorghieni (Harghita), consolidarea, reabilitarea si extinderea sediului Serviciului de Ambulanta Bucuresti – Ilfov, relocarea Spitalului Agrippa Ionescu din Bucuresti), consolidarea pavilionului administrativ al ISU Dolj din Craiova, reabilitarea si consolidarea Colegiului National Carol I si Opera Romana din Craiova, dar si construirea sectiei de psihiatrie la Spitalul Judetean Alba Iulia.

Potrivit aceluiasi raport, la finele anului trecut CNI avea incluse in finantare 484 de obiective, din care 76 au fost finalizate, in 2018 incheind 145 de contracte privind noi obiective de investitii. Astfel, in acest moment, sunt contractate si aflate in diferite etape de implementare 295 de obiective de investitii in urmatoarele domenii:

-Sportiv: 67 de sali de sport; 7 complexuri sportive (inclusiv 3 dintre stadioanele necesare infrastructurii Euro2020: Steaua (foto), Arcul de Triumf, Rapid); 9 bazine de inot;
-Sanatate: 7 unitati sanitare din mediul urban;
-Cultural: 130 de asezaminte culturale; 4 institutii de invatamant superior de stat; 1 reabilitare de sala de cinematograf;
-Social si domeniul justitiei: 10 obiective privind infrastructura de justitie; 22 alte tipuri de obiective; 26 de obiective privind lucrari in prima urgenta; un proiect de reabilitare de bloc de locuinte din zone defavorizate; 11 sisteme integrate de apa si canalizare.

Pe langa obiectivele finalizate si aflate in diferite stadii de implementare, cuprinse la finantare sunt si 113 obiective de investitii aflate in procedura de achizitie publica, in domeniile:

-Sportiv: 29 de sali de sport, 3 complexuri sportive, 4 bazine de inot;
-Cultural: o institutie de invatamant superior, 48 de asezaminte culturale, doua sali de cinematograf;
-Sanatate: 5 unitati sanitare;
-Social si justitie: doua obiective privind infrastructura de justitie, 7 alte tipuri de obiective, 12 lucrari in prima urgenta.

CNI a beneficiat, in anul 2018, de un buget in cuantum de 386,81 milioane de lei, la finalul anului 2018 fiind decontate fonduri de 364,5 milioane de lei (94,23% din total).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

La fiecare trei minute un proiect este depus pe aplicaţia Start-Up Nation 2018. Tinerii stau treji nopţile numai să-şi facă propria afacere pe banii statului

Articolul următor

Americanii modernizează Baza aeriană de la Câmpia Turzii. Investiții de 35 de milioane de dolari

Citește și:
Citeste mai mult

Praznicul de Pită Nouă la Pecica

Locuitorii din Pecica – Arad continuă tradiția şi se bucură de recolta din acest an printr-o sărbătoare a…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
0
Share