Antreprenori București Ultimele stiri

Programul și prioritățile MMACA în perioada Președinției Consiliului Uniunii Europene

Ștefan-Radu Oprea, ministrul pentru mediul de afaceri, comerț și antreprenoriat, va fi implicat într-o serie de nouă evenimente la nivel înalt, în cele șase luni ale mandatului României la Președinția Consiliului Uniunii Europene, se arată într-un comunicat al Biroului de presă al ministerului.

 

Prioritățile în domeniul politicii comerciale vor fi prezentate în cadrul Comisiei pentru Comerț Internațional a Parlamentului European la data de 23 ianuarie 2019, eveniment succedat de reuniunea informală, la București, a Consiliului Afaceri Externe în format Comerț, găzduită de ministrul Ștefan-Radu Oprea în perioada 21-22 februarie 2019. Reuniunea formală a Consiliului Afaceri Externe în format Comerț va avea loc la Bruxelles, la data de 28 mai 2019.

O altă reuniune la nivel ministerial găzduită de către ministrul pentru mediul de afaceri, comerț și antreprenoriat va fi reuniunea formală a Consiliului Spațiului Economic European (20 mai 2019), precedată de un eveniment la nivel înalt privind Spațiul Economic European.

De asemenea, la București vor fi găzduite reuniunile Ambasadorilor SMEs Envoy (18-19 martie 2019) și Forumul de afaceri Parteneriatul Estic (11 iunie 2019), iar, la Geneva, va avea loc un working lunch privind antreprenoriatul, e-commerce și tehnologii avansate pentru IMM-uri, în parteneriat cu Organizația Mondială a Comerțului.

Ministrul Ștefan Radu Oprea va participa în calitate de keynote speaker la conferința ”Beyond Trade for All: Time to promote the benefits of agri-food trade”, organizată la Bruxelles la data de 21 martie 2019.

Agenda în domeniul politicii comerciale pentru următoarele luni va fi una încărcată și dinamică, având în vedere situația curentă caracteristică comerțului internațional la nivel global.

Principalele subiecte de interes pentru liderii europeni responsabili de acest domeniu vor fi: modernizarea Organizației Mondiale a Comerțului, relațiile comerciale UE – SUA, avansarea și încheierea negocierilor comerciale cu state terțe (în special cu parteneri strategici precum Mercosur, Mexic, Australia, Noua Zeelandă, Vietnam etc.), aspectele comerciale privind retragerea Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord din Uniunea Europeană, dinamizarea relațiilor comerciale între UE și ceilalți membri ai Parteneriatului Estic și adoptarea unor propuneri legislative privind examinarea investițiilor străine directe în UE și aplicarea clauzelor orizontale de salvgardare.

De asemenea, eforturile personalului MMACA responsabil de exercitarea Președinției României la Consiliul Uniunii Europene vor fi concentrate pe coordonarea unui număr de 72 reuniuni tehnice la Bruxelles ale grupurilor de lucru și a unui număr de trei reuniuni informale în România ale principalelor grupuri de lucru tehnice în domeniul politicii comerciale (Comitetul de Politică Comercială – Titulari – organizat la București, Comitetul de Politică Comercială – Servicii și Investiții – organizat la București și Grupul de Lucru privind Chestiunile Comerciale – organizat la Buzău).

 

Related posts

Ştefan-Radu Oprea: Ținta schimburilor comerciale dintre România şi Republica Moldova, la valoarea de două miliarde de dolari, în acest an

redactia

The MIPIM Awards 2017 winners

Ionut Oprea

Ioan Tecar a renunțat la Pehart Tec ”pentru câteva zeci bune de milioane de euro”

Stefana Muresan

7 septembrie – «Zilele Siguranței Rutiere Michelin»

Ligia Voro

Azomureș a finalizat lucrările aferente opririi planificate a instalațiilor 

Ligia Voro

Proiectul de creare a unui parc pe o fostă groapă de gunoi în Sibiu, scos la licitație

Papuc Irina

Previziuni 2020. Ce investiții au fost promovate la Expo Real München 2019?

Ionut Oprea

Parcul Feroviarilor din Cluj-Napoca va fi reamenajat. A fost desemnată echipa câştigătoare a concursului internațional de soluții

Stefana Muresan

Austriecii de la Voestalpine au activat o fabrică la Câmpia Turzii

Nora Dumitrescu

Primăria Oradea, investiție de 7,7 mil. euro într-un pasaj suprateran pe şoseaua de centură

Stefana Muresan

Legea Uber a fost transmisă pentru promulgare, cu amendamentele deputaților

Papuc Irina

EuropaProperty, the short-list for the SEE Real Estate Awards

Ionut Oprea

KFC va face angajări pentru noul său restaurant din Baia Mare

Nora Dumitrescu

Fonduri pentru o nouă grădiniță europeană în Târgu Secuiesc

Ligia Voro

Smart City Industry Awards, dominate de administrațiile și companiile din Transilvania

redactia

Comuna care găzduiește stațiunea Elenei Udrea și-a făcut centru turistic

Nora Dumitrescu

Porr Construct a câștigat un contract de 50,5 milioane lei cu CFR SA

Stefana Muresan

Un informatician din Jibou și-a făcut lanț de săli de evenimente

Nora Dumitrescu

Schaeffler începe producția în masă a motoarelor electrice

Nicolae Pop

Retailerul german de fashion MARC O’POLO deschide cel mai mare magazin mono-brand din România, în AFI Cotroceni

Ion Surdu

Consiliul Investitorilor Străini: Piața muncii are nevoie de politici atent cântărite și dezbătute

redactia

Guvernatorii Rotary Districtul 2241, amintiri și învățăminte

Ligia Voro

Ministerul Dezvoltării cumpără 13 tramvaie pentru Reșita, investiție de 25 mil. euro

redactia

Măștile “made in Romania” au intrat în rețelele Lidl și Carrefour

Nora Dumitrescu

Leave a Comment