Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Se vinde Palatul Andrenyi din Arad, preţ de pornire de 2,5 milioane de euro

Palatul Andrenyi din Arad, construit în stil romanic cu accente baroce, este scos la licitaţie de Artmark Historical Estate cu un preţ de pornire de 2,5 milioane de euro, scrie News.ro.

Palatul, una din cele mai frumoase şi mai reprezentative clădiri din oraș, a fost construit între anii 1880-1890, de către o familie de comercianţi înstăriţi din Ghioroc, a căror nume l-a preluat. Baronul Andrényi a întemeiat în 1936 un magazin de produse feroase în Arad, numit „Ţesala de cal din aur”. În 1948, clădirea a devenit Palatul Pionierilor, urmând ca din 1990 să adăpostească Palatul Copiilor.

Suprafaţa terenului este de 2.435 metri pătraţi, construcţia având 37 de camere. Faţada palatului a fost realizată în stil neoroman, cu elemente preluate din stilul Baroc.

Clădirea în formă de „U” este puternic ornamentată cu stucatură, iar flancurile alungite încadrează o grădină. Ferestrele şi uşile, construite din lemn de esenţă nobilă, cu multe ornamente, tavanele şi pereţii interiori bogat decoraţi, scara monumentală interioară executată din marmură, sunt excepţionale şi s-au păstrat intacte până în zilele noastre.

Palatul, supus unui proces de restaurare, ar putea găzdui un superb hotel în cel mai central punct al oraşului, potrivit Artmark.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Fan Courier a cumpărat 6 ha de teren la Cluj pentru un centru regional de 5 milioane de euro

Articolul următor

Aproape 266 de milioane de euro, fonduri europene, pentru sistemul de înregistrare a terenurilor în zonele rurale din România

Citește și:
Sălajul are nevoie de autostrăzi pe bune, nu doar pe hârtie.
Citeste mai mult

Autostrăzile pe hârtie ale Sălajului

În teorie, județul din Nord-Vestul României trebuia să aibă finalizate trei secțiuni din Autostrada Transilvania (A3), practic încă…
În cadrul galei de decernare a Premiilor Progresiv 2023, eveniment care premiază inovația și performanța în piața de retail & FMCG, Farmec a ridicat trofeul la categoria Best New Non-food Product, pentru cea mai recentă gamă lansată: Gerovital Must Have.
Citeste mai mult

Farmec ia premii în serie la București

Trei distincții au fost obținute, în ultima perioadă, de către fabricantul de produse cosmetice din Cluj-Napoca. În cadrul…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share