Finante-banci Sibiu Ultimele stiri

Sibiul, viitoarea Regiune Gastronomică Europeană, va beneficia de o finanţare europeană de 160.000 de euro

Sibiul, viitoarea Regiune Gastronomică Europeană din 2019, va primi, timp de doi ani de zile, o finanţare europeană de 160.000 de euro, bani cu care gastronomia va fi integrată în Strategia de dezvoltare a judeţului, potrivit unui comunicat de presă.

“Noile măsuri cu care vom completa strategia se vor elabora cu sprijinul consorţiului care gestionează programul, prin implicarea unui grup larg de factori de interes din domeniul turismului, sănătăţii publice, alături de IMM-uri şi autorităţi publice locale. Ce obiceiuri alimentare ne dorim în judeţ şi cum vrem să ne dezvoltăm prin gastronomie sunt întrebări la care vom răspunde multi-sectorial”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Daniela Cîmpean.

Turismul gastronomic din Europa este în continuă creştere. Pentru ca turiştii să aibă o experienţă culinară plăcută la Sibiu, Consiliul Judeţean va pune în aplicare şapte planuri de acţiune, convenite în ţări ca Olanda, Finlanda, Spania, Irlanda, Ungaria şi Grecia.

“Nevoia la care răspunde proiectul ţine de lipsa politicilor publice adecvate. Gastronomia poate avea un serios impact pozitiv asupra dezvoltării locale. Dovadă este trendul în creştere de care se bucură turismul gastronomic în Europa – aproape jumătate dintre turişti doresc în ziua de azi să aibă experienţe culinare în călătoriile lor. Cu toate acestea, regiunile gastronomice se lovesc de dificultăţi serioase cum ar fi pierderea caracterului unic al gastronomiei locale din cauza globalizării, cu alimente standardizate produse în masă, sau din cauză că nu protejăm gastronomia ca patrimoniu cultural. Cei 9 parteneri ai proiectului au realizat că sprijinul din partea statului trebuie să se traducă prin politici publice locale şi regionale adecvate. Prin cooperarea internaţională a partenerilor se vor produce 7 planuri de acţiune, fiecare partener îmbunătăţindu-şi instrumentele de politici publice, ceea ce va conduce la revigorarea economică a sectorului agroalimentar şi gastronomic în regiunile participante în proiect, din Olanda, Finlanda, Spania, Irlanda, Ungaria, Grecia şi România”, se arată în comunicatul de presă.

Institutul Internaţional de Gastronomie, Cultură, Arte şi Turism (IGCAT) – instituţia ce coordonează Platforma Regiunilor Gastronomice Europene – a anunţat finanţarea cu 1,8 milioane de euro, de către Comisia Europeană, prin programul INTERREG a unui proiect ce implică mai multe regiuni care au purtat sau vor purta titlul de Regiune Gastronomică Europeană, inclusiv Sibiul. Proiectul se intitulează “Regiunile gastronomice europene consolidate prin protejarea şi stimularea patrimoniului cultural culinar, prin crearea de noi locuri de muncă şi creştere economică – EUREGA” şi va asigura includerea şi recunoaşterea alimentaţiei şi gastronomiei la nivelul politicilor locale şi regionale cum ar fi strategiile de dezvoltare.

Judeţul Sibiu este primul din ţară care va fi în 2019 Regiune Gastronomică Europeană.

Related posts

Investiție într-un lac destinat pescuitului la păstrăv în Cluj

Nora Dumitrescu

265 de elevi au învățat programare de la voluntari din domeniul IT

Ligia Voro

#Viața după COVID-19. Chestionar pentru un set de soluții pentru mediul de afaceri

Traian Dan

POZITIV TB: Mihai Tătăran, manager general Avaelgo – „Analizăm cum va arăta lumea și investim în produse noi ce vor putea fi vândute în 6-12 luni din momentul acesta”

Ion Surdu

Americanii de Sykes aduc încă 112 oameni în Sigma Center

Nora Dumitrescu

Academia Micilor Developeri oferă o soluție completă de business pentru investitorii în educația IT

Ligia Voro

Universitatea din Sibiu a inaugurat două noi laboratoare: investiție a celui mai mare angajator din oraș

Papuc Irina

UMFST din Târgu Mureș – într-o nouă clasificare mondială de prestigiu

Ligia Voro

CBRE a consiliat Regus pentru deschiderea unui nou centru în Sun Plaza, București

Papuc Irina

De la transport, la real estate. Nouă divizie Van Wijk la Cluj

Nora Dumitrescu

Cum a ajuns o companie românească la un nivel de invidiat în business-ul feroviar

Stefana Muresan

Primăria Oradea restaurează statuia lui Emanuil Gojdu

Stefana Muresan

UVT, între cele mai bune 1396 universităţi din 92 de ţări din lume

Ligia Voro

Aeroportul Oradea a fost tranzitat de 220.000 de pasageri în 2018

redactia

Ciocolatierul din Sâncraiu. Cel mai dulce proiect pe Startup Nation

Stefana Muresan

Elite în business. Județul Mureș. Ranking 26: Mirdatod, ambasadorul gustului natural și sănătos al Văii Gurghiului

Transilvania Business

2.000 de viziere au ajuns la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu

Ion Surdu

După preluarea Bancpost, Banca Transilvania, la un pas de prima poziție

Stefana Muresan

Afacere din pielărie. Un antreprenor din Brașov confecționează accesorii din piei exotice și are clienți din India și America

Ion Surdu

„Digitalizarea României începe să se descentralizeze”. Prima discuție despre crearea centrelor de inovare digitală

Ion Surdu

Aqua Park și bază sportivă pentru fotbalul de performanță, la Cluj-Napoca

Stefana Muresan

CFR SA, proiect finanțat din fonduri europene

Stefana Muresan

Industria dezvoltatorilor de jocuri video din România anunță angajări și continuă să crească

Ion Surdu

MT: Trei coridoare, inclusiv secţiunea Târgu Mureş – Târgu Neamţ, vor face legătura Moldova – Transilvania – Europa Centrală

Stefana Muresan

Leave a Comment