Fonduri Europene Satu-Mare Ultimele stiri

Satu Mare: Proiect de 3 mil. euro, cu finanţare europeană, pentru înființarea de întreprinderi de economie socială în Negrești Oaș

Consiliul Local (CL) Negreşti Oaş a aprobat în şedinţa de vineri un proiect cu finanţare europeană care prevede formarea a peste 200 de persoane şi finanţarea unor întreprinderi de economie socială, valoarea acestuia fiind de trei milioane euro, a informat administraţia locală.

Potrivit sursei citate, proiectul “Program de sprijin pentru antreprenori în economia socială” îşi propune înfiinţarea a 21 de noi întreprinderi şi finanţarea activităţii acestora.

“Prin acest proiect oraşul Negreşti Oaş va contribui la dezvoltarea comunităţii locale prin facilitarea înfiinţării de noi întreprinderi de economie socială, care oferă noi locuri de muncă şi implică persoanele aparţinând grupurilor vulnerabile în activităţi cu caracter social sau economic. Proiectul se va desfăşura pe o perioadă de 36 de luni, în două etape. Grupul ţintă al proiectului va fi format din aproximativ 210 persoane care doresc să înfiinţeze întreprinderi sociale. În cadrul proiectului vor fi selectate aproximativ 21 de persoane care vor beneficia de ajutor de minimis sub incidenţa căruia vor intra cheltuielile aferente înfiinţării şi funcţionării întreprinderilor de economie socială nou înfiinţate”, precizează Primăria pe facebook.

Valoarea proiectului este de aproximativ trei milioane de euro.

Proiectul va fi depus spre finanţare în cadrul Programului Operaţional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 4: Incluziunea socială şi combaterea sărăciei, obiectivul tematic 9: Promovarea incluziunii sociale, combaterea sărăciei şi a oricărei forme de discriminare, prioritatea de investiţii 9v: Promovarea antreprenoriatului social şi a integrării vocaţionale în întreprinderile sociale şi economia socială şi solidară pentru a facilita accesul la ocuparea forţei de muncă.

Related posts

Institutul de Boli Cardiovasculare Timişoara, pregătit pentru acreditarea activității de transplant de inimă

Papuc Irina

Acționarii BVB și-au dublat investiția în doar patru ani din creșterea prețului acțiunilor și din dividende

Stefana Muresan

Ştefan Radu Oprea: Mandatul care trebuie dat comisarului european pentru negocierile cu SUA, tema principală a reuniunii pe comerţ

redactia

Leave a Comment