Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

NTT DATA Romania susține evoluția digitală în automotive: Autonomous Driving sau Car Connectivity

NTT DATA Romania este un jucător cu o experienţă vastă pe piața serviciilor software, care susține trendurile pieței automotive împreună cu inginerii români. După aproape un deceniu de la câștigarea primului client din zona embedded, departamentul Advanced Embedded Technologies depășește 400 de specialiști implicați în proiecte software din domeniul auto.

Din birourile NTT DATA Romania, 1.700 de specialiști răspund nevoii de dezvoltare și integrare de soluții inovatoare, precum și de funcționalități inteligente cerute în piață. În vederea susținerii velocității sectorului automotive, NTT DATA Romania a startat, încă din 2011, departamentul Advanced Embedded Technologies cu 11 oameni, înregistrând anual o creștere medie a echipei de peste 40%. Competențele sunt distribuite în mod egal între dezvoltare de software și testare, oferind echipe dedicate, cu acoperire în principalele oraşe din România, dar şi în Novi Sad. Dintre aceştia, peste 60% sunt profesionişti cu experienţă relevantă de peste 5 ani în domeniu. Echipa Advanced Embedded Techologies este caracterizată de cuvintele expertiză, inovaţie, curaj, ambiţie, viziune şi dorinţa de performanţă şi dezvoltare constantă, pregătită pentru orice provocare, acestea fiind şi principalele atuuri ale organizaţiei.

La nivel național, 6 dintre cei 10 jucători din topul exportatorilor automotive sunt parteneri NTT DATA Romania. De asemenea, compania deservește mai mult de jumătate dintre leaderii globali ai industriei automotive, reţele de distribuitori și furnizori de echipamente originale (OEM). Până în prezent s-au derulat cu succes peste 80 de proiecte.

Ecosistemul automotive se confruntă cu provocări atât în interacţiunile interne determinate de departamentele cost-intensive: achiziţii şi producţie, dar şi externe, provocările fiind determinate de Autonomous Driving, Connectivity, Electrification & Shared Mobility. Spre exemplu, relația B2B vis-a-vis de OEM se poate extinde prin oferte care se adresează direct consumatorului final: servicii de garanție sau asigurare, unde rolul tehnologiei este de a oferi experienţă şi implicare a consumatorului la o calitate superioară.

Pentru a veni în întâmpinarea direcțiilor de dezvoltare ale clienților NTT DATA Romania, procesul de inovație tehnologică a fost accelerat începând cu 2017. Inovația de produs este un diferențiator important și se referă atât la îmbunătățirea continuă a funcționalităților autovehiculelor, cât şi la optimizarea ciclului de dezvoltare a produsului. Echipa NTT DATA Romania reușește să aducă plus valoare prin tehnologii precum Blockchain, V2X, Autonomous Driving, HMI&IVI, Autosar și, tot mai mult, prin Artificial Intelligence. Grupul NTT pune accent tot mai mare pe zona de cercetare – dezvoltare, cu un buget anual de peste 2 miliarde $. Această direcție strategică este preluată și la nivel local prin crearea de capabilităţi R&D și dezvoltarea unui AI Lab. Laboratorul urmează a fi pus la dispoziția clienților în decursul anului următor, facilitând astfel organizarea de AI Workshops pentru aceştia.

NTT DATA Romania este partenerul tehnologic care susţine viteza cu care se deplasează sectorul auto şi nevoia acestuia de proactivitate în ceea ce priveşte inovaţia tehnologică. Parte a NTT Group, una dintre cele mai mari companii IT la nivel global, NTT DATA Romania ocupă locul 7 în topul companiilor de software pe plan local. Integrând experiența îndelungată, competența ridicată și inovația constantă, NTT DATA Romania colaborează cu clienții săi naționali și internaționali. Compania implementează servicii și soluții IT, care generează performanță și valoare adăugată business-ului clienţilor. Portofoliul companiei include o gamă variată de servicii: dezvoltare și integrare de soluții software standard și custom, managementul aplicațiilor și suport, testare, asigurarea calității, consultanță IT și de business, servicii de securitate a informației, precum și infrastructură.

NTT DATA Romania este un partener de încredere pentru sectorul automotive, oferind servicii la cele mai înalte standarde de calitate și inovație tehnologică.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Topul firmelor din Brașov: performanță în valoare de 10 miliarde de euro

Articolul următor

Ștefan Vuza repornește românește Oltchim 

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share