Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Aradul vrea să acceseze fonduri europene de 48 mil. euro pentru dezvoltarea transportului public

Primăria din Arad are în plan un proiect de peste 223 mil. lei, TVA inclus, (aproximativ 48 mil. euro), ce presupune amenajarea unui nou traseu de transport public de călători (care va asigura legătura între zona UTA şi strada Ştefan Cel Mare), construirea unui pod peste Mureş şi achiziţionarea a 10 autobuze electrice.

De asemenea, proiectul municipalităţii presupune construirea a două staţii de alimentare pentru autobuzele electrice, construirea şi modernizarea a 23 de staţii de transport public de călători şi amenajarea unor piste pentru biciclete. Investiţia se va realiza în 5 ani de zile, din momentul semnării contractului, potrivit unui comunicat de presă al primăriei Arad.

”Vorbim de unul dintre cele mai mari proiecte, pe fonduri europene. (…) Putem spune că proiectul va genera schimbări majore în ceea ce priveşte traficul la nivelul întregului oraş. În timp ce în nordul municipiului transport în comun va fi asigurat de tramvaie, în sudul municipiului acesta se va face cu autobuze electrice. Odată cu acest proiect, putem spune că administerăm peste 120 milioane de euro, fonduri europene pe care primăria Arad a reuşit să le atragă în ultimii ani”, se arată într-un comunicat de presă al primăriei Arad.

Primarii oraşelor Cluj-Napoca, Oradea, Arad şi Timişoara au demarat la finalul anului trecut proiectul ”Alianţa Vestului”, o iniţiativă pentru ”susţinerea investiţiilor, a locurilor de muncă, a infrastructurii şi pentru o mai bună absorbţie a fondurilor europene”.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Satu Mare: Proiect de 3 mil. euro, cu finanţare europeană, pentru înființarea de întreprinderi de economie socială în Negrești Oaș

Articolul următor

Lăudată de Donald Tusk, Dacia anunță că face sute de angajări și investește peste 100 de milioane de euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share