Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Elicoptere din Djibouti, recondiţionate la IAR Ghimbav. Contract de 5 mil. euro

Patru elicoptere ale Forţelor Aeriene din Djibout pleacă luni noapte de lângă Braşov, după ce au trecut, în ultimii doi ani, prin operaţii complexe de revizie şi reconfigurare. Totul s-a întâmplat la centrul de mentenanţă de la Ghimbav, din judeţul Braşov, al Airbus Helicopters Romania, relatează Digi24.

Revizia şi transformarea aparatelor au durat doi ani. Valoarea contractului se ridică la aproximativ cinci milioane de euro.

“Unul din ele a fost transformat în variantă VIP şi va fi operat de Forţele Aeriene Djiboutiene, pentru transportul preşedintelui ţării, două aparate au fost transformate din varianta sanitară de origine în transport persoane, iar un aparat a rămas în configuraţia iniţială”, Gabriel Ciornei, director de operaţiuni companie, pentru sursa citată.

Preşedintele djiboutian, Ismail Omar Guelleh, are 72 de ani şi a fost ales în funcţie acum zece ani. Elicopterul prezidenţial a fost amenajat pentru a mări confortul celor şase pasageri, în condiţii de temperaturi ridicate. Capitonajul cabinei din configuraţia sanitară a fost înlocuit cu piele de culoare crem.

Elicopterele 365N Dauphin au două motoare şi au intrat în producţia de serie începând cu 1975. Cele patru aparate pentru Djibouti vor pleaca luni noapte de la Ghimbav, pe şosea. Vor fi încărcate la Otopeni într-un avion Antonov 124 şi livrate a doua zi proprietarului.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Aeroportul Cluj: 2.782.401 de călătorii au avut loc în 2018, crestere cu 3,5%

Articolul următor

”Cupru Min” Abrud cumpără la licitație o tehnologie prin care ar putea scoate mai mult metal, din același concentrat

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share