Transilvania Business
Agricultura Industrie Ultimele stiri

Albalact a intrat cu laptele Zuzu pe piaţa produselor bio

Albalact a intrat pe categoria laptelui bio cu brandul Zuzu, pariind astfel pe o categorie care începe să câştige tot mai mult teren într-o industrie estimată la un miliard de euro anual. Astfel, Albalact intră pe un segment unde sunt mai sunt prezenţi şi alţi jucători importanţi precum Olympus, Napolact (FrieslandCampina), LaDorna sau Monor. De asemenea, şi Covalact, companie cu acelaşi proprietar ca Albalact, a intrat anul trecut pe piaţa lactatelor bio, scrie zf.ro.

Albalact a ajuns la o cifră de afaceri de 590 de milioane de lei (128 mil. euro), în creştere cu aproape 12% faţă de anul precedent. Grupul Albalact a fost cumpărat de către Lactalis în urmă cu doi ani, prin această achiziţie grupul francez adjude­cându-şi poziţia de lider pe piaţa locală de lactate. La scurt timp, a urmat achiziţia Covalact, un alt jucător important de pe piaţă.

De altfel, francezii au intrat în România acum circa un deceniu tot printr-o achiziţie, cea a LaDorna, de la omul de afaceri Jean Valvis. În urma acestui proces de achiziţii început în 2008 cu brandul creat de Jean Valvis, Lactalis ajunge la o cifră de afaceri cumulată de peste 250 de milioane de euro în 2017.

Comentarii

Comentarii

Related posts

9 SOLUȚII PENTRU UN ORAȘ INTELIGENT, DEZVOLTATE ÎN CADRUL HACKATHONULUI CODE4CLUJ 2018

Stefana Muresan

Elvețienii de la CICOR, cu peste 700 de angajați, relocare în Zona Industrială Arad Vest

redactia

Mihai Daraban: Măsurile de supraimpozitare, o lovitură la adresa stabilității economice

redactia

Comentarii

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More