Ultimele stiri

Made in România. Ce materiale promoționale și cadouri vor primi oficialii europeni care vor participa la reuniunile prezidate de România

România va oferi, pe durata mandatului în care va deține Președinția Consiliului Uniunii Europene, tuturor membrilor delegațiilor statelor membre sau instituțiilor europene care vor participa la reuniunile formale de la sediile Consiliului UE materiale promoționale și cadori, ce reprezintă emblema fiecărui stat care preia această responsabilitate o dată la șase luni.

Eșarfele și cravatele, căci despre ele este vorba, vor fi oferite participanților la evenimentele organizate de misiunile diplomatice ale României în statele membre ale Uniunii Europene sau state terțe, anunță Elle.ro.

Acestea vor fi diferențiate în funcție de nivelul la care sunt organizate reuniunile: la nivel de șef de stat și/ sau de guvern, miniștri/ comisari europeni, ambasadori, experți și presă.

Cravatele și eșarfele au devenit din ce în ce mai prezente și o componentă distinctă a setului de cadouri oferit de statul membru care deține Președinția Consiliului Uniunii Europene.

Cravatele și eșarfele oferite de Președinția română la Consiliul UE celor care vor lua parte la reuniunile și evenimentele ce se vor desfășura pe durata mandatului nostru sunt confecționate din mătase, modelul ales reinterpretând motivele tradiționale românești, făcând trecere de la valorile populare la elementele de design modern.

Eșarfele și cravatele au o cromatică în ton cu elementele cromatice ale Uniunii Europene (în nuanțe de bleumarin și albastru), iar elementele decorative sunt inspirate, evident, din motivele specifice portului popular românesc, ducându-ne cu gândul la forme vegetale stilizate (pe care le regăsim cel mai adesea pe ii).

Pentru a contrasta, în cromatica eșarfelor se regăsește și culoarea roșie ( o culoare a vieții, renașterii și iubirii), albastrul fiind formă de reprezentare cromatică a spiritualității, cerului și apei.

Related posts

CCIFER : Majorarea salariului minim fără studiu de impact in prealabil va afecta major companiile, în special cele mici si mijlocii

redactia

UVT, premiată pentru integritate, bună guvernanță și responsabilitate socială

Stefana Muresan

CJ Sibiu: Hotărâre pentru dezvoltarea Aeroportului Internațional Sibiu – reduceri pentru companiile aeriene și redeschiderea unor rute suspendate

Papuc Irina

Leave a Comment